کمردرد

آب درمانی
آب درمانی
13 دی 1400
روش‌های بهتر خوابیدن
روش‌های بهتر خوابیدن
10 بهمن 1400
4.2
(61)

کمردرد می‌تواند ناراحت کننده و ناتوان کننده باشد. کمردرد می‌تواند ناشی از آسیب، فعالیت‌های سنگین و برخی بیماری‌ها باشد. کمردرد به دلایل مختلف می‌تواند افراد در هر سنی را تحت تأثیر قرار دهد. هرچه افراد پیرتر می‌شوند، به دلیل عواملی مانند شغل و بیماری دژنراتیو دیسک، احتمال بروز کمردرد افزایش می‌یابد.

کمردرد ممکن است به ستون فقرات کمری، دیسک‌های بین مهره‌ای، رباط‌های اطراف ستون فقرات، نخاع و اعصاب آن، عضلات کمر، اندام‌های داخلی شکم و لگن و پوست اطراف ناحیه کمر مرتبط باشد. درد در قسمت فوقانی کمر ممکن است به دلیل اختلالات آئورت، قفسه سینه و التهاب ستون فقرات باشد.

علل کمردرد

کمر انسان از ساختار پیچیده‌ای از عضلات، رباط‌ها، تاندون‌ها، دیسک‌ها و استخوان‌ها تشکیل شده است که با هم کار می‌کنند تا بدن را پشتیبانی کنند و حرکت ما را قادر می‌سازند. مشکلات موجود در هر یک از این اجزا می‌تواند منجر به کمردرد شود. در برخی موارد علت کمردرد نامشخص است و گاهی از اثر فشارهای ناشی از آسیب، شرایط پزشکی و وضعیت بد بدن است.

کمردرد معمولاً از فشار، تنش یا آسیب، ناشی می‌شود. دلایل مکرر کمردرد عبارت‌اند از:

  • کشیدگی عضلات یا رباط‌ها
  • اسپاسم عضله
  • تنش عضلانی
  • دیسک‌های آسیب دیده
  • آسیب، شکستگی، یا زمین خوردن
  • فعالیت‌هایی که می‌توانند منجر به فشار یا اسپاسم شوند عبارت‌اند از:
  • بلند کردن غیر اصولی وسایل
  • بلند کردن وسایل خیلی سنگین
  • حرکات ناگهانی و ناجور
  • مشکلات ساختاری

تعدادی از مشکلات ساختاری نیز ممکن است منجر به کمردرد شود.

دیسک‌های پاره شده: هر مهره در ستون فقرات توسط دیسک‌ها نگهداری می‌شود. اگر دیسک پاره شود فشار بیشتری بر روی عصب وارد شده و در نتیجه باعث کمردرد می‌شود.

دیسک‌های برآمده: به همان روشی که دیسک‌های پاره شده دارند، دیسک برآمده باعث فشار بیشتر بر روی عصب می‌شود.

سیاتیک: یک درد شدید و تیر کشیدگی در ران و پشت ساق پا عبور می‌کند که در اثر فشار برآمدگی دیسک یا فتق بر روی عصب ایجاد می‌شود.

آرتروز: آرتروز می‌تواند باعث ایجاد مشکلاتی در مفاصل لگن، کمر و جاهای دیگر شود.

در برخی موارد، فضای اطراف نخاع باریک می‌شود. این به عنوان تنگی نخاع شناخته می‌شود.

انحنای غیرطبیعی ستون فقرات: اگر ستون فقرات به روشی غیرمعمول خم شود، ممکن است کمردرد ایجاد شود. به عنوان مثال اسکولیوز که در آن ستون فقرات به پهلو خم می‌شود.

پوکی استخوان: استخوان‌ها از جمله مهره‌های ستون فقرات، شکننده و متخلخل می‌شوند و شکستگی‌های فشاری را بیشتر می‌کند.

مشکلات کلیوی: سنگ کلیه یا عفونت کلیه می‌تواند باعث کمردرد شود.

کمردرد همچنین می‌تواند ناشی از برخی فعالیت‌های روزمره یا وضعیت بد بدن باشد.

عبارت‌اند از:

  • چرخش غیرعادی
  • سرفه یا عطسه
  • تنش عضلانی
  • کشش بیش از حد
  • خم شدن نادرست و طولانی مدت
  • هل دادن، کشیدن، بلند کردن یا حمل وسایل
  • ایستادن یا نشستن به مدت طولانی
  • کشش شدید گردن به جلو، هنگام رانندگی یا استفاده از کامپیوتر
  • رانندگی طولانی مدت بدون وقفه، حتی وقتی قوز نکرده باشید
  • خوابیدن روی تشک نامناسب

و همچنین برخی از شرایط پزشکی می‌تواند منجر به کمردرد شود.

سرطان ستون فقرات: تومور در ستون فقرات ممکن است به یک عصب فشار وارد کند و در نتیجه باعث کمردرد شود.

عفونت ستون فقرات: احساس تب و حساسیت و گرما در یک ناحیه از پشت می‌تواند به دلیل عفونت ستون فقرات باشد.

سایر عفونت‌ها: بیماری التهابی لگن، مثانه یا عفونت‌های کلیه نیز ممکن است منجر به کمردرد شود.

اختلالات خواب: در افرادی که اختلالات خواب دارند، در مقایسه با دیگران، احتمال کمردرد بیشتر است.

زونا: عفونتي كه می‌تواند اعصاب را تحت تأثیر قرار دهد ممكن است منجر به كمردرد شود. این بستگی به این دارد که کدام اعصاب تحت تأثیر قرار می‌گیرند.

فرم ویزیت آنلاین و رایگان

اگر تا به امروز از ویزیت آنلاین و رایگان استفاده نکرده اید با تکمیل کردن فرم ذیل منتظر تماس همکاران جهت تعیین نوبت برای ویزیت باشید.

عوامل خطرناک درد کمردرد

عوامل زیر با خطر بالاتر ابتلا به کمردرد مرتبط هستند:

فعالیت‌های شغلی

بارداری

سبک زندگی بی تحرک

آمادگی جسمانی ضعیف

سن بالا

چاقی و اضافه وزن

سیگار کشیدن

فعالیت بدنی سنگین یا کار شدید، به خصوص اگر اشتباه انجام شود

عوامل ژنتیکی

شرایط پزشکی، مانند آرتروز و سرطان

کمردرد نیز معمولاً به دلیل عوامل هورمونی در زنان بیشتر از مردان است. استرس، اضطراب و اختلالات خلقی نیز با کمردرد ارتباط دارند.

