صفر تا صد حرکات اصلاحی زانو پرانتزی

طرز خوابیدن کسانی که دیسک کمر دارند
طرز خوابیدن کسانی که دیسک کمر دارند
30 شهریور 1400
درمان دیسک گردن در منزل
درمان دیسک گردن در منزل
11 مهر 1400
صفر تا صد حرکات اصلاحی زانو پرانتزی
2.5
(13)

یکی از شایع ترین ناهنجاری ها در جهان، زانو پرانتزی است که در روزگاران گذشته بدون درمان و امروزه با تکیه بر راهکارهای مناسب قابل اصلاح می باشد. بررسی ها نشان می دهد یکی از موثرترین روش های بهبود این عارضه، حرکات اصلاحی یا به عبارتی ورزش درمانی است که به واسطه متخصصین تجویز می شوند.

لازم به ذکر است بدانید یکی از بارزترین دلایل زانو پرانتزی یا پای پرانتزی، راشیتیسم یا کمبود ویتامین D در بدن است. در صورتی که این عارضه به موقع تشخیص داده شود درمان آن آسان است اما در پاره ای از اوقات که تشدید شده اصلاح آن گسترده و پیچیده خواهد شد.

حرکات اصلاحی که یکی از کاربردی ترین تکنیک های اصلاح زانو پرانتزی است به برخی تمرینات اختصاصي اطلاق می شود که برای تقویت زانو، عضلات اطراف آن، ساق پا و … مورد استفاده قرار می گیرد. نکته قابل توجه این است که هر یک از تمرینات ورزشی برای بهبود و تقویت قسمت های خاص و ویژه ای از بدن است که به واسطه متخصص این حوزه توصیه می شود.

فرم ویزیت آنلاین و رایگان

اگر تا به امروز از ویزیت آنلاین و رایگان استفاده نکرده اید با تکمیل کردن فرم ذیل منتظر تماس همکاران جهت تعیین نوبت برای ویزیت باشید.

صفر تا صد حرکات اصلاحی زانو پرانتزی

مهمترین و پرکاربردترین حرکات اصلاحی زانو پرانتزی که در اصلاح این عارضه نقش مهم و موثری ایفا می کنند عبارتند از:

·        حرکت اسکوات:

عمده ترین کاربرد این حرکت برای تقویت عضلات چهار سر (جلوی ران) ، سرینی (باسن) و همسترینگ (پشت ران) می باشد. برای انجام این تمرین شخص باید بایستد و پاهای خود را به عرض شانه باز کند. در حالی که کمر صاف است به عقب بنشیند و باسن را پایین ببرد. با مکث کوتاه حرکت را به صورت مجدد تکرار نمایید.

·        اسکوات کمکی:

عمده ترین کاربرد این حرکت، تقویت عضلات اطراف زانو و اصلاح زانو پرانتزی است. فرد در خلال این حرکت به آرامی بر روی صندلی نشسته سپس به آرامی بلند می شود و می ایستد. این حرکت به صورت مجدد تکرار می شود.

·        حرکت لانژ:

از دیگر حرکت های کاربردی برای تقویت زانو، لانژ است که در خلال آن عضلان ناحیه باسن و ران و لگن تقویت می شود. برای انجام این حرکت بایستید و پاها را به عرض لگن باز کنید و یک قدم نسبتا بزرگ به جلو بردارید. با پایین آوردن باسن خود هر دو زانو را خم کنید. سپس با اندکی مکث جای پا را عوض کرده و این حرکت را به صورت مجدد تکرار نمایید.

·        انقباض ران:

این حرکت به واسطه قرار دادن یک توپ بسکتبال یا حوله زیر یک زانو انجام می شود تا زانو کمی خم شود. سپس پای خم شده به آرامی صاف می شود. با کمی مکث، پا را به حالت عادی بازگردانده و حرکت را به صورت مجدد تکرار نمایید.

·        حرکت استپ آپ:

عمده ترین کاربرد این حرکت تقویت عضلات چهار سر ران، لگن، عضلات سرینی و… است. برای انجام این تمرین یک پا را بر روی پله یا استپ قرار داده و زانو را صاف کنید.

·        تمرین تقویت پشت ساق پا:

عمده ترین کاربرد این حرکت اصلاحی زانو پرانتزی، ایجاد تعادل در عضلات زانو است. برای انجام این حرکت باید شخص بایستد و پاهای خود را به عرض لگن باز کند. وزن خود را بر روی انگشت پا قرار داده و پاشنه پا را از زمین بلند کند. سپس کمی صبر کرده و این حرکت را تکرار نماید.

·        تمرین بالا کشیدن پا از پهلو:

کاربر اصلی این حرکت، تقویت عضلات چهار سر ران و خارج ران و باسن است. برای انجام این حرکت به یک طرف دراز بکشید و پاها را بر روی هم قرار دهید. پای بالایی را به آرامی بالا برده و آن را صاف نگه دارید.

·        تمرین بالا کشیدن پا به صورت صاف:

کاربرد اصلی این حرکت، تقویت عضلات جلوي ران است. برای انجام این حرکت به صورت صاف بر روی یک صندلی بنشینید و پا را روی زمین و زانو را خم کنید. سپس با درگیر کردن عضلات ران، یک پای خود را به آرامی بلند کنید تا جایی که زانو صاف و مستقیم شود. با اندکی مکث پا را به آرامی پایین بیاورید و حرکت را تکرار کنید.

·        حرکت پل:

یکی از رایج ترین و پرکاربردترین حرکات اصلاحی زانو پرانتزی، حرکت پل است که منجر به تقویت عضلات ناحیه لگن و باسن، عضلات مرکزی بدن و… می شود.

یکی از نکات مهم پیرامون حرکات اصلاحی زانو پرانتزی این است که اغلب تحت نظارت متخصص حرکات اصلاحی ارائه می شود. این حرکات اصلاحی مجموعه ای گسترده از تمرینات است که بدون تجویز و توصیه متخصصین این حوزه امکان پذیر نخواهد بود.

برخی از اهداف مهم و اصلی حرکات اصلاحی زانو پرانتزی عبارتند از:

·        تقویت

·        انعطاف پذیری

.       تسهیل سیستم عصبی-عضلانی

نکته: این برنامه ورزشی در مدت زمان مشخص اجرا می شود و در کوتاه مدت تاثیرات ویژه ای از خود برجای می گذارد. چنانچه افراد به دنبال راهکارهایی طولانی مدت و ماندگار برای تقویت و محافظت از زانو هستند می توانند به برخی حرکات اصلاحی زانو پرانتزی تحت نظر متخصص حرکات اصلاحی و فیزیوتراپیست متخصص روی آورند.

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟

برای امتیاز دهی روی ستاره ها کلیک کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره تلفنی رایگان