قوز پشتی

ماساژ برای درمان صافی کف پا
ماساژ برای درمان صافی کف پا
18 مرداد 1401
حرکات آب درمانی برای گردن
حرکات آب درمانی برای گردن
23 مرداد 1401
4.7
(74)

وقتی ستون فقرات شما دارای انحنای طبیعی است. این منحنی ها از وضعیت شما حمایت می کنند و به شما کمک می کنند صاف بایستید. اما انحنای بیش از حد می تواند بر وضعیت بدن تأثیر بگذارد و ایستادن را دشوار کند.

قوز پشتی یا کیفوز خم شدن ستون فقرات به جلو است. این انحنای بیرونی قسمت بالایی پشت و فشرده شدن بخش‌های جلویی مهره‌ها باعث می‌شود که فرد به جلو خم شود، شانه‌های خود را خم کرده و پشت خود را گرد کند که به نوبه خود یک قوز دائمی در قسمت بالایی پشت ایجاد می‌کند.

قوز پشتی فقط یک شبه ایجاد نمی‌شود. ممکن است به عنوان یک بیماری کمتر شناخته شده به عنوان قوز شروع شود. یکی دیگر از اصطلاحات غیرپزشکی، این است که به رسوب چربی در قاعده گردن ناشی از وضعیت سر متمایل به جلو اشاره دارد. با گذشت زمان، این قوز پشتی می‌تواند در نتیجه شکستگی‌های ریز فشاری در مهره‌ها (ناشی از خم شدن بیش از حد به جلو) به یک قوز بارزتر تبدیل شود.

قوز پشتی چیست؟

ستون فقرات انسان دارای انحنای طبیعی است. این منحنی‌ها به ما کمک می‌کنند تا در حالت ایستاده تعادل بدن خود را حفظ کنیم. انحنانی طبیعی ناحیه پشتی یا سینه تا 40 درجه هست و کاهش یا افزایش آن باعث مشکل در ظاهر و حتی سلامت اسکلتی-عضلانی و فیزیولوژیک می شود.

افزایش غیرطبیعی قوس ناحیه پشتی را گرد پشتی یا قوز پشتی و همچنین کیفوز می نامند. این وضعیت می‌تواند از نظر شدت متفاوت باشد. به طور کلی، هرچه انحنای ستون فقرات بیشتر باشد، علائم شدیدتر است.

اگرچه نادر است، اما علائم شدیدتری می‌تواند رخ دهد زیرا ستون فقرات به مرور زمان به انحنای خود ادامه می‌دهد و سایر قسمت‌های بدن مانند ریه‌ها، اعصاب و دستگاه گوارش را تحت فشار قرار می‌دهد. عوارض شدید کیفوز می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

  • کمردرد مداوم
  • افزایش مشکل در انجام کارهای فیزیکی مانند راه رفتن، نگاه کردن به بالا یا بلند شدن از حالت نشسته
  • احساس بی حسی یا گزگز در پاها
  • تنگی نفس یا مشکل در تنفس
  • مشکلات گوارشی، مانند مشکل در بلع یا رفلاکس اسید
  • مشکلات مربوط به کنترل مثانه یا روده

چه کسانی به کیفوز مبتلا می شوند؟

کیفوز بیشتر در نوجوانان ظاهر می شود که استخوان های آنها به سرعت در حال رشد است. اما می تواند در هر کسی ایجاد شود. همچنین ممکن است با افزایش سدن و کاهش  قدرت و انعطاف پذیری عضلات نگهدرانده مهره ها یا در اثر پوکی استخوان در افراد مسن ایجاد شود به شکلی که تدریجا ستون فقرات آنها شروع به خم شدن به جلو کند. همچنین می تواند علت کیفوز یک  بیماری مادرزادی باشد و فرد از بدو تولد قوز پشت باشد.

انواع کیفوز چیست؟

سه نوع شایع کیفوز عبارتند از کیفوز وضعیتی یا متحرک، کیفوز ساختاری یا ثابت و کیفوز مادرزادی است.

قوزپشتی وضعیتی:

این عارضه در حالت ایستاده مشاهده می شود و در هنگام خوابیدن از بین می رود و این نوع قوزپشتی به آسانی قابلیت اصلاح با تمرینات اصلاحی دارد. وضعیت بدنی اشتباه، عدم تعادل و هماهنگی بین قدرت و انعطاف پذیری عضلات ناحیه و ایجاد قوز پشتی به علت یک مشکل دیگر مثل گودی کمر یا سر به جلو ؛ از علل ایجاد این نوع قوز پشتی هست.

شایع ترین نوع کیفوز، کیفوز وضعیتی است که معمولاً در سنین نوجوانی اتفاق می افتد. و دختران را بیشتر از پسران تحت تاثیر قرار می دهد.

قوزپشتی ساختاری:

در این نوع قوزپشتی وضعیت انحنا در حالت ایستاده یا خوابیده به پشت ثابت است و با حرکات اصلاحی قابلیت درمان وجود ندارد و بسته به نظر متخصص شاید احتمالا جراحی کمک کننده باشد. مثل قوزپشتی جوانان یا شوئرمن

قوزپشتی مادرزادی:

این نوع کیفوز ارتباط مستقیم با دستگاه استخوانی غیر طبیعی دارد و خیلی زود خود را نشان می دهید. طی شش ماهه اول زندگی وقتی بچه شروع به نشستن می کند گرد پشتی نمایان می شود علت آن عدم تکامل یا رشد ناکافی نیمه قدامی مهره است.