علائم کمردرد

علامت اصلی کمردرد، درد در کمر یا درد در هر نقطه از پشت و گاهی اوقات تا پایین باسن و پاها است. برخی از مشکلات کمر بسته به اعصاب آسیب دیده می‌تواند باعث درد در سایر قسمت‌های بدن شود. درد اغلب بدون درمان برطرف می‌شود، اما اگر با هر یک از علائم زیر ایجاد شود، باید به پزشک مراجعه کنید:

کاهش وزن

تب

التهاب یا تورم در پشت

درد مداوم کمر، جایی که دراز کشیدن یا استراحت کمکی نمی‌کند

درد پایین پاها

درد زیر زانو

آسیب، مانند ضربه به پشت

بی‌اختیاری ادرار

مشکل ادرار کردن

بی‌اختیاری مدفوع، یا از دست دادن کنترل حرکات روده

بی حسی در اطراف دستگاه تناسلی

بی حسی در اطراف مقعد

بی حسی در اطراف باسن

در صورت احساس بی حسی یا گزگز یا درد پشت، باید به دنبال کمک پزشک باشید. زمانی که:

که با استراحت بهبود نمی‌یابد

بعد از آسیب دیدگی یا زمین خوردن

با بی حسی در پاها

با ضعف

با تب

با کاهش وزن بدون دلیل

ورزش‌های مضر برای دیسک کمر

مناسب‌ترین برنامه ورزشی بستگی به نوع و میزان درد کمر دارد. اگر متخصص حرکات اصلاحی برنامه ورزشی خاصی را توصیه می‌کند، بپرسید آیا انجام سایر تمرینات خانگی بی‌خطر است و از چه تمریناتی باید اجتناب کرد. قبل از انجام تمرینات ورزشی حتماً معاینه شوید و از انجام تمرینات زیر خودداری کنید:

خم شدن پشت: موقعیت‌هایی که باعث می‌شود به عقب خم شوید تا شانه‌ها از ناحیه ساق پا عبور کند (مانند تمرینات معمولی یوگا که با قرار دادن دست‌ها و پاهایتان روی زمین انجام می‌دهید و با پشت خود حالت U ایجاد می‌کنید) می‌تواند ستون فقرات اسکولیوتیک را تحت فشار قرار دهد.

هایپر اکستنشن کمری: این حرکت می‌تواند شامل انواع موقعیت‌هایی باشد که بر کمر فشار وارد می‌کند، به ویژه با خم شدن بیش از حد کمر. این نوع موقعیت‌ها باعث وارد شدن فشار به کمر شده و در نتیجه باعث افزایش درد کمر می‌شوند.

چرخش قفسه سینه: چرخش قفسه سینه شامل چرخاندن شانه‌ها و قسمت فوقانی تنه در حالی است که قسمت پایینی تنه ثابت می‌ماند. نگه داشتن چنین موقعیتی برای مدت طولانی باعث ایجاد فشار نامناسب بر ستون فقرات شده و کمردرد را به دنبال دارد.

به عنوان یک قاعده کلی، تمرینات با شدت زیاد یا با شدت بالا و ورزش‌های رقابتی مناسب افراد مبتلا به کمردرد نیست. به عنوان مثال، شنای رقابتی با صاف کردن ستون فقرات می‌تواند فشار بر کمر را افزایش دهد و ورزش‌های با تماس زیاد، مانند فوتبال، هاکی یا راگبی، نه تنها مبتلایان به کمردرد را در معرض خطر بالاتری از آسیب ستون فقرات قرار می‌دهند، بلکه همچنین می‌توانند باعث خمیدگی در کسانی شوند که استعداد ژنتیکی نسبت به کج شدن ستون فقرات دارند.

رقص شدید و ژیمناستیک، مانند آن‌هایی که شامل پرش‌های زیاد، حرکات باله یا پشتک زدن روی ترامپولین است نیز ممکن است باعث افزایش فشار بر کمر شود. این امر به این دلیل است که این حرکات پر انرژی اغلب باعث می‌شود مهره‌ها بیشتر تحت فشار باشند.

کمردرد وزنه برداری

کمردرد وزنه برداری به ویژه وزنه برداری سنگین همیشه یک جفت خوب نیستند. وزنه برداری سنگین همراه با کمردرد ممکن است به دلیل افزایش کشش گرانشی، فشردگی ستون فقرات را تشدید کند. به طور خاص، از تمرینات سنگین وزنه برداری که ستون فقرات کمر را فشرده می‌کند، اجتناب کنید، مانند اسکوات و پرس بالای سر.

به طور خلاصه برخی از فعالیت‌ها و تمرینات می‌توانند علائم و میزان کمردرد را بدتر کرده یا خطر صدمات ثانویه را افزایش دهند. افراد مبتلا به کمردرد باید از موارد زیر اجتناب کنند:

بازی فوتبال و دیگر ورزش‌های پر تماس برای افراد مبتلا به کمردرد خطرناک است.

باله و ژیمناستیک همچنین ممکن است به ستون فقرات آسیب برساند.

کشش مکرر تنه که می‌تواند در برخی از موقعیت‌های یوگا، باله و حرکات ژیمناستیک رخ دهد.

ستون فقرات را در معرض ضربه‌های مکرر پرش یا دویدن قرار ندهید.

دیگر ورزش‌های مضر برای کمردرد عبارت‌اند از ترامپولین، اسب سواری و دویدن طولانی مدت روی سطوح سخت.

جلوگیری از کمر درد

ورزش: ورزش منظم به ایجاد قدرت و کنترل وزن بدن کمک می‌کند. فعالیت‌های هوازی با هدایت و تأثیر کم می‌توانند سلامت قلب را بدون ایجاد فشار و لرزش در پشت تقویت کنند. قبل از شروع هر برنامه ورزشی، با یک متخصص حرکات اصلاحی صحبت کنید. دو نوع ورزش اصلی وجود دارد که افراد می‌توانند برای کاهش خطر ابتلا به کمردرد انجام دهند:

تمرینات تقویت کننده عضلات شکم و کمر که به تقویت عضلات محافظت کننده از کمر کمک می‌کنند.

آموزش انعطاف‌پذیری عضلات شکم و کمر، از جمله ستون فقرات، باسن و قسمت فوقانی پاها است.

رژیم غذایی: اطمینان حاصل کنید که رژیم غذایی به اندازه کافی کلسیم و ویتامین D در بر داشته باشد، زیرا این مواد برای سلامت استخوان مورد نیاز است. یک رژیم غذایی سالم به کنترل وزن بدن نیز کمک می‌کند.

سیگار کشیدن: درصد قابل توجهی از افراد سیگاری در مقایسه با افراد غیر سیگاری در همان سن، قد و وزن بیشتر مبتلا به کمردرد هستند.

وزن بدن: وزنی که هر فرد داراست، خطر ابتلا به کمردرد را تحت تأثیر قرار می‌دهد. تفاوت در خطر کمردرد در افراد چاق و افراد با وزن طبیعی قابل توجه است. افرادی که وزن بیشتری در ناحیه شکم و باسن و ران دارند در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به کمردرد هستند.

وضعیت قرارگیری بدن در حالت ایستاده: مطمئن شوید که حالت لگن صحیح باشد. به حالت ایستاده قرار بگیرید، سر به سمت جلو، پشت صاف باشد و وزن خود را به طور یکنواخت روی هر دو پا متعادل کنید. پاها را صاف و سر را در راستای ستون فقرات قرار دهید.

حالت بدنی هنگام نشستن: یک صندلی مناسب برای کار باید از پشت، تکیه گاه بازو و پایه برخوردار باشد. هنگام نشستن، سعی کنید زانوها و پهلوها را در سطح بدن خود نگه دارید و پاها را صاف روی زمین بگذارید، یا از یک چهارپایه‌ی کوچک زیر پا استفاده کنید. اگر از صفحه کلید استفاده می‌کنید، اطمینان حاصل کنید که آرنج‌ها در زاویه قائم هستند و بازوها به صورت افقی قرار دارند.

بلند کردن: هنگام بلند کردن وسایل، از پاها برای بلند کردن استفاده کنید، نه از پشت.

هم‌زمان با بلند کردن وسایل حرکت نکنید: اگر می‌خواهید وسیله‌ای را بلند کنید خصوصاً اگر که سنگین است، ابتدا ببینید آیا می‌توانید آن را با شخص دیگری بلند کنید و در حالی که بلند می‌شوید، مستقیم به جلو نگاه کنید، نه بالا و پایین، به طوری که ستون فقرات از پشت گردن تا کمر مانند یک خط مستقیم و صاف باشد.

جا به جایی وسایل: بهتر است از قدرت پا استفاده کنید نه اینکه کمر را خم کنید.

کفش: کفش‌های با کفی تخت فشار کمتری به کمر وارد می‌کنند.

رانندگی: داشتن یک پشتی مناسب بسیار مهم است. مطمئن شوید که آینه‌ها به درستی قرار گرفته‌اند و نیازی به چرخیدن و یا خم شدن نیست. پدال‌ها باید کاملاً جلوی پا باشند. اگر در یک سفر طولانی هستید، استراحت‌های مکرر داشته باشید. از ماشین پیاده شوید و قدم بزنید.

تخت خواب: باید تشکی داشته باشید که ستون فقرات را صاف نگه دارد و در عین حال وضعیت شانه‌ها و باسن را به طور صحیح نگه دارد. از بالش مناسب استفاده کنید، بالشی نباشد که گردن را در زاویه‌ای شیب‌دار قرار دهد.

کمردرد می‌تواند ناشی از آسیب‌ها، شرایط یا بیماری‌های مختلف باشد که اغلب، به علت آسیب به عضلات یا تاندون‌های پشت و کمر است. درد می‌تواند از خفیف تا شدید متغیر باشد. در برخی موارد، درد می‌تواند راه رفتن، خوابیدن، کار کردن یا انجام فعالیت‌های روزمره را دشوار یا غیرممکن کند.

معمولاً کمردرد با استراحت، مسکن‌ها و فیزیوتراپی (PT) بهتر می‌شود. تزریق کورتیزون و درمان‌های عملی (مانند دستکاری استئوپاتیک یا کایروپراکتیک) می‌تواند درد را تسکین دهد و به روند بهبودی کمک کند. برخی از آسیب‌ها و شرایط کمر نیاز به ترمیم جراحی دارند.

درد پایین کمر چقدر شایع است؟

حدود چهار نفر از هر پنج نفر در مقطعی از زندگی خود دچار کمردرد می‌شوند. این یکی از رایج‌ترین دلایلی است که مردم به متخصصان حرکات اصلاحی مراجعه می‌کنند. برخی از افراد بیشتر از دیگران در معرض کمردرد هستند. عوامل خطر برای کمردرد عبارت‌اند از:

سن: افراد بالای 30 سال کمردرد بیشتری دارند. دیسک‌ها (بافت نرم و لاستیکی که استخوان‌های ستون فقرات را محافظت می‌کند) با افزایش سن از بین می‌روند. با ضعیف شدن و فرسودگی دیسک‌ها، درد و سفتی ایجاد می‌شود.

وزن: افرادی که چاق هستند یا وزن اضافی دارند بیشتر در معرض کمردرد هستند. اضافه وزن به مفاصل و دیسک فشار وارد می‌کند.

سلامت کلی: عضلات ضعیف شکم نمی‌توانند از ستون فقرات حمایت کنند که می‌تواند منجر به کشیدگی و رگ به رگ شدن کمر شود. افرادی که سیگار می‌کشند، بیش از حد الکل می‌نوشند یا سبک زندگی کم تحرکی دارند بیشتر در معرض خطر کمردرد هستند.

شغل و سبک زندگی: مشاغل و فعالیت‌هایی که به بلند کردن یا خم شدن سنگین نیاز دارند می‌توانند خطر آسیب دیدگی کمر را افزایش دهند.

مشکلات ساختاری: کمردرد شدید می‌تواند ناشی از شرایطی مانند اسکولیوز باشد که باعث تغییر تراز ستون فقرات می‌شود.

بیماری: افرادی که سابقه خانوادگی آرتروز، انواع خاصی از سرطان و سایر بیماری‌ها دارند، بیشتر در معرض خطر کمردرد هستند.

سلامت روان: کمردرد می‌تواند ناشی از افسردگی و اضطراب باشد.

درمان گرفتگی کمر سمت راست

درمان مناسب برای موارد اورژانسی کمردرد به علت آن بستگی دارد. اگر منبع درد مشخص نیست، ممکن است به یک یا چند مورد از غربالگری‌های زیر برای تعیین مسیر صحیح اقدام نیاز داشته باشید:

MRI برای بررسی نخاع، ریشه‌های عصبی و سایر بافته‌ای نرم

یک عکس اشعه ایکس برای بررسی ستون فقرات و سایر مفاصل از نظر علائم شکستگی یا نگرانی‌های دیگر

آزمایش خون برای بررسی علائم التهاب

اگر مشکلات عصبی یا عضلانی دلیل کمردرد در سمت راست باشد، اگر درد و از دست دادن تحرک و عملکرد شدید باشد، ممکن است تزریق اپیدورال کورتیکواستروئیدها ضروری باشد.

اگر آپاندیسیت تشخیص داده شود و با آنتی بیوتیک قابل کنترل نباشد، ممکن است جراحی اورژانسی برای برداشتن آپاندیس ضروری باشد.

اگر آنوریسم آئورت شکمی تشخیص داده شود، ممکن است نیاز به جراحی داشته باشید، بنابراین پزشک می‌تواند بافت آسیب دیده را ترمیم یا خارج کند. بسته به نوع آنوریسم و ​​سلامت کلی، این ممکن است با جراحی باز شکم یا جراحی اندوواسکولار – یک نوع جراحی کمتر تهاجمی – انجام شود.

اگر عرض آنوریسم آئورت شکمی کمتر از 5.5 سانتی‌متر باشد، ممکن است پزشک تصمیم بگیرد به جای انجام جراحی، آن را تحت نظر بگیرد.

ترکیدگی آنوریسم آئورت شکمی مانند آنوریسم قبل از پارگی درمان می‌شود، اگرچه این روش باید در اسرع وقت پس از پارگی انجام شود تا از پیامدهای بالقوه تهدید کننده زندگی جلوگیری شود.

درد کمر سمت راست بالای لگن

کمردرد در سمت راست می‌تواند ناشی از کشیدگی عضلانی یا مشکل عصبی منشأ ستون فقرات باشد؛ اما در موارد دیگر، درد ممکن است به دلیل شرایطی باشد که یکی از اندام‌ها را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

به استثنای کلیه‌ها، بیشتر اندام‌های داخلی در جلوی بدن قرار دارند، اما می‌توانند باعث ایجاد دردی شوند که به کمر تابیده می‌شود.

برخی از این ساختارهای داخلی، از جمله تخمدان‌ها، روده‌ها و آپاندیس، انتهای عصبی را با بافت‌ها و رباط‌های پشت به اشتراک می‌گذارند. اگر ساختار در قسمت پایین سمت راست بدن قرار دارد، ممکن است در سمت راست پایین کمر نیز درد داشته باشید.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد درد در سمت راست پایین کمر، از جمله دلایل احتمالی، زمان درخواست کمک و نحوه درمان آن، ادامه مطلب را بخوانید.

