نشستن طولانی‌مدت چه عوارضی دارد؟

ناهنجاری‌های قامتی
12 تیر 1402
ورزش و آرتروز
14 تیر 1402
3.9
(7)

بیش از نیمی از ما هر روز بیش از شش ساعت را در حالت نشسته می‌گذرانیم و گودی کمر و کمردرد تنها نتیجه این وضعیت نیست. نشستن‌ های طولانی می‌تواند اثرات کوتاه‌مدت و بلندمدتی بر سلامت و بدن شما داشته باشد و این فعالیت به‌ظاهر خوش‌خیم را به طور بالقوه کشنده کند. با در ادامه مطلب همراه باشید تا بررسی کنیم که مضرات این بی‌تحرکی به‌ظاهر کم‌خطر چه می‌تواند باشد.

ضعف عضلات پا و باسن

اگر از این عضلات استفاده نکنید، آنها را از دست خواهید داد! با نشستن در تمام روز، وابستگی به عضلات قدرتمند پایین‌تنه خود را برای سر پا نگه‌داشتن خود را بسیار کم خواهید کرد. این موضوع منجر به آتروفی عضلانی می‌شود که ضعیف‌شدن این عضلات را در پی خواهد داشت. بدون عضلات قوی ساق پا و باسن، بدن شما برای تثبیت و نگه‌داری وضعیت اسکلتی و عضلانی‌تان دچار مشکلات جدی خواهد شد و به‌راحتی در معرض آسیب قرار خواهد گرفت.

افزایش وزن

حرکت و فعالیت باعث می‌شود عضلات شما مولکول‌هایی مانند لیپوپروتئین لیپاز را آزاد کند که به مصرف چربی‌ها و قندهایی که می‌خورید کمک می‌کند. بر اساس تحقیقات، زمانی که بیشتر روز خود را در حالت نشسته سپری می‌کنید، آزادشدن این مولکول‌ها کاهش می‌یابد و بدن شما در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به سندرم متابولیک قرار خواهد گرفت، حتی اگر ورزش کنید! نتایج بررسی‌های یک مطالعه نشان داد که مردانی که بیشتر از حد معمول زمان خود را در حالت نشسته می‌گذرانند، وزن بیشتری در ناحیه شکم خود اضافه می‌کنند که خطرناک‌ترین مکان برای ذخیره چربی است.

وضعیت کمری نامناسب

همانند ساق پا و عضلات باسن، عضلات کمر شما نیز از نشستن زیاد ممکن است دچار ناراحتی شوند. نشستن زیاد باعث کوتاه‌شدن فلکسورها یا خم‌کننده‌های لگن شما می‌شود و وضعیت نشستن شما نیز می‌تواند بیشتر به کمر شما آسیب برساند، به‌خصوص اگر وضعیت بدنی بدی دارید یا از صندلی ارگونومیک استفاده نمی‌کنید. همچنین، وضعیت نامناسب در هنگام نشستن می‌تواند باعث فشرده‌شدن دیسک‌های ستون فقرات شود و می‌تواند منجر به تخریب زودرس شود و این موضوع می‌تواند منجر به درد مزمن شود.

اضطراب و افسردگی

به این موضوع کمتر اشاره شده است که برخی از اثرات فیزیکی نشستن، اثرات ذهنی است. خطر افسردگی و اضطراب در افرادی که بیشتر می‌نشینند زیادتر است. این موضوع می‌تواند به این دلیل باشد که وقتی فرد روز خود را به‌جای حرکت، در حالت نشسته سپری می‌کند، فواید تناسب‌اندام برای سلامت روان خود را از دست می‌دهد. این خطرات را می‌توان با ورزش منظم کاهش داد.

خطر سرطان

مطالعات جدید نشان می‌دهد که نشستن طولانی‌مدت می‌تواند خطر ابتلا به انواع خاصی از سرطان از جمله سرطان ریه، رحم و روده بزرگ را افزایش دهد. دلایل این امر کاملاً روشن نیست.

بیماری قلبی

نشستن می‌تواند به قلب شما آسیب برساند و به طور بالقوه منجر به بیماری قلبی عروقی شود. یک مطالعه نشان داد که مردانی که بیش از 23 ساعت در هفته را صرف تماشای تلویزیون می‌کنند، 64 درصد بیشتر از مردانی که فقط 11 ساعت تلویزیون تماشا می‌کنند، در معرض خطر مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی عروقی قرار دارند. کارشناسان می‌گویند افرادی که بیشتر می‌نشینند 147 درصد بیشتر در معرض خطر حمله قلبی یا سکته هستند.

خطر ابتلا به دیابت

افرادی که زمان بیشتری را به‌صورت نشسته می‌گذرانند نیز 112 درصد بیشتر در معرض خطر ابتلا به دیابت هستند. در یک مطالعه که به اثرات تنها پنج‌روز استراحت در رختخواب پرداخته بود، محققان افزایش مقاومت به انسولین را مشاهده کردند که می‌تواند زمینه‌ساز ابتلا به دیابت باشد.

ابتلا به واریس

نشستن طولانی‌مدت می‌تواند باعث تجمع خون در پاها شود. این موضوع می‌تواند منجر به رگ‌های واریسی یا وریدهای عنکبوتی شود. اگرچه معمولاً این موضوع به‌خودی‌خود مضر نیست، اما این رگ‌های متورم و قابل‌مشاهده می‌توانند ناخوشایند باشند. در موارد نادر، آنها می‌توانند به شرایط جدی‌تری مانند لخته‌شدن خون منجر شوند.

ترومبوز وریدی عمقی

ترومبوز وریدی عمقی نوعی لخته خون است که بیشتر در پاها دیده می‌شود. هنگامی که بخشی از این لخته می‌شکند، می‌تواند جریان خون را به سایر قسمت‌های بدن مانند ریه‌های شما قطع کند و باعث آمبولی ریه شود. این موضوع یک اورژانس پزشکی است که می‌تواند منجر به عوارض بزرگ یا حتی مرگ شود. نشستن طولانی‌مدت، حتی در یک سفر جاده‌ای طولانی، می‌تواند باعث بروز ترومبوز وریدی شود. .

سفت‌شدن شانه‌ها و گردن

همانند پاها، باسن و کمر، شانه‌ها و گردن شما نیز ممکن است به دلیل نشستن طولانی در معرض آسیب باشند. این امر مخصوصاً زمانی بیشتر ممکن است اتفاق بیفتد که شما مجبورید بیش از حد به صفحه رایانه نگاه کنید.

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟

برای امتیاز دهی روی ستاره ها کلیک کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره تلفنی رایگان