قوزپشتی پیری:

با گذشت زمان افزایش سن تغییراتی در انحناهای ستون فقرات به ویژه انحنانی پشتی شروع می شود. بعضی محققان اظهار دارند میزان قوس پشتی در هفته هفتم زنگی شتاب می گیرد. البته باید توجه داشت که ناهنجارهای ستون فقرات نمی تواند نتیجه حتمی سن باشد.

فرم ویزیت آنلاین و رایگان

اگر تا به امروز از ویزیت آنلاین و رایگان استفاده نکرده اید با تکمیل کردن فرم ذیل منتظر تماس همکاران جهت تعیین نوبت برای ویزیت باشید.

چه چیزی باعث کیفوز می‌شود؟

در نوع وضعیتی: وضعیت نامناسب بدنی در استفاده از گوشی یا حین مطالعه کردن، تکیه دادن نادرست به صندلی، حمل کیف های سنگین.

در نوع ساختاریی : مشکل در ساختار ستون فقرات فرد است.

در نوع مادرزادی: مشکلی که قبل از تولد در ستون فقرات فرد ایجاد شده است.

این موارد نیز در ایجاد قوزپشتی بی تاثیر نیستند.

آسیب‌های ستون فقرات

برخی از آسیب‌های ستون فقرات، مانند شکستگی، می‌تواند به ستون فقرات آسیب برساند و بر انحنای آن تأثیر بگذارد. شرایط زمینه‌ای استخوان یا ستون فقرات نیز می‌تواند منجر به کیفوز، به ویژه در جمعیت‌های مسن‌تر شود. برخی از نمونه‌های این شرایط عبارت‌اند از بیماری دژنراتیو دیسک و پوکی استخوان.

سالخوردگی و قوز پشتی

انحنای ستون فقرات به طور طبیعی با افزایش سن شروع به افزایش می‌کند. تخمین زده می‌شود که شیوع کیفوز در افراد مسن بین 20 تا 40 درصد متغیر است. علاوه بر شرایط استخوانی و ستون فقرات، عوامل دیگری که به طور طبیعی با افزایش سن رخ می‌دهند می‌توانند در ایجاد کیفوز نقش داشته باشند، از جمله:

کاهش تحرک. این می‌تواند ماهیچه‌ها و رباط‌های پشت و همچنین وضعیت و موقعیت را تحت تأثیر قرار دهد.

قدرت عضلانی. مطالعات منبع مورد اعتماد گزارش کرده‌اند که ضعیف شدن عضلات پشت، به ویژه عضلات باز کننده‌ی ستون فقرات، با افزایش زاویه کیفوز در زنان بالای 60 سال مرتبط است.

تغییرات حسی و کاهش ورودی حواس که می‌تواند شامل مواردی مانند بینایی، لامسه و آگاهی فضایی باشد، همچنین می‌تواند بر وضعیت و موقعیت سر یا گردن تأثیر بگذارد.

شرایط رشد و قوز پشتی

گاهی اوقات کیفوز می‌تواند به عنوان یک بیماری مادرزادی رخ دهد. اگر ستون فقرات قبل از تولد به درستی رشد نکند این اتفاق می‌افتد.

کیفوز همچنین می‌تواند زمانی رخ دهد که ستون فقرات در طول یک جهش رشدی به درستی رشد نکند. به این حالت کیفوز شوئرمن می‌گویند. افراد مبتلا به این بیماری به جای مهره‌های مستطیلی شکل، مهره‌هایی دارند که بیشتر مثلثی شکل هستند. این باعث افزایش انحنای ستون فقرات می‌شود.

سرطان و قوز پشتی

سرطان ستون فقرات می‌تواند منجر به ضعیف شدن مهره‌ها شود و احتمالاً به افزایش خطر ابتلا به کیفوز کمک می‌کند. علاوه بر این، شیمی‌درمانی و پرتودرمانی برای سرطان می‌توانند تأثیر مشابهی داشته باشند.

نشانه های ایجاد قوز پشتی چیست؟

  • شانه‌های گرد شده ایجاد قوز در پشت
  • کمردرد یا گردن درد
  • احساس خستگی مفرط و خشکی در ستون فقرات
  • درد یا سفتی در ناحیه پشتی و بین کتف ها
  • تنگی نفس یا سایر مشکلات تنفسی به دلیل فشار ستون فقرات به مجاری هوایی

عوارض ایجاد قوز پشتی چیست؟

بیشتر عوارض ناشی از بیماری یا شرایطی است که باعث ایجاد قوز شده است. قوز ممکن است بزرگ شود و کج کردن گردن به عقب را دشوار کند. همچنین زمانی که می‌خواهید سر خود را از این طرف به طرف دیگر بچرخانید، ممکن است مشکلاتی ایجاد کند. این نوع قوز به ندرت دردناک است، بنابراین در صورت احساس درد فوراً به پزشک خود اطلاع دهید.

کیفوز چگونه تشخیص داده می شود؟

متخصص تنها با معاینه فیزیکی می‌تواند قوز پشتی را تشخیص دهد. با این حال، آن‌ها همچنان باید آزمایشاتی را برای شناسایی دلیل قوز انجام دهند. برای شروع این فرآیند، پزشک از در مورد سابقه پزشکی و هر گونه علائم اضافی که تجربه کرده‌اید می‌پرسد. برخی از آزمایشات رایج عبارت‌اند از:

ابتدا یک روش خانگی برای  تشخیص اولیه این عارضه انجام دهید و در صورت مثبت شدن این تست به متخصص حرکات اصلاحی برای تست های تخصصی تر و شناسایی علت آن مراجعه کنید.

  • تست آدامز: در این روش متخصص پشت سر فرد قرار می گیرد و از فرد می خواهد تا در حالی که زانو ها صاف هستند و دست ها آویزان می باشند، به جلو خم شود تا خمیدگی و قوز موجود در پشت را بهتر تشخیص داده و با دقت بیشتری متوجه بد شکلی موجود شود.
  • تست تراکم استخوان
  • آزمایش خون (برای بررسی سطح هورمون و کورتیزول)
  • سی تی اسکن
  • ام آر آی
  • اشعه ایکس

گزینه‌های درمانی برای قوز پشتی

بهتر است قوز را با توجه به شرایط زمینه‌ای که باعث آن شده است، درمان کنید. در برخی موارد، عمل جراحی می‌تواند رسوب چربی را از بین ببرد. با این حال، مگر اینکه علت نیز درمان شود، قوز ممکن است عود کند. اگر قوز عارضه جانبی یک داروی تجویزی است، در مورد تغییر دوز یا تغییر درمان با پزشک خود صحبت کنید. هرگز بدون اجازه پزشک مصرف داروهای تجویز شده را قطع نکنید.

اگر قوز نتیجه چاقی است، رژیم غذایی و ورزش ممکن است به درمان آن کمک کند.

و در قوزپشتی های وضعیتی حرکات اصلاحی به شما کمک شایانی می کند.

کیفوز در کودکان چیست؟

همانطور که گفته شد کیفوز یک تغییر شکل ستون فقرات است. زمانی است که استخوان‌های ستون فقرات (مهره‌ها) در قسمت فوقانی پشت بیش از آنچه باید به سمت بیرون منحنی می‌شوند. کودک مبتلا به کیفوز دارای پشتی غیر طبیعی گرد یا قوزدار است. این بیماری در دختران بیشتر از پسران است. ستون فقرات معمولی وقتی از پشت به آن نگاه می‌شود صاف به نظر می‌رسد. می‌تواند در قسمت بالایی پشت انحنای ۲۰ درجه تا ۴۵ درجه داشته باشد. با کیفوز، منحنی می‌تواند ۵۰ درجه یا بیشتر باشد.

علت ایجاد کیفوز در کودک چیست؟

ممکن است کودکی با کیفوز به دنیا بیاید. یا ممکن است به دلایل دیگر سلامتی آن را ایجاد کنند. این شامل:

مشکلات متابولیکی

شرایط عصبی عضلانی

بیماری استخوان شکننده (Osteogenesis imperfecta) که باعث شکستن آسان استخوان‌ها می‌شود.

اسپینا بیفیدا

بیماری شوئرمن که باعث انحنای مهره‌ها به سمت جلو در قسمت فوقانی کمر می‌شود.

کیفوز همچنین می‌تواند در اثر خمیدگی ایجاد شود. در چنین مواردی به آن کیفوز وضعیتی می‌گویند. این رایج ترین نوع است. اغلب اولین بار در سال‌های نوجوانی مشاهده می‌شود.

علائم کیفوز در کودک چیست؟

این‌ها شایع‌ترین علائم کیفوز هستند. علائم ممکن است در هر کودک کمی متفاوت باشد. آن‌ها می‌توانند شامل موارد زیر باشند:

تفاوت در ارتفاع شانه‌ها.

سر در مقایسه با بقیه بدن به جلو خم می‌شود.

تفاوت در ارتفاع یا موقعیت کتف و شانه.

هنگامی که کودک به جلو خم می‌شود، قسمت بالایی پشت بالاتر از حد معمول به نظر می‌رسد.

عضلات سفت پشت ران (همسترینگ).

علائم کیفوز ممکن است مانند سایر مشکلات کمر به نظر برسد. یا ممکن است نتیجه آسیب یا عفونت باشند. مطمئن شوید و برای تشخیص به پزشک و یا متخصص حرکات اصلاحی مراجعه می‌کنید.

تمرینات اصلاحی برای درمان قوز پشتی

بسیاری از عوامل ایجاد قوز پشتی وجود دارد، از جمله پوکی استخوان، دژنراسیون دیسک و پیری. مهم است که با پزشک و یا متخصص حرکات اصلاحی خود صحبت کنید تا نوع هایپرکیفوزی که دارید و درمان‌های توصیه شده آن را بیاموزید؛ اما اگر می‌دانید که عواملی مثل وضعیت بدنی ضعیف و سبک زندگی در نحوه شکل‌گیری آن نقش داشته‌اند، تمرینات اصلاحی می‌توانند به جبران علائم کمک کنند.