رادیکولوپاتی کمری

رادیکولوپاتی وضعیتی است که زمانی ایجاد می‌شود که ریشه عصبی گیر کرده باشد. هنگامی که در قسمت پایین کمر ایجاد می‌شود، به آن رادیکولوپاتی کمری یا معمولاً سیاتیک می‌گویند. این اغلب به دلیل تنگی ستون فقرات، فتق دیسک یا خار استخوان ایجاد می‌شود. علائم معمولاً شامل درد یا بی حسی است که از ناحیه کمر به پایین یک یا هر دو ساق پا می‌رسد.

درمان معمولاً شامل فیزیوتراپی و انجام تمرینات اصلاحی است. تمرین‌هایی که برای بهبود قدرت، انعطاف‌پذیری و ثبات مرکزی و پایین ‌تنه طراحی شده‌اند، اغلب می‌توانند جراحی را به تأخیر بیاندازند یا از آن جلوگیری کنند.

ماساژ درمانی و طب سوزنی نیز ممکن است در برخی موارد مفید باشد.

علل احتمالی مشکلات عضلات پشت یا ستون فقرات

بر اساس منبع معتبر مؤسسه ملی اختلالات عصبی و سکته مغزی (NINDS)، کمردرد یکی از شایع‌ترین دلایلی است که افراد به پزشک خود مراجعه می‌کنند یا کار را از دست می‌دهند. اغلب اوقات این درد ناشی از مشکلات مکانیکی است، مانند:

کشش بیش از حد یا پارگی رباط به دلیل بلند کردن نامناسب

انحطاط دیسک ستون فقرات جذب کننده شوک به دلیل افزایش سن یا سایش و پارگی طبیعی

سفتی عضلات به دلیل وضعیت نامناسب بدن

درمان بسته به علت و شدت بیماری متفاوت است. پزشک ممکن است در ابتدا گزینه‌های محافظه کارانه مانند تمرینات اصلاحی یا داروها را برای کاهش التهاب توصیه کند.

اگر روش‌های درمانی محافظه‌کارانه کمکی نکرد، یا اگر وضعیت شدید باشد، پزشک ممکن است جراحی را توصیه کند.

تنگی کانال نخاعی

وقتی فضاهای بین مهره‌های شروع به باریک شدن می‌کند – معمولاً به دلیل ساییدگی و پارگی طبیعی با افزایش سن ایجاد می‌شود – فشار روی نخاع و ریشه‌های عصبی ایجاد می‌شود. اینها قسمت‌هایی از اعصاب هستند که از خود نخاع خارج می‌شوند. آرتروز و آسیب‌های ستون فقرات، مانند شکستگی، نیز ممکن است باعث تنگی ستون فقرات شوند.

علائم تنگی کانال نخاعی می‌تواند به آرامی شروع شود و معمولاً شامل درد در قسمت پایین کمر و همچنین احساس سوزش یا سوزن سوزن شدن است که از طریق باسن و پاها گسترش می‌یابد.

اگر ریشه‌های عصبی در سمت راست نخاع تحت تأثیر قرار گرفته باشد، در سمت راست کمر، باسن و پاها احساس درد خواهید کرد. در موارد شدید، ضعف در پاها ممکن است رخ دهد.

فیزیوتراپی و انجام تمرینات اصلاحی معمولاً خط اول درمان است. بریس پشت نیز ممکن است به مدیریت علائم کمک کند. داروهای تسکین درد نیز ممکن است در هنگام تشدید علائم کمک کنند.

در صورت نیاز به جراحی، هدف از این روش ایجاد فضای بیشتری در کانال نخاعی برای کاهش فشار بر روی نخاع یا ریشه‌های عصبی است.

بیماری دیسک بین مهره‌ای

بیماری دیسک بین مهره‌ای به شکستگی یا انحطاط دیسک‌های ستون فقرات اشاره دارد که مهره‌ها را جدا می‌کند. هدف از این دیسک‌های لاستیکی ایجاد بالشتک بین مهره‌های و عمل به عنوان ضربه‌گیر است. این دیسک‌های ستون فقرات به کمر کمک می‌کند تا به راحتی حرکت کند، خم شود و بپیچد.

هنگامی که این بالشتک‌ها تحلیل می‌روند یا فرسوده می‌شوند، مهره‌ها شروع به ساییدگی می‌کنند. این می‌تواند باعث ایجاد خارهای استخوانی شود و به نخاع یا ریشه‌های عصبی فشار وارد کند. به گفته متخصصان پزشکی، این عارضه سالانه حدود 5 درصد از جمعیت بزرگسال را در کشورهای دارای منابع خوب تحت تأثیر قرار می‌دهد.

کمردرد اولین علامت بیماری دژنراتیو دیسک است. در موارد شدید، ضعف یا بی حسی در پاها ممکن است رخ دهد. اگر آسیب عصب جدی باشد، بی اختیاری ممکن است رخ دهد. اگر این علائم را تجربه کردید، فوراً به پزشک مراجعه کنید.

درمان اولیه ممکن است شامل فیزیوتراپی و داروهای مسکن و انجام تمرینات اصلاحی باشد. در موارد جدی، ممکن است جراحی برای برداشتن و جایگزینی دیسک آسیب دیده لازم باشد.

مشکلات کلیوی

کلیه‌ها در دو طرف ستون فقرات، زیر قفسه سینه قرار دارند. کلیه راست کمی پایین‌تر از سمت چپ آویزان است و در صورت عفونی، تحریک یا ملتهب، احتمال ایجاد کمردرد را افزایش می‌دهد. مشکلات شایع کلیوی شامل سنگ کلیه و عفونت کلیه است که در ادامه با جزئیات بیشتر به آن‌ها پرداخته شده است.

سنگ کلیه

سنگ‌های کلیه ساختارهای جامد و سنگریزه مانندی هستند که از مواد معدنی و نمک اضافی که معمولاً در ادرار یافت می‌شوند تشکیل شده‌اند. هنگامی که این سنگ‌ها در حالب قرار می‌گیرند، ممکن است درد شدید و گرفتگی در پشت، پایین شکم و کشاله ران خود تجربه کنید. حالب لوله‌ای است که ادرار را از کلیه‌ها به مثانه می‌رساند. در سنگ کلیه، درد با حرکت سنگ ظاهر می‌شود و می‌رود.

علائم دیگر شامل ادرار دردناک یا فوری است. همچنین ممکن است در تخلیه کامل مثانه مشکل داشته باشید، یا ممکن است فقط مقدار کمی ادرار تولید کنید. همچنین ممکن است ادرار به دلیل وجود بافت برش سنگ با لبه تیز در حالب خونی باشد. برای درمان، پزشک ممکن است توصیه کند:

دارو برای کمک به آرامش حالب، بنابراین سنگ راحت‌تر دفع می‌شود

سنگ شکنی که از امواج ضربه‌ای هدایت شونده با امواج اولتراسوند یا اشعه ایکس برای شکستن سنگ استفاده می‌کند.

