حرکات اصلاحی چیست و چرا اهمیت دارد؟

زانوی پرانتزی یا کمانی (bowlegs)
11 اردیبهشت 1399
کمردرد و راه‌های درمان (کمردرد از دیدگاه درمان‌های فیزیکی)
11 تیر 1399
حرکات اصلاحی

حرکات اصلاحی

4.5
(647)

هنگامی که از درد و ناراحتی در بدن خود رنج می برید اولین خط دفاعی شما چیست؟ دکتر میری؟ آیا کشش می دهید؟ ماساژ میگیری؟ معمولا بهترین کار ترکیبی از این اقدامات است. این دقیقا همان چیزی است که حرکات اصلاحی نامیده می شود. ورزش اصلاحی یک رویکرد جامع، همه جانبه و جامع برای بهبود بدن است.

در بسیاری از موارد ورزش اصلاحی می تواند پایه و اساس یک سفر تناسب اندام باشد که سال ها با میزان کمتر آسیب و ناراحتی ادامه خواهد داشت. ورزش اصلاحی مفاصل را تثبیت می کند، تحرک را افزایش می دهد و بدن را قوی تر می کند. فرقی نمی کند که یک ورزشکار قدرتی، بدنساز، وزنه بردار المپیک، شناگر، گلف باز یا بازنشسته باشید، تمرینات اصلاحی باید به عنوان پایه و اساس کارهایی باشد که به طور منظم در باشگاه انجام می دهید تا مفاصل و عضلات خود را سالم نگه دارید.

فهرست مطالب

حرکات اصلاحی چیست؟

حرکات اصلاحی روشی است که به درک درستی از آناتومی، کینزیولوژی(حرکت‌شناسی) و بیومکانیک برای رفع حرکات جبرانی و عدم تعادل برای بهبود کیفیت کلی حرکت در حین تمرین و زندگی روزمره کمک می‌کند.

این روش برای کمک به ارزیابی و تعیین علت اصلی عدم تعادل و الگوهای حرکتی معیوب که منجر به بروز مشکلاتی در وضعیت استقرار، تعادل و هماهنگی کامل بدن می‌شود.

پس از شناسایی مسئله یا مشکلات، یک متخصص حرکت اصلاحی می‌تواند برنامه تمرینی را تجویز کند که از طریق کشش و تمرینات کل بدن به این مشکل رسیدگی کند. همچنین با پرداختن به حرکات عملکردی بیمار و مواردی که مانع از آن می‌شود، خصوصاً در پاها، زانوها و ران آن‌ها، به کاهش استرس وارد شده بر بدن آن‌ها کمک می‌کند. با تراز کردن صحیح بدن، تمرین‌های اصلاحی به آن کمک می‌کند تا بارهایی که در حرکات روزمره بر روی آن وارد می‌شود تحمل کند و به کاهش خطر آسیب‌های بعدی نیز کمک می‌کند.

با استفاده از این روش بیمار قادر به حرکت بهتر خواهد بود و همچنین انواع مختلف تمرینات جدیدی را که قادر به انجام آن‌ها بوده و مناسب شرایطش است را می‌تواند شروع ‌کند. همچنین این امکان را به آن‌ها می‌دهد که در یک مجموعه فعالیت‌ها و ورزش‌هایی که از آن لذت می‌برند شرکت کنند که شاید قبلاً نمی‌توانستند انجام دهند.

فرم ویزیت آنلاین و رایگان

اگر تا به امروز از ویزیت آنلاین و رایگان استفاده نکرده اید با تکمیل کردن فرم ذیل منتظر تماس همکاران جهت تعیین نوبت برای ویزیت باشید.

چرا حرکات اصلاحی مهم است؟

همه ما به دلیل فعالیت های تکراری روزانه و نوع کارمون دچار عدم تعادل های عضلانی میشیم (اگر زمینه وراثتی هم داشته باشیم که این مسئله بدتر هم می شود) و این عدم تعادل های عضلانی میتوانند مشکلات متعددی از جمله قوز پشتی، گردن به جلو، شانه نابرابر، گودی کمر، زانوی ضربدری، زانوی ایکس، زانوی پرانتزی یا کمانی یا پرانتز، کف پای صاف و … رو برامون به همراه داشته باشند اما نگران نباشید رشته و روش جدید حرکات اصلاحی اینجا میتونه به کمکتون بیاد.

برنامه حرکات اصلاحی که برای فرد تجویز می شود باید با اطلاع از وضعیت ساختار بدنی و آناتومیکی فرد که توسط متخصص حرکات اصلاحی بررسی می شود تهیه و تنظیم شود و برای نتیجه بهتر نیز زیر نظر یک متخصص پیش بروید تا بتواند وضعیت شما را کنترل و بهبود بخشد. در تهیه برنامه حرکات اصلاحی به این نکته حتما توجه کنید که برنامه حرکت اصلاحی کاملا تخصصی و فردی است و برنامه شما می تواند برای فرد دیگر خطرناک و نامناسب باشد و حتی وضعیت فرد را بدتر هم بکند! با توجه به این موضوع برای تهیه برنامه حرکات اصلاحی حتما به متخصصین مجرب این حیطه مراجعه کنید.

حرکت واقعیتی از زندگی روزمره است بدون توجه به اینکه در یک ساختمان اداری کار می‌کنید یا یک ورزشکار حرفه‌ای هستید. حرکات اصلاحی در شناسایی و برطرف کردن عدم تعادل‌هایی که باعث ایجاد مشکلات وضعیتی، ثبات و تحرک می‌شوند؛ ضروری است. درک درست به متخصصان تناسب‌اندام این امکان را می‌دهد که مشکلات و محدودیت‌های احتمالی حرکات بیمار را تشخیص دهند.

یکی از مهم‌ترین عناصر حرکات اصلاحی، ارزیابی صحیح است.

