زانو درد در بارداری و هرچیزی که باید بدانید

10 تمرین برای کاهش درد زانو
10 تمرین برای کاهش درد زانو
22 مهر 1402
اشتباهات رایج در زمان انجام حرکات اصلاحی
اشتباهات رایج در زمان انجام حرکات اصلاحی
24 مهر 1402
10 تمرین برای کاهش درد زانو
10 تمرین برای کاهش درد زانو
22 مهر 1402
اشتباهات رایج در زمان انجام حرکات اصلاحی
اشتباهات رایج در زمان انجام حرکات اصلاحی
24 مهر 1402
3.6
(25)

زانو درد در دوران بارداری از عوارض شایع اضافه وزن و تغییرات هورمونی و همچنین رژیم غذایی با کلسیم ناکافی می باشد که می توان با پیروی از راهکار های موجود مانند انجام تمرینات و ورزش های اصلاحی آن را کنترل کرد.

زانو درد در بارداری

در دوران بارداری معمولا تمام زنان تغییراتی را در بدن خود احساس می کنند. ممکن است تا به دنیا آمدن نوزاد خود با انواع تغییراتی مانند احساس تهوع، خستگی، بدن درد و استفراغ مواجه شوید. در کنار این تغییرات فیزیکی بسیاری از خانم ها انواع درد های کمر، دردهای مفصلی و زانو درد در بارداری را تجربه می کنند. بالا رفتن وزن در دوران بارداری موجب می شود تا فشار زیادی به رباط ها و مفاصل وارد شود. این فشار وارده به نوبه خود منجر به درد زانو در اوایل بارداری می گردد. جالب است بدانید که تغییرات هورمونی یکی دیگر از علل زانو درد در بار داری می باشد.

انواع زانو درد در دوران بارداری

بیایید نگاهی به انواع مختلف زانو درد در بارداری بیندازیم.

  • در دوران بارداری ایستادن به مدت طولانی موجب خواهد شد تا زانو درد را تجربه نمایید. همچنین راه رفتن به مدت طولانی نیز چنین تجربه ای را در پی دارد.
  • صدمه رسیدن به رباط های زانو یکی دیگر از انواع زانو درد در بارداری می باشد. همچنین آسیب به بافت های نرم زانو نیز موجب زانو درد می شود.
اهمیت پیگیری زانو درد در دوران بار داری.

علل زانو درد در بارداری

دلایل مختلفی وجود دارد که موجب زانو درد در بارداری می شوند. برخی از علل زانو درد در بارداری عبارتند از:

تغییرات هورمونی: تغییرات هورمونی در سه ماه سوم بارداری یکی از علل اصلی درد زانو دردوران بارداری است. این تغییرات موجب می شوند تا رباط های واقع در لگن و همچنین تاندون های آن تغییر کنند و شل شوند. از طرف دیگر رباط های واقع در زانو نیز از حالت سفت خارج می شوند و اندکی شل می گردند. از این رو ممکن است گرفتگی زانو را تجربه نمایید.

افزایش وزن: بالا رفتن تدریجی وزن یکی از علل زانودرد در بارداری می باشد.

فشار بر روی رگ ها: کشیده شدن ورید های زانو و فشار به پاها می توانند منجر به زانودرد در بارداری شوند.

راه رفتن و ایستادن زیاد: در صورتی که در طول روز زیاد راه بروید و یا به مدت طولانی بایستید ممکن است زانودرد در بارداری را تجربه نمایید؛ زیرا در این دوران وزن تان با افزایش همراه است. از این رو به دلیل بالا رفتن وزن هنگام راه رفتن یا ایستادن برای مدت طولانی زانوها شروع به درد می کنند.

کمبود کلسیم: یکی از مهم ترین علل زانودرد در بارداری فقدان کلسیم یا کمبود این مواد معدنی در استخوان ها می باشد.