روش‌های جراحی برای برداشتن یا پودر کردن سنگ

عفونت کلیه

شایع‌ترین علت عفونت کلیه باکتری‌هایی مانند E. coli است که در روده زندگی می‌کند، از حالب عبور می‌کند و به مثانه و کلیه‌ها می‌رود. علائم مشابه علائم سایر عفونت‌های دستگاه ادراری است و ممکن است شامل موارد زیر باشد:

درد کمر و شکم

سوزش ادرار

احساس نیاز فوری به ادرار کردن

ادرار کدر، تیره یا بدبو

با عفونت کلیه، احتمالاً احساس بیماری می‌کنید و ممکن است این موارد را تجربه کنید:

تب

لرز

حالت تهوع

استفراغ

آسیب دائمی کلیه و یک عفونت خونی تهدید کننده زندگی می‌تواند ناشی از عفونت کلیه درمان نشده باشد، بنابراین اگر مشکوک به عفونت کلیه هستید، فوراً به پزشک مراجعه کنید. پزشک برای مبارزه با باکتری آنتی بیوتیک تجویز می‌کند.

آپاندیسیت

آپاندیس یک لوله کوچک است که به روده بزرگ متصل می‌شود و در سمت راست پایین بدن قرار می‌گیرد. در حدود 9 درصد از آمریکایی‌ها، آپاندیس ملتهب و عفونی می‌شود. این آپاندیسیت نامیده می‌شود. بیشتر در افراد بین 10 تا 30 سال شایع است.

این عفونت باعث تورم آپاندیس می‌شود. ممکن است در شکم خود حساسیت و پری داشته باشید که از نزدیک ناف شروع شده و به تدریج به سمت راست کشیده می‌شود. درد اغلب با حرکت یا با فشار دادن نواحی حساس بدتر می‌شود. درد همچنین می‌تواند در اطراف کمر یا کشاله ران گسترش یابد. علائم دیگر عبارت‌اند از حالت تهوع و استفراغ.

اگر علائم آپاندیسیت را دارید، فوراً از پزشک کمک بگیرید. اگر آپاندیس همچنان به تورم ادامه دهد، ممکن است در نهایت ممکن است ترکیده و محتویات آلوده خود را در سراسر شکم پخش کند و وضعیتی تهدید کننده زندگی ایجاد کند. درمان مرسوم شامل برداشتن آپاندیس با جراحی است. این عمل آپاندکتومی نامیده می‌شود و در موارد بدون عارضه از طریق جراحی لاپاراسکوپی کم تهاجمی قابل انجام است.

در برخی موارد، درمان آپاندیسیت تنها با آنتی بیوتیک امکان‌پذیر است، به این معنی که ممکن است نیازی به جراحی نداشته باشید. در یک مطالعه، تقریباً سه چهارم منبع مورد اعتماد افرادی که برای آپاندیسیت خود آنتی بیوتیک دریافت کردند، نیازی به آپاندکتومی بعدی نداشتند.

آنوریسم آئورت شکمی

آئورت بزرگ‌ترین رگ خونی بدن ست. اگر بخشی از آئورت در شکم به طور غیر طبیعی برآمده شود، آنوریسم آئورت شکمی نامیده می‌شود. خطر این است که برآمدگی ترکیده شود و باعث عوارض خونریزی شود. علائم اصلی آنوریسم آئورت شکمی درد شدید شکم و همچنین کمردرد است. اگر آنوریسم بترکد، علائم ممکن است شامل موارد زیر باشد:

سرگیجه

تنگی نفس

غش کردن

درمان آنوریسم آئورت شکمی ممکن است شامل یک روشی باشد که یک لوله یا پیوند را در محل آنوریسم قرار می‌دهد تا آن بخش از آئورت را تقویت کند و از پارگی آن جلوگیری کند. در موارد جدی‌تر، ممکن است جراحی برای برداشتن بخش آسیب دیده آئورت و جایگزینی آن با پیوند ضروری باشد.

علل کمردرد در زنان

دلایلی منحصر به فرد برای زنان وجود دارد.

اندومتریوز

آندومتریوز یک بیماری مزمن است که در آن بافتی شبیه پوشش رحم به نام بافت آندومتر در خارج از رحم رشد می‌کند. بنیاد آندومتریوز آمریکا می‌گوید که از هر 10 زن در ایالات متحده 1 نفر را مبتلا می‌کند. اگر این بافت روی تخمدان سمت راست یا لوله فالوپ رشد کند، می‌تواند تخمدان و بافت اطراف آن را تحریک کند و باعث ایجاد دردی شبیه گرفتگی شود که می‌تواند از جلو و کنار بدن به پشت تابش کند.

درمان معمولاً شامل درمان هورمونی یا جراحی لاپاراسکوپی است. درمان هورمونی، مانند قرص‌های ضد بارداری با دوز کم، می‌تواند به کوچک شدن رشد کمک کند. برای از بین بردن ضایعات نیز می‌توان از جراحی استفاده کرد.

کمردرد در اوایل بارداری

بارداری: سه ماهه اول

کمردرد، در دو طرف ستون فقرات، در طول بارداری شایع است. این می‌تواند در اوایل بارداری شروع شود زیرا بدن هورمونی به نام ریلکسین تولید می‌کند که به شل شدن رباط‌های بدن برای آماده شدن برای زایمان کمک می‌کند. کمردرد همچنین می‌تواند از علائم سقط جنین باشد، به خصوص اگر همراه با گرفتگی و لکه بینی باشد. اگر کمردرد همراه با گرفتگی یا لکه بینی را تجربه کردید با پزشک خود صحبت کنید. ناراحتی خفیف را می‌توان به طور کلی با موارد زیر کاهش داد:

کشش ملایم

حمام‌های گرم

پوشیدن کفش‌های پاشنه کوتاه

ماساژ دادن

استامینوفن (تیلنول) – قبل از مصرف این دارو، از پزشک خود بپرسید که آیا مصرف آن در دوران بارداری مناسب است یا خیر.

بارداری: سه ماهه دوم و سوم

چندین چیز وجود دارد که می‌تواند باعث کمردرد در سه ماهه دوم و سوم شود. همانطور که رحم برای سازگاری با کودک در حال رشد، رشد می‌کند، راه رفتن و وضعیت بدن می‌تواند تغییر کند و باعث درد کمر شود. بسته به محل کودک و راه رفتن، درد ممکن است در سمت راست باشد. رباط‌های گرد یکی دیگر از دلایل احتمالی درد هستند. رباط‌های گرد بافت همبند فیبری هستند که به حمایت از رحم کمک می‌کنند. بارداری باعث کشیدگی این رباط ها می‌شود. همانطور که رباط ها کشیده می‌شوند، رشته‌های عصبی که بیشتر در سمت راست بدن قرار دارند، کشیده می‌شوند و باعث ایجاد دردهای تیز و گزنده دوره‌ای می‌شوند.

عفونت‌های دستگاه ادراری (UTIs) نیز ممکن است باعث درد در سمت راست پایین کمر شود. اگر باردار هستید و علائم UTI را دارید، از جمله:

سوزش ادرار

ناراحتی شکمی

ادرار کدر

عفونت ادراری درمان نشده در یک فرد باردار می‌تواند منجر به عفونت کلیه شود که می‌تواند به طور جدی بر مادر و جنین تأثیر بگذارد.

علل کمردرد در مردان

در مردان، پیچ خوردگی بیضه می‌تواند منجر به کمردرد در سمت راست شود. این زمانی اتفاق می‌افتد که طناب اسپرماتیک که در کیسه بیضه قرار دارد و خون را به بیضه‌ها می‌برد، پیچ خورده می‌شود. در نتیجه، جریان خون به بیضه به شدت کاهش می‌یابد یا حتی به طور کلی قطع می‌شود. علائم عبارت‌اند از:

درد شدید و ناگهانی کشاله ران که بسته به اینکه کدام بیضه تحت تأثیر قرار گرفته است، می‌تواند به پشت، در سمت چپ یا راست منتشر شود.