متخصصان حرکات اصلاحی با بهره‌گیری از روش‌های اندازه‌گیری و ارزیابی بدن می‌توانند بیماران و مراجعه‌کنندگان خود را ارزیابی کنند و راهکارها و برنامه‌های اصلاحی را با توجه به مشکلات فردی برای بهبود شیوه حرکت و مشکلات اسکلتی عضلانی آن‌ها تجویز کنند.

مطالعات نشان می‌دهد که مداخله مناسب حرکات و تمرینات اصلاحی صحیح می‌تواند کنترل عضلانی را بهبود بخشیده و در نتیجه می‌تواند خطر آسیب‌های بعدی را نیز کاهش دهد.

چه کسی از حرکات بهره می‌برد؟

مزایایی برای مراجعه‌کننده

یک متخصص با استفاده از روش‌های جدید ارزیابی و برنامه‌نویسی به شما کمک می‌کند تابه طور مؤثر حرکت کنید، سریع‌تر بهبود یابید و دوباره به ورزشگاه یا به ورزش و تخصص خود برگردید. همچنین این روش و تخصص به شما کمک می‌کند تا به یک جلسه ورزشی، درمانی و آموزشی کامل برسید و با ارائه یک برنامه‌ منحصر به فرد از وضعیت فعلی خود بهتر و بهتر شوید.

مزایای حرکات اصلاحی چیست؟

  • افزایش و بهبود فعال‌سازی و عملکرد عضلات.
  • افزایش انعطاف‌پذیری
  • بهره‌وری عصبی- عضلانی را تقویت می‌کند (هماهنگی)
  • ثبات مفاصل را افزایش می‌دهد.
  • الگوهای حرکتی را بهبود می‌بخشد.
  • خطر آسیب‌های اسکلتی-عضلانی را کاهش می‌دهد.
  • بدن را برای انجام تمرینات با شدت بالاتر آماده می‌کند.
  • توانایی بهبودی را افزایش می‌دهد.
  • عدم تعادل عضلات را اصلاح می‌کند.
  • بدن را برای عملکرد بهینه آماده می‌کند.

یک متخصص حرکات اصلاحی چه کاری انجام می‌دهد؟

یک متخصص تمرینی اصلاحی، یک متخصص در ارزیابی حرکات انسانی است. آن‌ها به طور دقیق الگوهای حرکتی مراجعه‌کننده را تجزیه و تحلیل می‌کنند، گروه‌های عضلانی بیش‌فعال، کم‌تحرک و جبرانی آن‌ها را شناسایی می‌کنند. پس از اتمام فرآیند ارزیابی، آن‌ها برنامه‌هایی ایجاد می‌کنند که توانایی حرکت مراجعه‌کننده، انجام صحیح تمرین و کاهش تنش بافت ناشی از بار وارد شده به بدن از طریق تمرین و برنامه‌ها را بهینه می‌کند. ورزش اصلاحی برای هر کسی که در زمینه توانبخشی، تناسب-‌اندام یا سلامتی فعالیت کند، در صورت لزوم یک مکمل فوق العاده است.

کیا به حرکات اصلاحی نیاز دارن؟

افرادی که به این حرکات و برنامه تخصصی نیاز دارند معمولا به سه دسته تقسیم می شوند:

  1. افرادی که به دلیل کارهای اشتباه و تمرین نادرست در ورزش یا فعالیت های تکراری و اشتباه در محیط کار یا زندگی دچار مصدومیت و آسیب شدن، افرادی که دارای ناهنجاری ها و مشکلات زمینه ای مثل اسکولیوزیس یا کج پشتی هستند. این افراد معمولا مشکل خودشون رو میدونن و ازش اطلاع دارن و با شناخت از این موضوع به دنبال راه حل بوده و به متخصص حرکات اصلاحی مراجعه میکنن.
  2. گروه دوم خودشون خیلی اطلاعی ندارن که چه مشکلی دارن و فقط بعضی وقت ها دچار درد و علائم کم میشن و نگران میشن ولی بازم موضوع رو پیگیری نمیکنن. مثل افرادی که پشت میز نشینن یا از موبایل زیاد استفاده میکنن و گردنشون از حالت طبیعی جلوتر اومده و باعث شده فشار زیادی به عضلات و مهره ها بیاد. در این موارد متخصصین حرکات اصلاحی زودتر از حاد شدن مشکل اون رو تشخیص میدن و با یک سری راه کارهای ساده مثل اصلاح نحوه نشستن، محیط کار و حرکات اصلاحی به فرد کمک میکنن تا برگرده به وضعیت نرمال و عادی خودش. گروه دیگه ای که میتونن زیر مجموعه این مورد باشن کودکان هستند که شاید به دلیل مشکلات جدیدی مانند فقر حرکتی و ضعف عضلانی دچار یک سری مشکلات مانند زانوی ضربدری، زانوی ایکس، زانوی پرانتزی یا پرانتز، کف پای صاف و حتی قوز پشتی بشن! حتما اگر کودکی دارید یا در اطرافیان هست توسط متخصص حرکات اصلاحی یک بار چک بشه شاید مشکلی داشته باشه که با تشخیص زودتر بشه خیلی راحت اصلاحش کرد. پیشگیری بهتر از درمانه رو یادمون باشه.
  3. گروه سوم خیلی مشکل خاصی ندارن ولی میخوان اصولی ورزش رو شروع کنند و در حین روند ورزش آسیب نبینن! موردی که شاید برای شما هم اتفاق افتاده و نمیدونید از کجا و با چه شدتی ورزش رو باید شروع کنید تا دچار آسیب نشید و بهترین روند رو طی کنید. متخصصین حرکات اصلاحی در این مورد میتونن بسیار کمک کننده باشن و شما رو از این سر در گمی نجات بدن. متخصصین حرکات اصلاحی با بررسی که از بدن، الگوهای حرکتی مثل راه رفتن و ایستادن و نشستن و نوع شغلتون انجام میدن و همچنین در کنارش یک سری تست های تخصصی هم میگیرن میتونن به شما بگن که نقشه ورزش و تندرستی شما چیه. اگر شما هم نیاز به این مورد داری درست اومدی این مقاله رو با ما همراه باش.