ثابت شده است که داشتن عضلات بازکننده قوی پشت با قوز پشتی  ارتباط معکوس دارد، به این معنی که هرچه آن عضلات توسعه یافته تر باشند، مدیریت و کاهش کیفوز آسان‌تر است. مطالعات متعدد در مورد حرکات اصلایح  به عنوان درمانی برای قوز پشتی  نشان می‌دهد که می‌تواند راهی بی‌خطر برای بهبود وضعیت بدن، کاهش کشیدگی کتف، افزایش آگاهی از هم‌ترازی بدن و افزایش قدرت و انعطاف‌پذیری باشد. عضلات پشت، عضلات مرکزی و شانه‌ها با هم به گونه‌ای عمل می‌کنند که برای وضعیت بدن ضروری است.  در اینجا لیستی از حرکات اصلاحی موثر و کاربردی در این زمینه را به شما آموزش می دهیم.

کشش عضلات سینه ای در اصلاح قوز پشتی؛

عدم تعادل و هماهنگی میان  انعطاف پذیری و قدرت در عضلات قسمت جلویی و پشتی ناحیه سینه باعث ایجاد قوز پشتی می شود.  با این تمرین  با افزایش انفطاف پذیری عضلات سینه ای به بهبود قوزش پشتی خود کمک کنید.

نحوه اجرای تمرین؛

رو به روی یک گوشه اتاق صاف بایستید. هر دو آرنج را خم کنید و ساعد های خود را روی دو سمت دیوار قرار دهید.

با یک پا یک گام به جلو بروید و وزن و بالا تنه خود را به سمت جلو منتقل کنید. شکم را داخل نگهدارید تا کمرتان گود نشود. 

شما باید کششی را در جلوی سینه خود احساس کنید. 20 نا 40 ثانیه در این حالت بمانید. می توانید با تغییر ارتفاع ساعدهای خود روی دیوار کشش تار های مختلف عضله ای سینه رو تجربه کنید. این تمرین را می توانید سه تا چهار ست و دوبار در روز تکرار کنید. توجه داشته باشید که این یک تمرین عمومی است و در صورت ایجاد درد به متخصص مراجعه کنید.

فیلم تمرین کشش عضلات سینه ای در اصلاح قوز پشتی

تمرین  W style در اصلاح قوزپشتی

در اصلاح کیفوز برای غلبه بر نیرو جاذبه و حفظ راستای ستون فقرات لازم هست روی افزایش قدرت پشتی یا عضلات نگهدارنده ستون مهرها به خوبی وقت بگذارید.

در اجرای این تمرین؛

روی شکم و در حالت دمر دراز بکشید و بازوها خود را در حالت  W در طرفین بدن دراز کنید. سر خود را کمی بالاتر و در راستای ستون فقرات خود نگه دارید. سپس  عضلات شکم و بین کتف خود را سفت کنید تا برای تنه ثبات لازم رو ایجاد کنید. اکنون و به آرامی هر دو بازو را از روی زمین بلند کنید و بعد از1 تا 3 ثانیه مکث به حال اولیه برگردید . شما باید فشاری در عضلات پشت گردن و بین کتف احساس کنید .در صورتی که احساس کردید به کمرتان فشار وارد می شود یک بالشت کوچک زیر شکم قرار دهید. این حرکت را می توانید سه ست 8 تایی و دو دو بار در روز انجام دهید. توجه داشته باشید که این یک حرکت عمومی هست و در صورت ایجاد درد به متخصص مراجعه کنید.

فیلم تمرین W style در اصلاح قوزپشتی

تمرین افزایش تحرک ناحیه سینه در اصلاح قوز پشتی

در اصلاح کیفوز علاوه بر برنامه ریزی و تمرین برای رسیدن به تعادل و هماهنگی بین انعطاف پذیری و قدرت در عضلات قسمت جلویی و پشتی ناحیه سینه؛ بهبود دامنه حرکتی این ناحیه نیز حائز اهمیت است.

برای اجرای این تمرین؛

به پهلو دراز بکشید به شکلی که سر و تنه شما در یک راستا باشد. بازوهای خود را در مقابل تان روی زمین دراز کنید. پای زیرین خود را صاف و در راستای تنه قرار دهید. پای بالایی را از ران و زانو تا 90 درجه خم کنید و جلو بدن قرار دهید. برای کنترل بیشتر بهتر است زیر زانو یک بالشت قرار دهید.  سپس هم زمان با چرخش سر و سینه دست خو د را به سمت عقب ببرید و 1 تا 3 ثانیه در این حال بمانید. این تمرین را می توانید سه ست 8 تایی و دو دو بار در روز  تکرار کنید. توجه داشته باشید که این یک حرکت عمومی هست و در صورت ایجاد درد به متخصص مراجعه کنید.