تورم کیسه بیضه

تهوع و استفراغ

در حالی که نادر است، پیچ خوردگی بیضه یک وضعیت اورژانسی پزشکی در نظر گرفته می‌شود. بدون خون رسانی مناسب، بیضه می‌تواند به طور غیر قابل برگشتی آسیب ببیند. پزشکان برای نجات بیضه باید طناب اسپرماتیک را با جراحی باز کنند.

علت درد کمر هنگام بلند شدن از زمین

دلیل رایجی که ممکن است کمر، درد بگیرد، وضعیت بد قرار گرفتن در هنگام نشستن است. نشستن در حالت خمیده می‌تواند به دیسک‌ها فشار وارد کند – بالشتک‌های پر از مایع که از مهره‌ها در برابر ساییدگی محافظت می‌کند- این ممکن است با یک وضعیت پزشکی زمینه‌ای بدتر شود.

سیاتیک

سیاتیک به درد در عصب سیاتیک اشاره دارد که از پایه ستون فقرات به پشت پاهای می‌گذرد. این می‌تواند ناشی از شرایط مختلف از جمله خار استخوان در ستون فقرات باشد. درد می‌تواند هر چیزی باشد، از احساس درد مبهم تا چیزی شبیه شوک الکتریکی. نشستن طولانی مدت می‌تواند آن را بدتر کند، اما معمولاً آن را فقط در یک طرف خواهید داشت.

فتق دیسک

درد در ناحیه کمر یکی از اولین چیزهایی است که در صورت داشتن فتق دیسک تجربه خواهید کرد. فشار روی دیسک باعث شده است که از شکل طبیعی خود خارج شود. این کار به نخاع و اعصاب این ناحیه فشار وارد می‌کند و باعث درد و حتی بی حسی می‌شود. افراد مسن اغلب به عنوان بخشی طبیعی از روند پیری دچار فتق دیسک می‌شوند. همچنین می‌تواند در نتیجه زمین خوردن، بلند کردن چیزی به روش اشتباه یا آسیب حرکتی مکرر اتفاق بیفتد.

فشار عضلانی

کشیدگی عضلانی در قسمت تحتانی کمر، کشیدگی کمر نیز نامیده می‌شود. زمانی اتفاق می‌افتد که بیش از حد کمر خود را صاف کنید یا بچرخانید. اگر کشیدگی عضلانی دارید، ممکن است دردی را تجربه کنید که به باسن کشیده می‌شود اما نه پاها. همچنین یک فشار باعث سفت شدن کمر و سخت شدن حرکت آن می‌شود. در حالی که اکثر افراد پس از یک ماه بهبودی می‌یابند، اما اگر به دلیل وضعیت نشستن نامناسب باشد و اقدامات لازم برای اصلاح آن را انجام ندهید، می‌تواند به یک مشکل دائمی تبدیل شود.

وضعیت بدن

وضعیت نامناسب در هنگام نشستن یا ایستادن می‌تواند به کمردرد کمک کند. خم شدن بیش از حد به جلو یا خم شدن بیش از حد به عقب می‌تواند مشکلاتی ایجاد کند. حتی اگر کمردرد به دلیل وضعیت نامناسب بدن ایجاد نشده باشد، می‌تواند با آن بدتر شود.

خوش فرم نبودن

ماهیچه‌های اصلی شامل ماهیچه‌هایی است که در پهلوها و پشت، باسن، شکم و باسن قرار دارند. اگر اینها ضعیف باشند، ممکن است به اندازه کافی از ستون فقرات حمایت نکنند و منجر به درد شوند. ورزش‌های کششی و هوازی می‌تواند کمک زیادی به تقویت عضلات بدن کند. این باید با کاهش میزان فشار روی کمر، ناراحتی را کاهش دهد.

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟

برای امتیاز دهی روی ستاره ها کلیک کنید

46 Comments

  1. رقیه گفت:

    سلام من ۲۱ سالمه و حدود ۲ ماه است ک دچار کمر درد شدم ینی سمت راست دقیقا چال کمرم درد میکنه بعد از یک ماه کامل خوب شد و مجدد شروع شده ..میتونم کارای روز مره انجام بدم و درد قابل تحمله اما بعد از راه رفتم یا کاری انجام دادم و میخوام دراز بکشم به پشت ، دقیقا سمت راست چال کمرم دردی تقریبا شدید میگیره

    • پشتیبانی کلینیک گفت:

      سلام و وقت بخیر
      درد های ناحیه کمر و لگن میتونه ناشی از ضعف و عدم تعادل عضلات و یا ناهنجاری های ستون مهره ها باشه. باید ارزیابی از وضعیت کمر و ستون مهره ها داشته باشیم، تست های اختصاصی گرفته بشه تا بتونیم در خصوص علت درد راهنماییتون کنیم
      برای راهنمایی بهتر میتونید از طریق فرم داخل سایت مشاوره درخواست کنید تا بررسی کامل انجام بدیم و کامل تر بتونیم کمک کنیم

  2. سالومه گفت:

    سلام و خسته نباشید،من ۳۵ سالمه و وزنم پنجاه کیلو هستش
    ،متاهلم و یک دختر هفت ساله دارم.من یه مدتی خونه تکونی داشتم و تو این خونه تکونی یک بار لباسشویی عقب جلو کردم و کمرم درد گرفت و یک بار هم از راه پله های ساختمان با کمک همسرم تردمیل آوردیم داخل خونه و موقع بلند کردن تردمیل،درست همون لحظه تخمدان هام و کمرم تیر کشید و از فرداش درد شدید اما قابل تحملی در استخوان بالای لگن سمت راستم احساس میکنم…به چه دکتری باید مراجعه کنم؟و چه کاری باید انجام بدم؟این درد وقتی طولانی مدت روی صندلی میشینم مثل زمانی که میخوایم بریم مسافرت بیشتر میشه و به زیر تخمدان هام میزنه…

    • پشتیبانی کلینیک گفت:

      سلام وقت بخیر
      با توجه به مواردی که فرمودین دردها میتونه ناشی از ضعف و عدم تعادل عضلانی در ناحیه کمر و لگن باشه و یا به دلیل انجام فعالیت های سنگین آسیب به دیسک و مهره های کمری وارد شده باشه، باید ارزیابی از وضعیت کمر و ستون مهره ها داشته باشیم، تست های اختصاصی گرفته بشه تا بتونیم در خصوص علت درد راهنماییتون کنیم.
      برای راهنمایی بهتر میتونید از طریق فرم داخل سایت مشاوره درخواست کنید تا بررسی کامل انجام بدیم و کامل تر بتونیم کمک کنیم

  3. saeed گفت:

    من بعلت جابجا کردن وسیله سنگین با کمر درد شدید همراه بودم و بعلت شرایط بیماری کرونا امکان ویزیت دکتر نبود و با مراجعه به سایت دکتر پاکمنش و انجام تمرین‌ها از همان بار اول احساس بهتری داشتم. بسیار ممنون

    • پشتیبانی کلینیک گفت:

      سلام و وقت بخیر
      سپاس از همراهی شما
      خوشحالیم تونستیم رضایت شمارو جلب کنیم

      • کاربر گفت:

        سلام من سرما خوردم بعد یک روز ی دردی از کمرم میزنه ب کلیه هام و معده و شکمم
        مسکن و اینا هم کارساز نیست لطفاً بگید چیکار کنم خیلی شدید درد دارم در ناحیه سمت چپ کمرم و خیلی کم سمت راست کمرم

        • پشتیبانی کلینیک گفت:

          سلام وقت بخیر
          ابتدا باید ارزیابی دقیق از وضعیت کمر و لگن انجام بشه، علت درد شناسایی بشه تا بتونیم دقیقتر راهنماییتون کنیم
          برای راهنمایی بهتر میتونید از طریق فرم داخل سایت مشاوره درخواست کنید تا بررسی کامل انجام بدیم و کامل تر بتونیم کمک کنیم

  4. titi گفت:

    با سلام
    لطفا من کمر درد دارم هفت هشت مهره ای پایین کمرم اول بغل مهره هام بعداز چند روز خود مهره های کمرم طوری که نمیتونم صاف راه برم بعداز بلند شدنم باید چند دقیقه دولا دولا راه برم تا صاف بشم الان هم رفتم دکتر ام ای آر برام نوشته ممنون میشم اگه نطرتون رو بهم بگید تا ام ای ار مو انجام بدم

    یک دنیا تشکر

    • پشتیبانی کلینیک گفت:

      سلام و وقت بخیر
      با توجه به موردی که فرمودین باید ارزیابی دقیق از وضعیت کمر، لگن انجام بشه. مدارک پزشکیتون و تست های اختصاصی گرفته بشه تا بتونیم بهتر راهنماییتون کنیم
      برای راهنمایی بهتر میتونید از طریق فرم داخل سایت مشاوره درخواست کنید تا بررسی کامل انجام بدیم و کامل تر بتونیم کمک کنیم

  5. مهرنگ گفت:

    باسلام‌من‌هرچند‌مدت‌یک‌دفعه‌شانه‌هایم.گرفتگی‌پیدا‌میکنند‌بعدش‌این‌گرفتگی‌به‌سمت‌باسن‌رفته‌وانجا‌مدت‌یکی‌دو‌هفته‌بدجوری‌اذیتم‌میکنه

    • پشتیبانی کلینیک گفت:

      سلام و وقت بخیر
      گرفتگی های پشت میتونه ناشی از ضعف و عدم تعادل، پاسچر نامناسب و الگوهای حرکتی نادرست که در طول روز تکرار میشه اتفاق بیافته، باید ارزیابی از وضعیت راستای ستون مهره ها و لگن انجام بشه تا بتونیم در خصوص ناهنجاری ها و علت این مشکل بهتر راهنماییتون کنیم
      برای راهنمایی بهتر میتونید از طریق فرم داخل سایت مشاوره درخواست کنید تا بررسی کامل انجام بدیم و کامل تر بتونیم کمک کنیم

  6. نوید گفت:

    سلام خیلی ممنون از مطالب آموزنده تون،
    من هر روز بعد سرکار با کمر درد شدیدی روبرو میشم
    به طوری که ایستادن برام واقعا سخته
    و فقط وقتی که میخوابم صبح بیدار میشم کمر دردم کمتر شده ،چون کارم کولر گازی هست اجسام سنگین بلند میکنیم در محل کار ،می‌خواستم بدونم طبیعی هست این موضوع یا به دکتر مراجعه کنم ؟

    • پشتیبانی کلینیک گفت:

      سلام و وقت بخیر
      دردها هشدار بدن به فرد که هست در حال آسیب رساندن هستید یا اینکه اسیبی رخ داده و باید اقدام درمانی انجام بشه
      بهتر هست علائم جدی بگیرید و برای شناسایی علت درد به متخصص مراجعه کنید
      برای راهنمایی بهتر میتونید از طریق فرم داخل سایت مشاوره درخواست کنید تا بررسی کامل انجام بدیم و کامل تر بتونیم کمک کنیم

  7. mohammad گفت:

    با سلام خدمت شما من درد شدیدی در ناحیه پشت و کمرم دارم بطوری ک در تمام حالات از شدت درد رنج میبرم وبه چندین فوق تخصص مغز و اعصاب مراجعه کردم ولی کاملا بی‌نتیجه بوده میخواستم ببینم راه حلی هست ک بطور کامل از این درد رهایی یابم؟؟

    • پشتیبانی کلینیک گفت:

      سلام و وقت بخیر
      با توجه به موردی که فرمودین باید ارزیابی دقیق از وضعیت کمر، لگن انجام بشه. مدارک پزشکیتون و تست های اختصاصی گرفته بشه تا بتونیم بهتر راهنماییتون کنیم
      برای راهنمایی بهتر میتونید از طریق فرم داخل سایت مشاوره درخواست کنید تا بررسی کامل انجام بدیم و کامل تر بتونیم کمک کنیم

  8. امین گفت:

    سلام و خسته نباشید من یکماهه درد در نزدیکیه استخوان لگن دارم موقع نشستن و دراز کشیدن درد خفیف ولی موقع راه رفتن و ایستاده درد شدید دارم الان چتد روزه که درد زده به پاهام دیلیلش چیه به چه متخصصی برم؟

    • پشتیبانی کلینیک گفت:

      سلام و وقت بخیر
      با توجه به موردی که فرمودین باید ارزیابی دقیق از وضعیت کمر، لگن انجام بشه و تست های اختصاصی گرفته بشه تا بتونیم بهتر راهنماییتون کنیم
      برای راهنمایی بهتر میتونید از طریق فرم داخل سایت مشاوره درخواست کنید تا بررسی کامل انجام بدیم و کامل تر بتونیم کمک کنیم

  9. نهال گفت:

    سلام
    من خانم ۳۵ ساله هستم و درد شدیدی در پشت کمرم نزدیکه لگن دارم موقع نشستن و دراز کشیده دردم خفیفه ولی موقع ایستادن و راه رفتن خیلی شدیده الان یک ماهه که این درد و دارم تازگیا هم زده به پام
    مشکل چیه؟

    • پشتیبانی کلینیک گفت:

      سلام و وقت بخیر
      با توجه به موردی که فرمودین باید ارزیابی دقیق از وضعیت کمر، لگن انجام بشه و تست های اختصاصی گرفته بشه تا بتونیم بهتر راهنماییتون کنیم
      برای راهنمایی بهتر میتونید از طریق فرم داخل سایت مشاوره درخواست کنید تا بررسی کامل انجام بدیم و کامل تر بتونیم کمک کنیم

  10. پیمان گفت:

    با سلام .
    بنده مدتی هست که کمر درد دارم . که گاهی خود به خود خوب میشه ولی مجدد شروع میشه . در ضمن بخاطر نوع کارم تحرک کمی هم دارم . ولی زمانی که زیاد کار انجام بدم کمر دردم خوب میشه. به نظرتون چه راه کاری هست ؟

    • پشتیبانی کلینیک گفت:

      سلام و وقت بخیر
      با توجه به موردی که فرمودین باید ارزیابی دقیق از وضعیت کمر، لگن انجام بشه. علت کمر درد مشخص بشه تا در خصوص راهکار مناسب بتونیم راهنماییتون کنیم
      برای راهنمایی بهتر میتونید از طریق فرم داخل سایت مشاوره درخواست کنید تا بررسی کامل انجام بدیم و کامل تر بتونیم کمک کنیم

  11. رعنا شکوهی گفت:

    سلام وقتتون بخیر ، ماساژ دادن داخل آب یا بیرون آب میتونه تاثیری تو بهتر شدن درد کمرم و گودی کمرم داشته باشه؟

    • پشتیبانی کلینیک گفت:

      سلام وقتتون بخیر
      انجام ماساژ زیر نطر متخصص برای کاهش دردهای عضلانی میتونه بسیار موثر باشه ولی حتما باید توسط ماسور کاربلد انجام بشه.