با توجه به توضیحات بالا متوجه شدیم که حرکات اصلاحی یک روش نوین و علمیه که همه ما با این نوع زندگی و لایف استایل بهش نیاز داریم.

مزایای حرکات اصلاحی چیه؟

  • افزایش و بهبود فعال‌سازی و عملکرد عضلات
  • افزایش انعطاف‌پذیری
  • بهره‌وری عصبی- عضلانی رو تقویت می‌کنه (هماهنگی)
  • ثبات مفاصل را افزایش می‌ده
  • الگوهای حرکتی را بهبود می‌بخشه
  • خطر آسیب‌های اسکلتی-عضلانی را کاهش می‌ده
  • بدن را برای انجام تمرینات با شدت بالاتر آماده می‌کنه
  • توانایی بهبودی رو افزایش می‌ده
  • عدم تعادل عضلات رو اصلاح می‌کنه
  • بدن رو برای عملکرد بهینه آماده می‌کنه

اصلاح وضعیت بدن با حرکات اصلاحی

حتما شما هم به این مسئله برخوردید که اطرافیان به شما یا فرد دیگری بگن قوز نکن، صاف بشین، چقدر بد نشستی، پا روی پا ننداز! اما فک میکنی خود اون فرد نمیدونه که باید صاف بشینه و اگر صحیح نشینه چه بلایی سر گردن و ستون فقراتش میاد! قطعا میدونه اما نمیتونه این کار و عادت رو اصلاح کنه. دلیلشم اینه که مغزش عادت کرده و عضلاتشم ضعیف شدن. واقعا چقدر خوبه که بتونیم صاف بشینیم و بدن چشم نواز و زیبایی داشته باشیم. به نظرتون تفاوت کسی که میتونه و نمیتونه تو چی میتونه باشه؟ فرق این افراد در توانایی فرد در حفظ وضعیت مناسب بدنیشه!

اصلا وضعیت بدنی مناسب نمندی؟

  • وضعیت بدنی مناسب به وضعیتی گفته میشه که مفاصل و اسکلت بدنی ما در وضعیت صحیح و درستی باشه که کمترین فشار به مفاصل بیاد و همچنین سیستم عضلانیمون بتونه با مصرف کمترین انرژی حرکت در بدن رو تولید کنه و از آسیب و فشار زیاد هم جلوگیری بشه.
  • همچنین اگر وضعیت بدنی ما مناسب باشه فشار بر روی رباط های مفاصلمون هم به کمترین حد ممکن میرسه و در نتیجه خیلی راحت میشه پیشگیری کرد از آسیب های جدی مثل پارگی رباط صلیبی زانو!
  • حالا این بدن و وضعیتی که ازش صحبت کردیم میتونه به بهترین شکل حرکت کنه و خیلی دیر خسته بشه و در نتیجه کمترین انرژی رو مصرف کنه و حداکثر توان رو داشته باشه یعنی بازدهی بالا.

اما نقش حرکات اصلاحی در رساندن شما به این وضعیت مناسب چیه؟ متخصص حرکات اصلاحی با برنامه تخصصی حرکت اصلاحی که با توجه به مشکلات و وضعیت شما تدوین میکنه میتونه به شما کمک کنه تا به این وضعیت برسید و کمترین انرژی رو صرف کنید و بهترین عملکرد رو داشته باشید! یعنی چی؟ یعنی دیگه راحت با کمترین مصرف انرژی و زور زدن میتونی ساعت ها پشت میز بشینی و قوز نکنی! مگه میشه مگه داریم! بله که داریم کافیه به این روش خفن اعتماد کنی و نتیجشو سریع ببینی.

همونطور که اشاره کردیم مهم ترین دلایلی که باعث به مشکل خوردن وضعیت بدنی ما میشن عادات غلط مثل نشستن ها غلط در پشت میز و محیط کار، استفاده ناصحیح از موبایل و لپ تاپ، تمرین نادرست (عضلاتی که نباید تقویت بشن رو مجدد تقویت کنیم!)، فقر حرکتی و نداشتن تحرک کافی و اضافه وزن میتونن باشن. در برخی موارد هم مشکلات زمینه ای و وراثتی است که حتما باید در سنین پایین تر اقدام کرد تا نتیجه بهتری بگیرید.

چطوری این ناهنجاری ها رو تشخیص بدیم و بفهمیم که وضعیت بدنی مناسبی داریم یا نه؟

اول: از همه باید بدونیم که انواع ناهنجاری های بدنی به دو نوع کلی تقسیم میشن

  • نوع اول: مشکل فرد به اصطلاح ساختاریه و استخوان و مفاصل فرد دچار تغییرات شده اند یا اصلا فرد از بدو تولد با نقص رشدی در استخوان و مفصل روبه رو شده یا در اثر یک بیماری دچار مشکل شده. در این نوع از ناهنجاری ها مهمه که بدونیم حرکات اصلاحی شاید نتونه اصلاح راستا رو انجام بده اما در بیشتر موارد با تقویت صحیح عضلات و عملکرد بدن میتونه نه تنها از بدتر شدن وضعیت جلوگیری کنه بلکه میتونه کیفیت زندگی فرد رو هم بهتر کنه. مثل کج بود استخوان ساق پای فرد یا مشکل در مفصل لگن فرد.
  • نوع دوم: به این مشکلات اصطلاحا عملکردی یا وضعیتی میگن یعنی فرد قبلا این مشکل رو نداشته یا اگرم داشته به این شدت نبوده و با کارهای اشتباه و نوع زندگی وضعیتش بدتر شده. این نوع از افراد معمولا با روش حرکات اصلاحی نتیجه رضایت بخشی میگیرن.