فیلم تمرین افزایش تحرک ناحیه سینه در اصلاح قوز پشتی

تمرین dynamic Y style  در اصلاح قوز پشتی

عضلات بازکننده ستون فقرات خود را تمرین دهید. طبیعی است که با و ضعیت بدنی نامناسب و یا  افزایش سن، قدرت عضلات را در قسمت بالای پشت خود را از دست بدهید. در نتیجه، شانه‌های شما به سمت جلو تکان می‌خورد و سرتان در موقعیتی جلوی ستون فقرات به سمت جلو قرار می‌گیرد.

برای اجرای این تمرین؛

روی شکم و در حالت دمر دراز بکشید. سر و قسمت بالایی سینه خود را روی لبه تخت یا نیمکت قرار دهید. همچنین می توانید روی یک بالشت انجام دهید.

ابتدا  سر خود را کمی بالاتر و در راستای ستون فقرات خود نگه دارید.

 سپس  عضلات شکم  و بین کتف خود را سفت کنید تا برای  تنه ثبات لازم رو ایجاد کنید.

 اکنون شروع به حرکت بازوهای خود از کنار تنه کنید و تا جایی ادامه دهید که انگار بازوها به شکل حرف Y درآمده است.

  بعد از1 تا 3 ثانیه مکث به حال اولیه برگردید.

در تمام طول حرکت کف دست شما باید رو به پایین و به سمت زمین باشد و عضلات بین کتفتان فعال باشد. این تمرین را می توانید سه ست 8 تایی و دو بار در روز تکرار کنید. توجه داشته باشید که این یک تمرین عمومی هست و در صورت ایجاد درد به متخصص مراجعه کنید.

فیلم تمرین dynamic Y style  در اصلاح قوز پشتی

تمرین پل در اصلاح در اصلاح قوزپشتی

در غالب موارد در بررسی های انجام شده در خصوص علت ایجاد قوز پشتی نتیجه حاکی از عملکرد اشتباه و ضعف عضلات ناحیه مرکز است. صحیح است کیفوز را با توجه به شرایط زمینه‌ای که باعث آن شده است، اصلاح کرد. بنابراین تمرین پل یک تمرین اساسی برای تقویت عضلات ناحیه مرکزی و اصلاح قوزپشتی است.

برای اجرای این تمرین؛

به پشت دراز بکشید و زانوهایتان را خم کنید و پاها را صاف روی زمین بگذارید. ابتدا شکم را داخل بکشید و عضلات باسن را سفت کنید، با کنترل بر راستای زانوها ؛ باسن خود را بالا بیاورید. این وضعیت را 1 تا 3 ثانیه نگهدارید و با حفظ انقباض عضلات باسن به حالت اولیه برگردید. این تمرین را می توانید سه ست 8 تایی و دو بار در روز تکرار کنید. توجه داشته باشید که این یک تمرین عمومی هست و در صورت ایجاد درد به متخصص مراجعه کنید.

فیلم تمرین پل در اصلاح در اصلاح قوزپشتی

تمرین کبری در اصلاح قوز پشتی

با توجه به اینکه در غالب کارهای روزمره ی ما اعم از مطالعه کردن، کار با گوشی، رانندگی و یا آشپزی، دست جلو بدن قرار می گیرد؛ ما نیازمند عضلات باز کننده ستون فقرات با قدرت و استقامت بالا هستیم تا بتوانند در برابر این میزان از نیروهای که تمایل دارند ستون فقرات را به سمت جلو بکشند؛ مقاومت لازم را اعمال کنند. تمرین کبری از جمله تمرینات رایج در تویق عضلات باز کننده ستون مهر ها و همچنین اصلاح قوزپشتی هست.

برای اجرای این تمرین؛

روی شکم و در حالت دمر دراز بکشید. دستان خود را کنار سیته قرار دهید. با ثابت نگداشتن لگن و پایین تنه  سعی کنید با فشار آوردن کف دستان روی زمین قفسه سینه را تا لگن بالا بیاورید. آرنج خود را صاف کنید و به بدن کشیدگی بیشتری دهید.(لازم نیست که این حرکت را بصورت کامل انجام دهید . سعی کنید به اندازه توانایی بدنتان به آن کشش دهید.).  در انتهای دامنه حرکتی خوشایند ، 1 تا 3 ثانیه بمانید.آرنج خود را خم کنید و به ترتیب لگن ،قفسه سینه و سر خود را به حالت اول بر گردانید. این تمرین را می توانید سه ست 8 تایی و دو بار در روز تکرار کنید. توجه داشته باشید که این یک تمرین عمومی هست و در صورت ایجاد درد به متخصص مراجعه کنید.

فیلم تمرین کبری در اصلاح قوز پشتی

تمرین cat and camel  در اصلاح قوزپشتی

از اصول لازم در اصلاح قوز پشتی پرداختن به بهبود دامنه حرکتی ناحیه سینه ای است. تمرین cat and camel به کشش ستون فقرات و به بهبود تحرک تنه شما کمک می کند.

