آشنایی با راه های پیشگیری از ناهنجاری های اسکلتی اولین قدم برای مقابله با این عارضههاست. برای این منظور باید نسبت به دلایل ایجاد ناهنجاریهای بدن آگاهی داشته باشیم. بسیاری از ناهنجاریهای بدن به دلیل ضعف عضلات یا عادات اشتباه به وجود میآیند. بنابراین اقداماتی چون انجام تمرینات بدنسازی ، بهبود تغذیه و اصلاح سبک زندگی میتواند در پیشگیری از بروز ناهنجاریهای بدن موثر باشد.
فهرست مطالب
اگر تا به امروز ویزیت نشده اید لطفا فرم زیر را تکمیل نمایید تا همکاران ما با شما تماس گرفته و زمان ویزیت آنلاین رایگان را با شما هماهنگ نمایند.
نخستین قدم برای شناخت راه های پیشگیری از ناهنجاری های اسکلتی آشنایی با دلایل این ناهنجاریهاست. عوامل متعددی وجود دارند که در ایجاد این ناهنجاریها موثر هستند، به همین دلیل نمیتوانیم یک دلیل قطعی برای بروز این مشکلات معرفی کنیم. با این حال برخی از عوامل در ایجاد ناهنجاریهای اسکلتی نقش پررنگتری ایفا میکنند. سوءتغذیه از جمله این عوامل است که میتواند ناهنجاریهای اسکلتی و قامتی را در بدن به وجود بیاورد. کمبود مواد مورد نیاز بدن همچون ویتامین ها، املاح معدنی، پروتئین، کربوهیدرات، آب و… هر یک به نوعی سلامتی بدن را تحت تاثیر قرار میدهند. نتیجه این اتفاق پدید آمدن مشکلاتی چون آرتروز، پوکی استخوان، ضعف عضلات، خستگی و… است. وجود این مشکلات در نهایت به بروز انواع ناهنجاریهای اسکلتی و قامتی منجر میشود.
عادات اشتباه نیز از شایعترین دلایل ناهنجاری های قامتی و اسکلتی است. در این مورد باید به قرار گرفتن بدن در وضعیت نامناسب، انجام فعالیتها به صورت تکراری و انجام کارهایی که موجب آسیب دیدن بدن میشود اشاره کنیم. وقتی بدن در وضعیت نامناسب قرار میگیرد به مفاصل، تاندونها و عضلات فشار زیادی وارد میشود. این فشار در بلندمدت به بروز ناهنجاری میانجامد. انجام فعالیتهای تکراری نیز تاثیر زیادی بر ایجاد ناهنجاری دارد. به ویژه اگر این حرکات با روشهای غلط انجام شود، میتواند عامل ناهنجاریهای بسیاری باشد. برخی فعالیتها نیز با اعمال فشار زیاد سلامتی ساختار اسکلت را به صورت حاد تحت تاثیر قرار داده و در نهایت به بروز ناهنجاری منجر میشوند.
درمان ناهنجاری های بدن با روشهای گوناگون امکانپذیر است. البته روش درمان باید بر اساس علت ایجاد ناهنجاری انتخاب شود. در صورتی که ناهنجاری به دلیل بیماری ایجاد شده باشد، درمان بیماری میتواند به برطرف کردن آن کمک کند. اگر سوءتغذیه عامل ایجاد ناهنجاری باشد باید با اصلاح رژیم غذایی از پیشرفت ناهنجاریها جلوگیری نمود. معمولاً در کنار همه این اقدامات انجام تمرینات بدنسازی و حرکات اصلاحی لازم است.
حرکات اصلاحی تمریناتی هستند که به منظور تقویت عضلات و اصلاح ناهنجاریهای بدن طراحی شدهاند. با انجام این تمرینات انتظار میرود که بسیاری از ناهنجاریهای اسکلتی و قامتی درمان شوند. حرکات اصلاحی میتواند به عنوان یکی از راه های پیشگیری از ناهنجاری های اسکلتی از بروز بسیاری از مشکلات جلوگیری کند. این تمرینات کمک می کند تا عضلات تقویت شده و وضعیت طبیعی بدن تثبیت شود. به همین دلیل بهتر است افراد سالم و فاقد ناهنجاریهای بدنی نیز این تمرینات را به طور منظم انجام دهند.
راه های پیشگیری از ناهنجاری های اسکلتی موارد متعددی را شامل میشوند. همه این موارد به دلایل ایجاد ناهنجاریها ارتباط دارند. برای مثال معمولاً با افزایش سن عضلات ضعیف شده و ریسک ابتلا به بیماریهای اسکلتی افزایش پیدا میکند. با تقویت ماهیچهها میتوان به میزان زیادی از این اتفاق جلوگیری کرد. تقویت ماهیچهها میتواند با انجام اقداماتی چون رعایت اصول تغذیه سالم و انجام تمرینات ورزشی حاصل شود.
انتخاب رژیم غذایی سالم خود از جمله روش پیشگیری از ناهنجاری اسکلتی محسوب میشود. تغذیه سالم کمک میکند تا مواد مغذی مورد نیاز بدن تامین شده و از بروز ضعف یا بیماری جلوگیری شود. همچنین با رعایت یک رژیم غذایی مناسب احتمال افزایش وزن کاهش پیدا میکند. افزایش وزن یکی از دلایل اصلی ناهنجاریهای اسکلتی و قامتی است.
در نهایت باید به یکی از مهمترین روش پیشگیری از ناهنجاری های اسکلتی یعنی ایجاد عادتهای سالم اشاره کنیم. انجام تمرینات بدنسازی و حرکات اصلاحی به صورت منظم میتواند عضلات را تقویت کرده و استحکام مفاصل و استخوانها را افزایش دهد. انجام این تمرینات همچنین کمک میکند تا تناسب اندام حفظ شده و از افزایش وزن جلوگیری شود. اجتناب از حرکات تکراری، نگه داشتن بدن در وضعیت مناسب و جلوگیری از اعمال فشار بر ستون فقرات از دیگر اقداماتی است که میتواند از بروز ناهنجاریهای اسکلتی پیشگیری کند.