البته یادمون نره که نمیشه برای همه این مورد رو گفت که حرکات اصلاحی میتونه کمک کننده باشه و بررسی تخصصی اولیه توسط متخصص باید انجام بشه تا به این نتیجه برسیم که میتونه کمک کننده باشه یا خیر. پس برگشتیم سر خط که حرکات اصلاحی اول از همه نیاز به بررسی دقیق دارد.

دوم: بدونیم که چه زمانی به حرکات اصلاحی نیاز داریم؟

گفتیم که عوامل متعددی میتونن باعث ایجاد ناهنجاری ها در بدن بشن مثل:

  • حرکات تکراری و الگوهای حرکتی اشتباه در حالت هایی مثل نشستن، ایستادن و راه رفتن
  • نداشتن تحرک کافی و فعالیت بدنی مناسب
  • بالا رفتن سن که باعث تسریع روند آتروفی و ضعیف شدن سیستم عضلانی و اسکلتی می شود.
  • رژیم های غذایی نادرست که باعث میشن یک دفعه فرد چندین کیلو کاهش وزن داشته باشد اونم بدون ورزش که کلا سیستم عضلانی فرد رو داغون میکنه.
  • بیماری های زمینه ای مثل ام اس (MS)، آرتریت روماتوئید، AS و …
  • برنامه تمرینی اشتباه و انجام حرکات غیر اصولی در ورزش و تمرین
  • به هم خوردن تعادل عضلانی مثل عضلات سینه ای قویتر از پشتی بشن
  • فشارهای نادرست در تمرین یا زندگی روزمره که میتونه باعث آسیب ستون فقرات، دیسک کمر، مفاصل و رباط ها بشه.

بهتره این نکته رو هم بدونیم که وقتی ما دچار ناهنجاری یا وضعیت بدنی نا مناسب هستیم، همیشه در معرض آسیب و مشکلات اسکلتی عضلانی قرار داریم و همچنین کیفیت زندگی مناسبی هم نداریم. مثلا رفتیم ساختمونی که آسانسور نداره و میخواهیم پله بالا و پایین بریم اما یا درد داریم در جلوی زانو یا اصلا توان بالا رفتن از این همه پله رو نداریم!

سوم: متخصص حرکات اصلاحی چطوری یک نفر رو بررسی میکنه؟

متخصص حرکات اصلاحی در مرحله اول فرد رو از چندین نما بررسی میکنه:

بررسی وضعیت بدنی فرد در حالت ایستاده از نمای روبرو:

  • در این نما متخصص وضعیت تقارن صورت را بررسی میکنه که آیا مشکلاتی مثل کج گردنی دارد یا نه.
  • بررسی وضعیت نابرابری شانه ها که آیا فرد دچار مشکل شانه نابرابر هست یا خیر.
  • لگن فرد در چه حالتی است و آیا بالا و پایینی دارد؟
  • وضعیت زانوی های فرد به چه صورتی است آیا زانوی ضربدری، ایکس، پرانتزی یا پرانتز دارد؟
  • وضعیت کشکک فرد به چه صورتی است. آیا در مسیر خود به درستی حرکت میکند یا دچار انحراف شده است؟
  • و در نهایت وضعیت مچ پا و انگشتان فرد بررسی می شود که چرخش در مچ پا و انحراف در انگشتان وجود دارد یا نه.

 بررسی وضعیت بدنی فرد در حالت ایستاده از نمای پشت سر:

  • در این نما متخصص وضعیت تقارن سر را بررسی میکند که آیا مشکلاتی مثل کج گردنی دارد یا نه؟
  • بررسی وضعیت نابرابری شانه ها که آیا فرد دچار مشکل شانه نابرابر هست یا خیر و این مورد را با اطلاعات نمای روبرو هم تطبیق میدهد.
  • ستون فقرات فرد طبیعی است و آیا دچار مشکل کج پشتی است یا نه؟
  • لگن فرد در چه حالتی است و آیا بالا و پایینی دارد؟
  • وضعیت زانوی های فرد به چه صورتی است آیا زانوی ضربدری، ایکس، پرانتزی یا پرانتز دارد؟
  • وضعیت استخوان ران فرد در چه وضعیتی است. آیا چرخش داخلی یا خارجی دارد؟
  • وضعیت پاشنه چطوره؟ آیا چرخشی دارد یا نه؟

بررسی وضعیت بدنی فرد در حالت ایستاده از نمای پهلو راست و چپ:

  • آیا گردن و سر جلوتر از حد طبیعی است؟
  • وضعیت شانه ها چطوره؟ آیا شانه به جلو اومده و گرد شده؟
  • آیا قوس ناحیه پشتی زیاد شده یا اصطلاحا قوز پشتی (شاید به عنوان قوز کمر هم شنیده باشید) پیدا کرده؟
  • وضعیت قوس کمری چطوریه؟ آیا گودی کمره داره یا دچار پشت صاف یا فلت بک شده؟
  • وضعیت زانوها چطوره؟ در حد طبیعی است یا زانوی عقب رفته یا ژنورکورواتوم داره؟

تا اینجا متوجه شدیم که یک متخصص حرکات اصلاحی چرا مارو از بعدهای مختلف چک میکنه و بعدش با توجه به این ویژگی ها باید راه رفتن فرد هم حتما توسط متخصص بررسی شود تا متخصص اطلاعات و یافته های بیشتری را در خصوص وضعیت مچ پا، زانو، لگن و ستون فقرات در عملکرد داشته باشد.