برای اجرای این تمرین؛

حالت چهار دست و پا روز زمین قرار بگیرید به شکلی که دست ها زیر شانه ها و زانوها را زیر ران ها قرار بگیرد. اگر نمی توان دست هایتان را صاف روی زمین قرار دهید، دست ها را مشت کنید. ابتدا همزمان با یک دوم عمیق کمی سر و سینه را به سمت بالا بکشید و کمر را گود کنید و بعد از 1 تا 3 تانیه مکث همزمان با یک بازدم عمیق و با داخل کشیدن سر و تنه در ستون فقرات پشتی خود یک قوس ایجاد کنید و 1 تا 3 ثانیه در همه حالت بمانید.  این تمرین را می توانید سه ست 8 تایی و دو بار در روز تکرار کنید. توجه داشته باشید که این یک تمرین عمومی هست و در صورت ایجاد درد به متخصص مراجعه کنید.

فیلم تمرین cat and camel در اصلاح قوزپشتی

تمرین I style در اصلاح قوز پشتی

همانطور که در بالا ذکر شد عدم تعادل و هماهنگی میان  انعطاف پذیری و قدرت در عضلات قسمت جلویی و پشتی ناحیه سینه می تواند باعث ایجاد قوز پشتی شود. و زمانی تمرینات کششی می توانند در اصلاح قوز پشتی به شما کمک کنند که عضلات باز کننده ستون فقرات نیاز از قدرت کافی برخوردار باشند و بتوانند ستون مهر ه ها در جای خود نگه دارند.

نحوه اجرای این تمرین؛

روی شکم و در حالت دمر دراز بکشید بازوهایتان را در وضعیت  I style در جلو دراز کنید به طوری که در راستای بدنتان کشیده شود. سر خود را کمی بالاتر و در راستای ستون فقرات خود نگه دارید. سپس  عضلات شکم  و بین کتف خود را سفت کنید تا برای تنه ثبات لازم رو ایجاد کنید. اکنون به آرامی هر دو بازو را از روی زمین بلند کنید و بعد از1 تا 3 ثانیه مکث به حال اولیه برگردید . شما باید فشاری در عضلات پشت گردن و بین کتف احساس کنید .در صورتی که احساس کردید به کمرتان  فشار وارد می شود یک بالشت کوچک زیر شکم قرار دهید. این تمرین را می توانید سه ست 8 تایی و دو بار در روز تکرار کنید. توجه داشته باشید که این یک تمرین عمومی هست و در صورت ایجاد درد به متخصص مراجعه کنید.

فیلم تمرین I style در اصلاح قوز پشتی

تمرین bird and dog  در اصلاح قوزپشتی

این تمرین علاوه بر کمک به درگیری و افزایش قدرت عضلات باز کننده ستون مهره ها در تقویت عضلات مرکزی  و در ادامه اصلاح قوزپشتی نیز تاثیر بسزایی دارد.

در اجرای این تمرین؛

حالت چهار دست و پا روز زمین قرار بگیرید به شکلی که دست ها زیر شانه ها و زانوها را زیر ران ها قرار بگیرد. ابتدا چانه را به گردن نزدیک کنید به شکلی که دیدتان عمود بر زمین باشد و  عضلات شکم را سفت کنید.سپس دست و پای مخالف دراز کنید و 5 تا 10 ثانیه نگهدارید.تمرین را برای سمت مخالف نیز تکرار کنید. مطمئن شوید که کنترل خوبی بر روی تنه خود دارید و اجازه ندهید بدن یا باسن شما بچرخد.

فیلم تمرین bird and dog  در اصلاح قوزپشتی

تمرین کشش سجده در اصلاح قوزپشتی

در روزهای ابتدایی که برای اصلاح قوزپشتی اقدام می کنید احتمالا احساس خستگی مفرط و خشکی در ستون فقرات برای شما اذیت کننده باشد. انجام این تمرین در رفع این سختی و ایجاد سهولت برای اجرای تمریتات پیشرفته تر بی شک انتخاب مناسبی هست.

برای اجرای این تمرین؛

ابتدا در حالت شروع در حالت چهار دست و پا قرار بگیرید، به شکلی که دست های شما زیر شانه ها و زانو هایتان زیر مفصل ران قرار بگیرید. سپس باسن خود را به سمت عقب بکشید و تا جایی که می توانید دست هایتان رو به سمت جلو بکشید تا در ناحیه پشتی خود کشش خوشایندی احساس کنید. 20 نا 40 ثانیه در این حالت بمانید. شکم را داخل نگهدارید تا کمرتان گود نشود. می توانید با دور کردن زانو ها از یکدیگر کشش کامل تری را تجربه کنید.

این تمرین را می توانید سه تا چهار ست و دوبار در روز تکرار کنید. توجه داشته باشید که این یک تمرین عمومی است و در صورت ایجاد درد به متخصص مراجعه کنید.

فیلم تمرین کشش سجده در اصلاح قوزپشتی

چشم انداز افرادی که کیفوز دارند چه چیزی باشد؟

تشخیص زودهنگام بهترین چشم انداز را ارائه می دهد. اکثر افراد مبتلا به کیفوز که زود تشخیص داده می شوند نیازی به جراحی ندارند و عملکرد معمولی دارند.