  12. کاکاوند گفت:

    سلام جناب دکتر وقتتون بخیر این حرکات وکه انجام بدم لازمه که دارو یا مسکن همم مصرف کنم؟( به پزشک مراجعه نکردم)

    • پشتیبانی کلینیک گفت:

      سلام وقتتون بخیر
      در وهله اول بهتره برای شناسایی و تشخیص علت درد کمر متخصص مراجعه کنید و در صورت نیاز دارو درمانی تحت نظر متخصص مغز و اعصاب شروع کنید
      انجام تمرینات درصورتی که درد کمر تشدید نشه مجار هست

  13. بی نام گفت:

    مطالب خوبی بود. خدا قوت بهتون

    • پشتیبانی کلینیک گفت:

      سلام و وقت بخیر
      سپاس از همراهی شما
      خوشحالیم تونستیم رضایت شمارو جلب کنیم

  14. فاطمه گفت:

    سلام آقای دکتر من ۲۰ سالمه ،دیسکم طی حرکات ورزشی ای که میکردم آسیب دیده بهم دارو تجویز کردن و گفتن تو آب حرکت و نرمش کنم این حرکات میتونه در روند درمانم کمکی کنه؟

    • پشتیبانی کلینیک گفت:

      سلام وقتتون بخیر
      آسیب دیسک شدت متفاوتی داره و باید ابتدا ارزیابی انجام بشه، تستهای اختصاصی گرفته بشه تا بتونیم در خصوص راهکار مناسب راهنماییتون کنیم
      با اینحال طبق توصیه متخصصتون راه رفتن در اب میتونه در تقویت عضلات میان تنه کمک کنه و منجربه کاهش دردهای کمری بشه
      برای راهنمایی بهتر میتونید از طریق فرم داخل سایت مشاوره درخواست کنید تا بررسی کامل انجام بدیم و کامل تر بتونیم کمک کنیم

  15. ریحانه احمدی گفت:

    سلام ۶ ماه پیش در دیسک و کمرم احساس درد داشتم به پزشک مراجعه کردم و تقریبا بهتر شده دردم ولی گاها با حرکاتی مثل پیاده روی درد میگیره کمرم باید چیکار انجام بدم؟

    • پشتیبانی کلینیک گفت:

      سلام وقتتون بخیر
      باید تمرینات مرتبط با وضعیت کمر و لگنتون انجام بدین تا ناحیه مرکزی تقویت بشه و مسیر طولانی تری بدون درد پیاده روی کنید
      برای دریافت تمرینات مناسب و مختص خودتون میتونید د از طریق فرم داخل سایت مشاوره درخواست کنید تا بررسی کامل انجام بدیم و کامل تر بتونیم کمک کنیم

  16. خاطره گفت:

    جناب دکتر سلام روز خوش این بالشتک هاایی که زیر باسن میزارن در روند بهبودی درد تاثیری داره آیا؟

    • پشتیبانی کلینیک گفت:

      سلام روزتون بخیر
      در دردهای مرتبط با درگیری اعصاب در ناحیه کمر و لگن، نشستن روی سطوح سفت میتونه دردهارو تشدید کنه و استفاده از بالشتک زیر باسن میتونه تا حدودی برای فرد کمک کننده باشه
      و مهمتر از بالشتک اصلاح الگوی نشستن صحیح و صندلی یا مبل مناسب هست

  17. سهیل گفت:

    جراحی کمر در سنین ۶۰-۷۰ خطرناک نیستش آقای دکتر؟ دکتر به مادرم وقت عمل دادن ولی میترسیم خطرناک باشه

    • پشتیبانی کلینیک گفت:

      سلام وقت بخیر
      انتخاب روش درمانی تهاجمی مثل جراحی برای آسیب های کمر باید اخرین اولویت باشه و وقتی فرد راهکاری جز جراحی نداشته باشه موردی ندارد
      تشخیص متخصص مغر و اعصاب برای اتخاذ راهکار مناسب بسیار مهم هست
      و جراحی در سنین بالا ضعف و تحلیل عضلانی به دلیل کهولت سن مطرح هست که با توانبخشی مناسب این مشکل میتونه رفع بشه

  18. مهسا گفت:

    سلام آقای دکتر وقتتون بخیر پدرم ۶۵ سالشه و به تازگی جراحی انجام داده انجام حرکاتی که گفتید تو بهبود وضعیتشون تاثیر داره؟ یا نه ممکنه بدتر بشن؟

    • پشتیبانی کلینیک گفت:

      سلام وقتتون بخیر
      اگر پدرتون جراحی کمر داشتند باید قبل از شروع تمرینات اصلاحی و دوره توانبخشی حتما ارزیابی از وضعیتشون انجام بشه
      تست های اختصاصی گرفته بشه و متناسب با وضعیت ایشون برنامه تمرینی طراحی بشه
      برای راهنمایی بهتر میتونید از طریق فرم داخل سایت مشاوره درخواست کنید تا بررسی کامل انجام بدیم و کامل تر بتونیم کمک کنیم

  19. kamand گفت:

    salam aghaye doctor khaste nabashid varzesh haye goodrati mesle trx baraye kamari ke asib dide bashe khoobe ?

    • پشتیبانی کلینیک گفت:

      سلام وقتتون بخیر
      تمرینات با وسیله TRX نیاز به قدرت و ثبات مرکزی تنه بالایی داره و فردی که آسیب یا درد کمر داره توصیه نمیشه
      بهتره از تمرینات ایمن تری برای تقویت عضلات استفاده بشه

  20. مبینا.سیفی گفت:

    وقتتتون بخیر حدودا چه مدت باید این حرکات و انجام داد تا نتیجه بهبودی به حد خوبی برسه؟

    • پشتیبانی کلینیک گفت:

      سلام وقتتون بخیر
      طراحی تمرینات اصلاحی متناسب با شدت ناهنجاری و یا مشکل فرد انجام میشه و طول دوره اصلاح به این موارد بستگی داره
      باید ارزیابی از وضعیتتون انجام بشه، فاکتورهای مختلفی بررسی بشه تا در مورد میزان اصلاح و طول دوره اصلاح بتونیم شمارو راهنمایی کنیم
      برای راهنمایی بهتر میتونید از طریق فرم داخل سایت مشاوره درخواست کنید تا بررسی کامل انجام بدیم و کامل تر بتونیم کمک کنیم

  21. پشتیبانی کلینیک گفت:

    سلام و وقت بخیر
    سپاس از همراهی شما
    خوشحالیم که مطالب براتون مفید بوده

  22. پشتیبانی کلینیک گفت:

    سلام و وقت بخیر
    سپاس از همراهی شما
    خوشحالیم تونستیم رضایت شمارو جلب کنیم

  23. پشتیبانی کلینیک گفت:

    سلام وقت بخیر، سپاس از همراهیتون

  24. پشتیبانی کلینیک گفت:

    سلام، سپاس از همراهیتون
    خوشحالیم براتون مفید بوده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره تلفنی رایگان