در مرحله بعدی با توجه به نیاز متخصص، تست های عملکردی و تخصصی گرفته می شود تا وضعیت عملکرد سیستم عضلانی و زنجیره های حرکتی و مفصلی فرد مشخص گردد.

در برخی موارد حتی نیازه که متخصص تست های عضلانی یا عصبی رو هم بگیره تا وضعیت فرد بهتر مشخص شود.

در پایان با توجه به اطلاعات کسب شده در روند بررسی و در صورت وجود اطلاعات مدارک پزشکی و چکاپ های قبلی متخصص تصمیم میگیرد که وضعیت شما به چه صورتی است و آیا میتوان با حرکات اصلاحی شما را کمک کرد یا نه!

دوباره موقعیت خوبیه که یادتون بندازم که حرکات اصلاحی کاملا فردی و تخصصی است پس به برنامه های عمومی و زیر نظر افراد غیر متخصص اطمینان نکنیم و باید بررسی کامل و جامعی انجام شود.

پس متخصص حرکات اصلاحی کیه و چه کاری انجام میده؟

یک متخصص تمرینی اصلاحی، متخصص در ارزیابی حرکات انسانه که به طور دقیق الگوهای حرکتی مراجعه‌کننده رو تجزیه و تحلیل می‌کنه، گروه‌های عضلانی بیش‌فعال، کم‌تحرک و جبرانی اونارو شناسایی می‌کنه و پس از اتمام فرآیند ارزیابی برنامه‌های تمرینی رو تدوین و تنظیم میکنه که توانایی حرکت مراجعه‌کننده، انجام صحیح تمرین و کاهش تنش بافت ناشی از بار وارد شده به بدن از طریق تمرین و برنامه‌ها رو بهینه کنه. یک متخصص با استفاده از روش‌های جدید ارزیابی و برنامه‌نویسی به شما کمک می‌کنه تا به طور مؤثر حرکت کنید، سریع‌تر بهبود یابید و دوباره به ورزشگاه یا به ورزش و تخصص خود برگردید.

همچنین این روش و تخصص به شما کمک می‌کنه تا به یک جلسه ورزشی، درمانی و آموزشی کامل برسید و با ارائه یک برنامه‌ منحصر به فرد از وضعیت فعلی خود بهتر و بهتر شوید. ورزش اصلاحی برای هر کسی که در زمینه توانبخشی، تناسب-‌اندام یا سلامتی فعالیت کند یا نیاز داشته باشد، یک مکمل فوق العاده است.

آیا وضعیت مچ پای من میتونه در ستون فقرات تاثیر بذاره؟

سوالیه که شاید برای شما هم پیش اومده و در جوابش باید بگیم بله موثره. بدن ما به صورت یک سیستم کار میکنه و ما در بدنمون زنجیره های عضلانی، مفصلی و عصبی رو داریم. وقتی مچ پا دچار مشکل میشه توزیع نیروها بر روی کف پا و نیروهای وارد از سطح زمین به کف پا تغییر پیدا میکنه و در نتیجه همین مورد مستقیم زانوی مارو تحت تاثیر قرار میده و زانو هم لگن رو و لگن هم ناحیه کمری ستون فقرات و کمر هم پشتو، پشت هم گردنو و گردن هم سرو! چقدر پیچیده شد! یک مثال بزنیم تا متوجه بشید چقدر باید مواظب بدنمون باشیم.

برای مثال شخصی چرخش مچ پا و کف پای صاف داره، این فرد در معرض زانوی ضربدری یا ایکس هستش و بعد از اینکه این مورد اتفاق بیافته در مفصل لگن زاویه ران و لگن افزایش پیدا میکنه و نتیجش لگن تغییر میکنه و تغییرات لگن میتون نیروهای وارده به کمر رو تغییر بدن و به همین راحتی فرد دچار کمردرد بشه! آیا می ارزید؟ قطعا نه پس سریعا باید به داد مچ پا رسید تا مشکلاتی بعدی رو به وجود نیاورده. این مورد حتی در ماشینمون هم صدق میکنه و شما باید قبل اینکه مشکلش حاد بشه و بزنه همه جای سیستم و موتور رو درگیر کنه تعمیرش کنید. باز رسیدیم به اینکه پیشگیری بهتر از درمانه و ماهی رو هر وقت ازآب بگیری …

چکار کنیم که سالم بمونیم و پیشگیری کنیم از مشکلاتی که میتونه برامون اتفاق بیافته؟

  • ویتامین های ضروری بدنمون رو فراموش نکنید و حتما زیر نظر یک متخصص باشید. (ویتامین هایی مثل دی 3، کلسیم، گروه ویتامین های ب، منیزیم و زینک و …)
  • وقتی پشت میز نشستیم راستای صحیح نشستن رو رعایت کنیم و هر از نیم ساعت قدم زدن هر چند کوتاه رو داشته باشیم.
  • از تمرینات محیط و محل کار غفلت نکنیم.
  • هر از گاهی فکر کنیم آسانسور خرابه و از پله بریم.
  • هر از گاهی فکر کنیم جای پارک در جایی که کار داریم نیست و یک خیابون دورتر پارک کنیم و پیاده روی کنیم.
  • روزانه پیاده روی منظم رو داشته باشیم.
  • ورزش هوازی هفتگی رو حتما داشته باشیم.
  • ساعت استفاده از موبایل رو کاهش بدیم و اون ساعت هایی هم که کار میکنیم سعی کنیم در راستای صحیح باشه و گوشی رو بیاریم جلوی صورت.
  • در رانندگی هم یادتون نره که صندلی رو تنظیم کنید.
  • کفش مناسب انتخاب کنید و از پوشیدن کفش های پنجه باریک، کف صاف، پاشنه بلند و … جدا خودداری کنید.
  • اگرم ورزش منظم دارید گرم کردن و سر کردن یادتون نره

سخن پایانی

در هر سنی، با هر ویژگی جسمی-حرکتی و شغلی که هستی؛ یک برنامه حرکات اصلاحی جامع که توسط یک متخصص بعد از ارزیابی دقیق به صورت فردی طراحی‌شده باشه، می‌تونه حس جدیدی از حرکت و زندگی بدون محدودیت حرکتی رو برای شما به همراه داشته باشه. بررسی شدن توسط متخصص حرکات اصلاحی رو برای یک بار هم شده تجربه کن تا کلی اطلاعات در خصوص بدنت و راه های پیشگیریش بدونی.

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟

برای امتیاز دهی روی ستاره ها کلیک کنید

49 Comments

  1. ابوالفضل گفت:

    کارتون حرف نداره
    پایدار باشین و استوار ❤️❤️❤️

  2. هداوند گفت:

    با سلام خدمت جناب آقای دکتر گلشنی و همکاران دلسوز و پیگیر کلینیک.هداوند هستم، بنده واقعا از عملکرد این تیم موفق و توصیه‌ها و تجویز های آقای دکتر راضی هستم. پسر من هشت سالش هست. دچار چرخش مچ پا ، زانوی پرانتزی و عدم تراز بودن شانه ها است در ضمن به خاطر شکستگی ران چند سال قبل، پای راستش از پای چپش بلندتر شده بود. قبل از مراجعه به کلینیک دکتر گلشنی پسرم وضعیت تا مناسبی داشت اما با لطف ایشون و تشخیص عالی و پیگیری و مساعدت های تیم مجرب ایشون با دو دوره درمان و برنامه تمرینی شرایطش بسیار عالی شده و میشه گفت که نسبت به روز اولی که تمرین ها را شروع کرد هفتاد درصد بهبودی حاصل شده. در این جا می خواستم از آقای دکتر و تیم پیگیر و دلسوز ایشون تشکر کنم و آرزوی سلامتی و موفقیت برای همه پرسنل این کلینیک را دارم.

    • پشتیبانی کلینیک گفت:

      سلام و وقت بخیر🌹🙏
      باعث افتخار تیم ماست که برای اصلاح وضعیت پسرتون مارو انتخاب کردین و به ما اعتماد داشتین.
      سپاس از همراهی شما

  3. سودابه گفت:

    سلام من مادر علیرضا احمدی هستم پسرم از بچگی مشکل زانو ضربدری داشت .با اینکه به چند متخصص و ارتوپد مراجعه کردم که همه نظر به جراحی داشتن که به شکر خدا با تیم مشاوره دکتر گلشنی آشنا شدم که با انجام تمرینات و توصیه های دکتر مشکل پاهای پسرم رفع شده ومن کمال تشکر دارم از آقای دکتر و تیم مشاوره ای که دارن .ممنونم

    • پشتیبانی کلینیک گفت:

      سلام و وقت بخیر🌹🙏، باعث افتخار تیم ماست که برای اصلاح وضعیت پسرتون مارو انتخاب کردین و به ما اعتماد داشتین. سپاس از همراهی شما

  4. آمنه عین الهی گفت:

    سلام خدمت شما خوبان

    بنده عین الهی هستم
    ۳ دوره که با این تیم قوی و با اخلاق و مسئول برای مشکل ستون فقراتم که چند مشکل متعدد بود و بطور کل ناامیدم کرده بود پیش میرم

    اول از همه این مهم که شما در هر حوزه ای که دچار مشکل شدید سراغ فردی برید که اول از همه متخصص و آگاه باشه و دوم دلسوز و مهربان و مسئولیت پذیر

    بنده به شخصه پیشرفتم در نحوه صحیح راه رفتن در نشستن در اسکولیوز و کایفوزی که داشتم و به این تیم مراجعه کردم دارم میبینم
    و چقدر خوشحال کننده ست برام که آگاهانه و دقیق شاهد حل مشکلم هستم

    اما نکته مهم اینجاست که تک تک تیم دقیق و آگاه و با اخلاق شما رو پشتیبانی میکنند
    تا هم ورزش ها برای شما دلچسب باشه هم آگاهانه در رفع مشکل جسمیتون پیش برید

    سپاس گزارم از این تیم
    رسالت و هدفشون قابل ستایش🙏
    خسته نباشید همگی

    • پشتیبانی کلینیک گفت:

      سلام و وقت بخیر🌺
      باعث افتخار ما هست که تیم ما تونسته رضایت شمارو جلب کنه و شمارو در رفع ناهنجاری هاتون کمک کردیم🙏
      سپاس از همراهیتون

  5. فاطمه اتحاد گفت:

    باسلام و عرض ادب
    از زحمات آقای دکتر گلشنی نهایت تشکر و قدر دانی را دارم. با دستور العملهای عالی آقای دکتر گلشنی بزرگوار و با راهنمایی های خانم علیخانی عزیز درد گردنم درست شده و انحنای پشت و گودی کمرم درست شده 🙏🙏🙏🙏

    • پشتیبانی کلینیک گفت:

      سلام و وقت بخیر🌹🙏، باعث افتخار تیم ماست که برای کاهش درد و اصلاح ناهنجاری های ساختار قامتی مارو انتخاب کردین و به ما اعتماد داشتین. سپاس از همراهی شما

    • پشتیبانی کلینیک گفت:

      سلام و وقت بخیر🌺
      باعث افتخار ما هست که تیم ما تونسته رضایت شمارو جلب کنه و شمارو در رفع دردها و ناهنجاریتون کمک کردیم🙏
      سپاس از همراهیتون

  6. محمد مرتضی گفت:

    سلام روز بخیر
    من انحراف ستون فقرات دارم سی سالمه و دارم تلاش می کنم با ورزش های اصلاحی از پیشرفتش جلوگیری کنم، سوالم اینه که ممکنه با ورزش ستون فقراتم صاف بشه؟

    • پشتیبانی کلینیک گفت:

      سلام و وقت بخیر🌹🙏 میزان اصلاح انحراف ستون مهره ها به عوامل مختلفی از جمله نوع انحراف، شدت و سن فرد بستگی داره که با اتخاذ راهکار مناسب میزان انحراف میتونه تا حدودی کاهش پیدا بکنه. برای راهنمایی بهتر میتونید از طریق فرم داخل سایت مشاوره درخواست کنید تا بررسی کامل انجام بدیم و کامل تر بتونیم کمک کنیم

  7. کیوان گفت:

    سلام من ۲۱ ساله هستم و ورزشکارم جدیدا متوجه تقارن نبودن ماهیچه های ذوزنقم شدم احتمالش هست که از اسکلیوز باشه(جزئی هست)ممنون میشم جواب بدین و ایا حرکات عمومی برای رفع این مشکل هست؟

    • پشتیبانی کلینیک گفت:

      سلام و وقت بخیر، خوشحالیم که همراه ما هستید🌹🙏عدم تقارن در حجم عضلات میتونه از عادت های یکطرفه (حمل کوله پشتی، یکطرفه نشستن و …) باشه و یا ناشی از انحراف ستون مهره ها . باید ارزیابی انجام بشه. تست های اختصاصی گرفته بشه تا بتونیم بهتر راهنماییتون کنیم. برای راهنمایی بهتر میتونید از طریق فرم داخل سایت مشاوره درخواست کنید تا بررسی کامل انجام بدیم و کامل تر بتونیم کمک کنیم

    • بی نام گفت:

      سلام من 24 سالمه بر اثر تصادف در سن 14 سالگی که از ماشین به بیرون پرت شدم ظاهرا مشکلی برای ستون فقراتم ایجاد شده که اون موقع تشخیص ندادند ولی به تازگی بر اثر ی شک به پزشک مراجعه کردم و متوجه شدم که هفت تا از مهره های ستون فقرات سمت قفسه سینه انحراف پیدا کرده یکی از پزشکان جراح بهم گفت عمل نکنم چون ریسک هست و عمل سختی هم هست ، درد هم ندارم فقط مگه زمان هایی که زیاد سر پا باشم یا خسته شده باشم یا موقع ورزش اون ناحیه کمرم درد میگیره ولی نه زیاد که قابل تحمل نباشه ، پیشنهاد شما برای اصلاحش چی هست ؟ ،آیا امکانش هست بتونم اصلاحش کنم با ورزش؟
      ممنون میشم راهنمایم کنین ، با تشکر و توفیق روز افزون

      • پشتیبانی کلینیک گفت:

        سلام وقت بخیر
        باید ارزیابی دقیق از وضعیت ستون مهره ها و لگن انحام بشه، تستهای اختصاصی گرفته بشه و بعد از ارزیابی مدارک پزشکی در خصوص اینکه میتونیم با حرکات اصلاحی کمکتون کنیم راهنمایی بشین
        برای راهنمایی بهتر میتونید از طریق فرم داخل سایت مشاوره درخواست کنید تا بررسی کامل انجام بدیم و کامل تر بتونیم کمک کنیم

  8. ف مقدم گفت:

    مدت چهار دوره در ارتباط با این گروه برای اصلاح و تقویت قوزک پا که قبلا اسیب دیده بود، کار کردم . دارای مربیان ورزیده و خوبی هست…ورزش های مخصوص هر فرد با وضعیت خاص خودش داده می شه..کلا راضی بود. خوب بود.
    مقدم

    • پشتیبانی کلینیک گفت:

      سلام و وقت بخیر
      سپاس از همراهی شما
      خوشحالیم تونستیم رضایت شمارو جلب کنیم

  9. م. هاشمی گفت:

    سلام. وقت بخیر
    من و مادرم با تشخیص درست آقای دکتر گلشنی و با کمک تیم حرفه ای ایشان در مدت زمان کوتاهی به نتیجه مطلوب رسیدیم.
    از آقای دکتر گلشنی و پرسنل خوش برخورد کلینیک تشکر می کنم.

    • پشتیبانی کلینیک گفت:

      سلام و وقت بخیر
      سپاس از همراهی شما
      خوشحالیم تونستیم رضایت شمارو جلب کنیم و برای مادر عزیزتون کمک کننده باشیم

  10. ممنون از این مطلب کاربردی

    • پشتیبانی کلینیک گفت:

      سلام و وقت بخیر
      سپاس از همراهی شما
      خوشحالیم تونستیم رضایت شمارو جلب کنیم

  11. ثریا صفا گفت:

    سلام سپاس از توضیحاتتون. برام سواله حرکات اصلاحی چجوری به درمان بیماری های مختلف کمک می کند؟

    • پشتیبانی کلینیک گفت:

      سلام وقت بخیر
      برای شروع حرکات اصلاحی، مشکل اسکلتی عضلانی فرد ارزیابی میشه و دردهاو علائم ناشی از مشکلشون کامل بررسی میشه و تست های اختصاصی از فرد گرفته میشه
      در نهایت اگر حرکات اصلاحی برای فرد موثر باشه تمرینات اصلاحی طراحی و در مدت و زمان معین با فرد کار میشه

  12. art2002 گفت:

    aya harakat eslahi baraye tamami senin mofide?