اما اگر کیفوز را درمان نکنید، انحنا بدتر می‌شود و منجر به مشکل در سلامتی می‌شود. کنترل کیفوز به طور منظم  و با انجام فیزیوتراپی و حرکات اصلاحی برای حفظ وضعیت بدن بسیار مهم است. این مراحل به شما کمک می کند تا مطمئن شوید که انحنا بدتر نمی شود و در زندگی شما اختلال ایجاد نمی کند.

ما درصورتی که به علت قوزش پشتی به گردن درد یا کمر درد مبتلا شدید ابتدا برای مدیرت درد اقدام کنید و سپس تمرینات اصلاحی برای قوزپشتی رو شروع کنید.

آیا می توانم از کیفوز پیشگیری کنم؟

برای جلوگیری از کیفوز وضعیتی می توانید اقدامات زیر را انجام دهید:

ما می‌دانیم که گذراندن ساعت‌های بی شمار با رایانه، نگاه کردن به تلفن‌های همراه و لم دادن در موقعیت‌های نادرست هنگام تماشای تلویزیون برای وضعیت بدن مناسب نیستند. در حالی که می‌دانیم این می‌تواند باعث درد کوتاه ‌مدت نیز بشود، این وضعیت نادرست همچنین باعث می‌شود بدن انحنای بیش از حد رو به جلوی ستون فقرات قفسه سینه را ایجاد کند که در اصطلاح عامیانه به عنوان قوز پشتی شناخته می‌شود و به طور رسمی به عنوان هایپرکیفوز تشخیص داده می‌شود. از اساسی ترین و کارامدترین راه های جلوگیری از قوزپشتی اصلاح  سبک زندگی است.

در اینجا چند فیلم آموزش برای اصلاح سبک زندگی و جلوگیری از کیفوز وضعیتی برای شما آماده کرده ایم:

با مصرف مقدار توصیه شده روزانه کلسیم و ویتامین D از خود در برابر پوکی استخوان  و کیفوز محافظت کنید. باید به طور منظم ورزش کنید تا خطر پوک شدن استخوان‌ها و چاقی را کاهش دهید و از یک رژیم غذایی سالم متشکل از همه گروه‌های غذایی استفاده کنید.

اگر در سن یائسگی یا بالای ۵۱ سال هستید، باید مصرف کلسیم خود را از ۱۰۰۰ میلی گرم در روز به ۱۸۰۰ میلی گرم در روز افزایش دهید. همیشه قبل از افزایش مصرف کلسیم از پزشک خود سؤال کنید، به خصوص اگر دارو مصرف می‌کنید یا اگر سابقه خانوادگی پوکی استخوان دارید.

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟

برای امتیاز دهی روی ستاره ها کلیک کنید

28 Comments

  1. رعنا بستان منش گفت:

    سلام وقت بخیر. علت اصلی وجود آمدن قوز پشتی چیه ؟

    • پشتیبانی کلینیک گفت:

      سلام وقتتون بخیر
      قوزپشتی میتونه مشکل مادرزادی یا اکتسابی باشه
      یعنی اگر لگوهای حرکتی نادرست دائما تکرار بشه باعث عدم تعادل در عضلات و ضعف میشه که نهایتا منجربه ناهنجاری های ستون مهره ها میباشد

  2. نازنین گفت:

    قوز پشتی اگر مادرزادی باشه تنها راه درمانش جراحیه؟ یا با ورزش هم میشه درمانش کرد؟

    • پشتیبانی کلینیک گفت:

      سلام وقتتون بخیر
      اگر مشکل به صورت مادرزادی و ساختاری باشه نیاز به جراحی هست ولی اگر درصدی به خاطر ضعف و عدم تعادل باشه میشه با حرکات اصلاحی میزان انحراف و کم کرد
      برای راهنمایی بهتر میتونید از طریق فرم داخل سایت مشاوره درخواست کنید تا بررسی کامل انجام بدیم و کامل تر بتونیم کمک کنیم

  3. saman asghari گفت:

    slm dr vaght bekheir , baraye afrad miansal ya salmand ham rah darman vojod dare

    • پشتیبانی کلینیک گفت:

      سلام وقتتون بخیر
      بله به خصوص برای رده سنی سالمندان و میانسال با ارزیابی دقیق، حرکات اصلاحی میتونه بسیار موثر باشه

  4. .... گفت:

    انجام حرکات اصلاحی رو در منزل هم میشه انجام داد یا حتما باید باشگاه رفت؟

    • پشتیبانی کلینیک گفت:

      سلام وقت بخیر
      بسته به مشکل و شدت ناهنجاری وهدف تمرین میتونه در منزل نیز انجام بشه
      برای راهنمایی بهتر میتونید از طریق فرم داخل سایت مشاوره درخواست کنید تا بررسی کامل انجام بدیم و کامل تر بتونیم کمک کنیم

  5. لاله گفت:

    سلام چند تا تمرین برای درمان قوز پشتی میشه بگید که بشه به راحتی تو خونه انجام داد؟

    • پشتیبانی کلینیک گفت:

      سلام وقت بخیر
      میتونید از تمریناتی که در سایت به صورت ویدیو یا تصویر خدمتتون قرار دادیم استفاده کنید

  6. محمد گفت:

    سلام جناب دکتر قوز پشتی به چه حدی برسه جراحی باید انجام بشه؟

    • پشتیبانی کلینیک گفت:

      سلام وقتتون بخیر
      قوز پشتی یا کایفوزیس اگر از نوع ساختاری و مادرزادی باشه و فرد دچار مشکلاتی در اندام های داخلی شده باشه نیاز به جراحی هست

  7. حانیه گفت:

    سلام وقت بخیر برای جراحی یا درمان قوزپشتی به چه متخصصی باید مراجعه کنیم؟

    • پشتیبانی کلینیک گفت:

      سلام وقتتون بخیر
      به جراح و متخصص ستون مهره ها برای جراحی و برای اصلاح وضعیت به متخصص حرکات اصلاحی

  8. کریمی.اس گفت:

    سلام اقای دکتر من پدربزرگم قوز پشتی شدیدی داره در حدی که چیزی نمونده دولا دولا راه بره میخواستم بدونم همچین موردایی با این شدت هم قابل درمان هستن؟

    • پشتیبانی کلینیک گفت:

      سلام وقتتون بخیر
      قوزپشتی در دوران میانسالی ناشی از ضعف شدید و عدم تعادل در عضلات ستون مهره ها میباشد
      با بررسی وضعیت ستون مهره ها و میزان پیشرفت عارضه میتونیم در خصوص میزان بهبود و اصلاح ایشون راهنماییتون کنیم
      برای راهنمایی بهتر میتونید از طریق فرم داخل سایت مشاوره درخواست کنید تا بررسی کامل انجام بدیم و کامل تر بتونیم کمک کنیم

  9. زهراااا گفت:

    برای درمان قوزپشتی حتما باید عمل انجام بدیم؟

    • پشتیبانی کلینیک گفت:

      سلام وقت بخیر
      اگر قوز پشتی ناشی از ضعف و عدم تعادل عضلانی باشه با انجام ورزش و حرکات اصلاحی متناسب میتونید تا درصدی این مشکل و برطرف کنید
      برای راهنمایی بهتر میتونید از طریق فرم داخل سایت مشاوره درخواست کنید تا بررسی کامل انجام بدیم و کامل تر بتونیم کمک کنیم

  10. حقی گفت:

    آیا تمرینات ورزشی برای درمان قوز پشتی حتما باید توسط پزشک و زیر نظر پزشک تجویز شود؟

    • پشتیبانی کلینیک گفت:

      سلام وقتتون بخیر
      جهت اصلاح مشکل قوزپشتی بهتر است توسط متخصص ستون مهره ها و یا حرکات اصلاحی ارزیابی دقیق انجام بشه و برای انجام تمرینات مرتبط حتما از متخصص حرکات اصلاحی کمک بگیرید
      برای راهنمایی بهتر میتونید از طریق فرم داخل سایت مشاوره درخواست کنید تا بررسی کامل انجام بدیم و کامل تر بتونیم کمک کنیم

  11. ..... گفت:

    tamrinat varzeshi baraye darman bayad be sorat monazam anjam shavad?

    • پشتیبانی کلینیک گفت:

      سلام وقت بخیر
      انجام تمرینات اصلاحی زمانی موثر هست که شما در طول مدت و شدت معینی تحت نظر متخصص تمرینات اصلاحی انجام بدین
      در غیر اینصورت به دلیل مکانیزم عمل عضلات و مفاصل تاثیری مشاهده نمیشه

  12. حمید گفت:

    سلام روزتون بخیر
    من تقریبا هر روز دارم باشگاه میرم برای درمان قوزپشتی میتونم توسط دکتر ویزیت شم ولی زیر نظر مربیم انجام بدم؟

    • پشتیبانی کلینیک گفت:

      سلام وقتتون بخیر
      بله میتونید به صورت آنلاین یا حضوری تحت نظر دکتر گلشنی ویزیت شوید
      برای راهنمایی بهتر میتونید از طریق فرم داخل سایت مشاوره درخواست کنید تا بررسی کامل انجام بدیم و کامل تر بتونیم کمک کنیم

  13. aliii گفت:

    میتونید راهنمایی کنید چطوری و از کجا یک مربی خوب برای درمان پیدا کنم؟؟؟

    • پشتیبانی کلینیک گفت:

      سلام وقتتون بخیر
      برای دریافت خدمات از کلینیک ما، لطفا از طریق فرم داخل سایت مشاوره درخواست کنید تا بررسی کامل انجام بدیم و کامل تر بتونیم کمک کنیم

  14. سونیا گفت:

    آیا قوز پشتی می‌تونه به مشکلات تنفسی منجر بشه؟

    • پشتیبانی کلینیک گفت:

      سلام وقت بخیر
      قوزپشتی میتواند اندام های داخلی بدن مثل قلب، ریه و … تحت ناثیر قرار دهد و در مواقع شدید مشکلات بسیاری ایجاد کنه
      بهتره قبل از تشدید وضعیت ارزیابی بشین و در صورت وجود مشکل پیشگیری لازم انجام بشه
      برای راهنمایی بهتر میتونید از طریق فرم داخل سایت مشاوره درخواست کنید تا بررسی کامل انجام بدیم و کامل تر بتونیم کمک کنیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره تلفنی رایگان