جراحت: گاهی اوقات زانودرد در بارداری از آسیب های ناشی از زمین خوردن ایجاد می شود. اگر زانودرد در بارداری را تجربه می نمایید، حتما با یک متخصص حرکات اصلاحی مشورت کنید؛ زیرا ممکن است عدم توجه به آن موجب شدیدتر شدن زانودرد در آینده شود.

خطر مرتبط با زانودرد در دوران بارداری

زانو درد دردوران بارداری در صورت عدم معاینه ممکن است با عوارض جانبی جدی همراه باشد. عوارض مهم دردزانو در دوران بارداری عبارتند از:

  • در دوران بارداری به دلیل بالا رفتن وزن فشار زیادی به زانو های شما وارد می شود. این فشار می تواند به رباط های بدن تاثیر بگذارد. همچنین غضروف مفاصل را متاثر سازد.
  • در صورتی که زانودرد در دوران بارداری از ساییدگی و پارگی غضروف اطراف زانو ناشی شود، در آینده بیشتر در معرض خطر ابتلا به آرتروز قرار خواهید داشت. استئوآرتریت با درد شدید، سفت شدن و قفل شدن مفاصل زانو همراه می باشد.
بررسی علل زانو درد در زمان بار داری.

چگونه می توان زانو درد را در دوران بارداری درمان کرد؟

همانطور که می دانید دردزانو در بارداری ممکن است به دلیل آسیب یا شرایط خاص دوران بارداری مانند اضافه وزن رخ دهد. زانودرد ناشی از آسیب در دوران بارداری نیاز به مراجعه به پزشک دارد. با این حال شما می توانید زانو درد ناشی از بارداری را با روش های طبیعی و حرکات اصلاحی زیر برطرف نمایید:

  • سعی کنید ورزش های تقویتی و مخصوص زانو را انجام دهید. این ورزش های اصلاحی و تقویتی می توانند به شما در کاهش درد کمک کنند.
  • در دوران بارداری سعی نمایید که وزن بدن تان متعادل باشد.
  • غذاهایی را در رژیم غذایی خود بگنجانید که غنی از کلسیم باشند. مطمئن شوید که مقدار کلسیم دریافتی تان در دوران بارداری متعادل می باشد.
  • حتما بیشتر مواقع پاهای خود را بالا نگه دارید و استراحت کافی داشته باشید.
  • برای تسکین درد در بارداری می توانید از کیسه آب گرم یا کیسه یخ استفاده نمایید.
  • حتما در کنار وعده های غذایی روزانه خود از غذاهایی استفاده کنید که غنی از امگا 3 و مکمل های گیاهی بیشتری باشند. فراموش نکنید که قبل از افزودن هر چیزی به رژیم غذایی خود با پزشک خود مشورت کنید.

داروهای خانگی که زنان باردار می توانند برای تسکین زانو درد استفاده کنند

زانو درد در بارداری موقتی است. به عبارت دیگر پس از زایمان این درد کاهش می یابد.

بهتر است با استفاده از چند راهکار خانگی دردزانو در بارداری را تسکین دهید.  

  • سعی کنید ورزش ها و حرکات اصلاحی کم فشار را انجام دهید که به تقویت عضلات زانوها کمک می کنند. با این حال قبل از انجام هر گونه ورزش حتما با متخصص حرکات اصلاحی مشورت کنید.
  • برای حمایت از تاندون ها و رباط های خود در دوران بارداری می توانید از زانوبند های طبی استفاده نمایید تا درد زانوها کمتر شوند.
  • یکی دیگر از درمان های خانگی برای تسکین زانودرد در بارداری ماساژ درمانی است. ماساژ درمانی می تواند موجب سفتی مفاصل شود.  
  • مراقب عادات غذایی خود در دوران بارداری باشید و وزن خود را کنترل کنید.
  • یک رژیم غذایی خوب و متعادل داشته باشید و سعی کنید هوس غذایی خود را کنترل نمایید. بهترین راه برای جلوگیری از دردزانو در بارداری کنترل وزن است که با رعایت یک رژیم غذایی سالم قابل انجام می باشد.

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟

برای امتیاز دهی روی ستاره ها کلیک کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This will close in 0 seconds