    • پشتیبانی کلینیک گفت:

      سلام وقتتون بخیر
      حرکات اصلاجی در رفع مشکلات و درد های ناشی از آسیب دیسک ها و مهره های ستون مهره ها، اصلاح ناهنجاری ها و … میتونه به فرد کمک کننده
      پس همه رده های سنی میتونن از حرکات اصلاحی با توجه به مشکلشون استفاده کنند

  13. سامیار گفت:

    حرکات اصلاحی همان فیزیوتراپیه؟؟؟؟

    • پشتیبانی کلینیک گفت:

      سلام وقت بخیر
      سپاس از همراهی شما
      حرکات اصلاحی و فیزیوتراپی دو رشته کاملا مجزا می باشد و هر کدام در مرحله از توانبخشی فرد موثر و ضروری است
      اینکه شما کدام یک برای مشکلتون پیش بگیرید حتما طبق نظر متخصصتون خواهد بود

  14. رعنا گفت:

    سلام خدا قوت به شما
    نکاتی که باید هنگام انجام تمرینات اصلاحی در نظر داتشه باشیم چیست؟

    • پشتیبانی کلینیک گفت:

      سلام وقتتون بخیر
      تمرینات اصلاحی برای مشکل مراجعه کننده طراحی میشه و برای هر فرد نکات ویژه ای باید رعایت بشه
      ولی اصلیترین و مهمترین نکته ای که میتونیم اشاره کنیم به درگیری صحیح عضلات و اجرای صحیح تنفس حین تمرینات هست

  15. سین.کاف گفت:

    سلام و درود روز خوش حرکات اصلاحی برای تمامی سنین مناسبه ؟

    • پشتیبانی کلینیک گفت:

      سلام وقتتون بخیر
      تمرینات اصلاحی برای همه سنین مناسب هست و باید قبل از شروع دوره اصلاحی ارزیابی دقیق انجام بشه و متناسب با مشکل تمرینات مرتبط دریافت بشه

  16. پیرنیاااا گفت:

    سلام وقتتون بخیر حرکات اصلاحی و هم می تونیم خودمون بدون کمک از مشاور با ویدیو های آموزیشی انجام داد؟

    • پشتیبانی کلینیک گفت:

      سلام وقتتون بخیر
      در انجام حرکات اصلاحی درگیری صحیح و درست عضلات و انجام صحیح تمرینات بسیار مهم است و در اثربخشی تمرین موثر
      بهتره برای انجام تمرینات از متخصص حرکات اصلاحی کمک بگیرید

  17. aynaz.mokhtari گفت:

    salam khoda ghovvat aghaye dr, tamrinati ke gooftin o chand vaght yek bar bayad anjam dad? sepas az shooma

    • پشتیبانی کلینیک گفت:

      سلام وقت بخیر
      انجام تمرینات سه یا 4 جلسه در هفته موثر خواهد بود
      قبل از شروع تمرینات بهتره ارزیابی از وضعیتتون انجام بشه و برنامه تمرینی مرتبط با مشکل خودتون دریافت کنید
      برای راهنمایی بهتر میتونید از طریق فرم داخل سایت مشاوره درخواست کنید تا بررسی کامل انجام بدیم و کامل تر بتونیم کمک کنیم

  18. سماواتی گفت:

    جناب دکتراشتباهات رایجی که ممکنه در انجام حرکات اصلاحی انجام بدیم چیاس؟

    • پشتیبانی کلینیک گفت:

      سلام وقت بخیر
      انجام حرکات اصلاحی نیاز به درگیری صحیح عضلات حین انجام تمرینات است
      اشتباه رایج میتونه تند تند انجام دادن و درگیر نکردن عضلات حین تمرین باشه که به فردی که مشکل و آسیبی داره، اسیبشو تشدید تر میکنه

  19. ارجمندی گفت:

    بهترینید
    خدا قوت بهتون

    • پشتیبانی کلینیک گفت:

      سلام و وقت بخیر
      سپاس از همراهی شما
      خوشحالیم تونستیم رضایت شمارو جلب کنیم

  20. سبزعلیان گفت:

    حرکات اصلاحی معجزه میکنه واقعا:) ممنون ازتووون

  21. نگین گفت:

    چند تمرین عملی که میتونم در خانه انجام بدم میشه بگید؟

    • پشتیبانی کلینیک گفت:

      سلام وقتتون بخیر
      در سایت تمرینات مرتبط با ناهنجاری های مختلف به صورت تصویر و ویدیو قرار داده شده میتونید استفاده کنید

  22. Saina گفت:

    سلام
    من یهویی این سایت و دیدم و امیدوارشدم بازم مثل همیشه، من قبلا هم رفتم سراغ یه دکتر برای مشکل پارانتزی پام
    تا منو دید همون لحظه درجا منو نا امید کرد گفت دیر اومدی پاهات درست که نمیشه بدترم میشه من ۳۰ سالمه درسته دیر متوجه مشکل پام شدم وقبلا همه بهم تیکه مینداختن و مسخره میکردن راه رفتنمو اونقدر اذیت شدم ک نمیتونن ادمای سالم درکم کنن تقریبا ۲۰ سالگی متوجه شدم و پول نداشتم برم برای درمانش تو همین ۳۰ سالگیمم رفتم یکماه هزینه بالایی داشت و نتونستم ادامه بدم همون دکتری بود ک نا امیدم کرده بود واسه همین زیاد هم مشتاق نبودم برم چون اب پاکی و ریخت رو دستم
    به نظرتون تو این سن فقط با عمل خوب میشه؟
    البته من پاهام قبلا خیلی جزئی بود رفته رفته زیاد تر شد و متوجه شدم

    • پشتیبانی کلینیک گفت:

      سلام وقت بخیر
      ناهنجاری های زانو معمولا پیشرونده و با افزایش سن و ضعف عضلانی تشدید میشه
      و اینکه برای شما تا چند درصد قابل اصلاح هست باید ارزیابی کنیم، تست های اختصاصی گرفته بشه
      برای راهنمایی بهتر میتونید از طریق فرم داخل سایت مشاوره درخواست کنید تا بررسی کامل انجام بدیم و کامل تر بتونیم کمک کنیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره تلفنی رایگان