در پای اردکی سرپنجه های پا به جای این که رو به جلو باشند به سمت بیرون می چرخند. پای اردکی در صورتی که به موقع و به شیوه های صحیح درمان نشود مشکلاتی جدی را به همراه خواهد داشت.
در صورتی که متوجه شدید سرپنجه ها یا انگشتان شست پای کودکتان در هنگام راه رفتن به سمت بیرون چرخیده اند یا متوجه گشاد راه رفتن کودک خود شدید باید سریع اقدامات درمانی لازم را انجام دهید تا از درد و ناتوانی احتمالی در آینده پیشگیری نمایید.
فهرست مطالب
برخی از علل پای اردکی در کودکان عبارتند از:
برخی از نشانه های پای اردکی در کودکان عبارتند از:
ابتلا به پااردکی در کودکان زیر 3 سال را می توان طبیعی دانست. هنگامی که کودک شما تازه راه رفتن را یاد میگیرد، پاهای خود را از هم باز میکند به طوری که سرپنجه های پا بیرون می زنند. این امر به آنها کمک می کند تا تعادل خود را حفظ کنند؛ زیرا قدم های کوتاه زیادی برمی دارند. اگر کودک شما بزرگتر از 3 سال است و هنوز پاهای اردکی دارد، باید با یک متخصص حرکات اصلاحی مشورت نمایید.
داشتن پاهای اردکی در کودکان بالای 3 سال می تواند نشانه ای از اختلالات زیر باشد:
در بیشتر موارد، اگر متوجه شدید که پاهایتان در حین راه رفتن اندکی به سمت بیرون چرخیده اند، نیازی به نگرانی نیست.
در صورتی که پا اردکی بر عملکرد روزانه تاثیر جدی بگذارد و به مرور زمان درمان نشود، باید به متخصص حرکات اصلاحی مراجعه نمایید. چنین وضعیتی در صورت عدم درمان می تواند منجر به مشکلاتی جدی شود. در حقیقت پای اردکی در سنین بالاتر از سه سال نوعی ناهنجاری در راه رفتن است که می تواند منجر به درد زانو و کمر، آسیب دیدگی مچ پا و صافی شدید کف پا شود. این امر می تواند فشار اضافی زیادی را در اطراف مفاصل و رباط ها ایجاد نماید یا زمینه را برای ابتلا به آسیب های دیگر مانند فاسیای کف پا به دلیل فشار اضافی روی فاسیا فراهم کند.
درمان پای اردکی به علت بروز آن بستگی دارد. با توجه به شدت پای اردکی، سن و سایر عوامل مهم برخی از گزینه های درمانی برای پای اردکی عبارتند از:
در میان این درمان ها حرکات اصلاحی برای رفع پای اردکی کاملا بدون عوارض و طبیعی می باشند. از این رو بدون هیچ گونه مداخله پزشکی می توان تحت نظر متخصص حرکات اصلاحی پای اردکی را به طور قطعی درمان کرد.
بیرون آمدن خفیف انگشتان پا اغلب با درمان های خانگی قابل حل است. در اینجا چند درمان وجود دارد که می توانید در خانه امتحان کنید.
توجه به وضعیت سرپنجه ها: هنگام راه رفتن یا ایستادن به نحوه قرار گرفتن سرپنجه های پا بیشتر دقت کنید. با این کار می توانید به کاهش انحراف در سرپنجه های پای خود کمک نمایید.
کشش و ورزش های اصلاحی: حرکات اصلاحی که باعث کشش همسترینگ و باسن می شوند نقش مهمی در درمان پای اردکی دارند. البته بهترین زمان برای انجام تمرینات و حرکات اصلاحی برای پای اردکی همان ابتدای کودکی است، هرچند در بزرگسالی نیز انجام این تمرینات مهم می باشد.
در اینجا به معرفی چند حرکت کششی و تمرینات اصلاحی برای درمان پای اردکی خواهیم پرداخت: