درمان درد کمر زنان با سابقه‌ی زایمان سزارین

5 تمرین حرکات اصلاحی بعد از سزارین
5 تمرین حرکات اصلاحی در درد کمر زنان برای کمک به ریکاوری بعد از سزارین
30 بهمن 1402
بعد از رابطه جنسی کمردرد دارم (سریع‌ترین راه درمان)
بعد از رابطه جنسی کمردرد دارم (سریع‌ترین راه درمان)
2 اسفند 1402
درمان درد کمر زنان با سابقه‌ی زایمان سزارین
4
(2)

کمردرد بعد از سزارین برای مادران رایج است و می‌تواند ناشی از متغیرهای مختلفی باشد که از زایمان، انواع تسکین درد و سلامت کلی ناشی می‌شود. خبر خوب این است که راه‌حل‌های زیادی برای خود مراقبتی وجود دارد که می‌توانید امتحان کنید و از کمردرد بعد از سزارین جلوگیری کند و یا تسکین می‌دهد. در این مقاله نحوه مدیریت کمردرد پس از زایمان و درمان درد کمر زنان با سابقه‌ی زایمان سزارین را با نکات کاربردی آسان برای مادران جدید بررسی می‌کنیم.

علل کمردرد بعد از سزارین: آنچه باید بدانید

کمردرد بعد از سزارین می‌تواند دلایل متعددی داشته باشد، اما مهم است که هر کدام را بشناسید تا بتوانید فعالانه برای تسکین کمردرد یا جلوگیری از بدتر شدن آن تلاش کنید. پس از زایمان، بدن هنوز مقدار زیادی ریلکسین دارد که هورمونی است که مفاصل و رباط‌های را نرم و شل می‌کند. نوزاد تازه متولد شده، اگرچه بسیار کوچک است، اما می‌تواند هنگام حمل و بلند کردن آن‌ها به بدن فشار وارد کند که می‌تواند منجر به کمردرد شود. هنگامی که به کودک خود شیر می‌دهید، مطمئن شوید که پشت صاف است و احساس حمایت و راحتی می‌کنید. وضعیت صحیح در هنگام تغذیه کودک می‌تواند تفاوت زیادی در کاهش کمردرد پس از سزارین ایجاد کند.

به طور طبیعی، با خوردن یک رژیم غذایی متعادل و سالم برای حفظ وزن بدن مناسب برای قد می‌تواند به کاهش احتمال کمردرد کمک کند. همچنین باید به خاطر داشته باشید که سزارین یک جراحی بزرگ است و فقط خود این عمل می‌تواند برای مدت کوتاهی باعث کمردرد شود. با از بین رفتن اثرات بیهوشی، در قسمت پایین کمر خود در جایی که اپیدورال انجام شده است، احساس درد خواهید کرد. اپیدورال نوعی تسکین درد است که شامل تزریق به ستون فقرات می‌شود و ناحیه اطراف آن بسیار حساس است که پس از بین رفتن اثرات پس از جراحی منجر به کمردرد می‌شود.

درمان‌های خانگی و تکنیک‌های مؤثر خود مراقبتی برای تسکین کمردرد پس از سزارین

1. هنگام شیردهی، ایستادن، نشستن و راه رفتن، وضعیت بدن را خوب تمرین کنید

هنگامی که بدن خمیده می‌شود، به سایر قسمت‌های بدن فشار وارد می‌کند که در نهایت می‌تواند منجر به کمردرد شود. هنگامی که وضعیت بدن اصلاح شود و وزنی که در دست دارید حمایت شود، شانس بیشتری برای کاهش کمردرد خواهید داشت. همانطور که کودک بزرگ می‌شود و او سنگین‌تر می‌شود، تنظیم وضعیت بدن برای جبران وزن اضافی که در طول روز با خود حمل می‌کنید آسان است، اما لزوما به درستی تنظیم نمی‌شود. یک مثال خوب برای این موضوع زمانی است که مادران نوزاد خود را روی یک سمت لگن خود حمل می‌کنند و بدن خود را به سمت دیگر خم می‌کنند تا جبران کنند.

وضعیت بدنی خوب و حرکت با احتیاط به کاهش کمردرد پس از سزارین کمک می‌کند. سعی کنید از حرکات ناگهانی خودداری کنید و زمانی که کودک خود را بلند می‌کنید یا در آغوش می‌گیرید، به جای خمیدگی کمر، قسمت مرکزی بدن خود را درگیر کرده و از باسن خم شوید. هنگامی که در حال تغذیه هستید، از یک بالش برای حمایت استفاده کنید تا وزن بازوهای خود را یکنواخت کنید و از خمیدگی به جلو جلوگیری کنید.

2. به تمرینات ملایم بپردازید

در روزهای اولیه بعد از سزارین، در انجام کارهایی که می‌توانید انجام دهید محدود خواهید بود و پزشک باید قبل از اینکه برای شما ورزش تجویز کند، بهبودی را بررسی کند. شروع ورزش قبل از تایید توسط پزشک می‌تواند منجر به آسیب بیشتر و بهبودی طولانی‌تر شود. معمولاً از حدود 6 هفتگی، مادران می‌توانند شروع به انجام تمرینات آرام پس از زایمان برای تقویت قلب خود کنند.

کشش‌های ساده و حرکات ملایمی که باید امتحان کنید عبارت‌اند از:

پیاده روی

کج شدن لگن

کشش‌های گربه-گاو (در حالی که روی دست‌ها و زانوها قرار گرفته‌اید، پشت خود را فرو ببرید و قوس دهید)

ژست کودک (زانو بزنید و دستان خود را در مقابل خود دراز کنید در حالی که روی پاشنه‌های خود بنشینید)

چرخش‌های ملایم (روی دست‌ها و زانوها، به آرامی سر خود را بچرخانید تا پاشنه پای خود را ببینید و به آرامی از هر دو طرف تکرار کنید)

ژست‌های یوگا

تمرینات کف لگن

اگر در حین ورزش یا حرکات کششی احساس درد یا ناراحتی کردید، فوراً آن را متوقف کنید. انجام حرکات کششی با تکنیک مناسب و در محدوده حرکتی راحت بسیار مهم است.

3. تکنیک‌های لیفتینگ

پس از سزارین می‌توانید خم شدن را فقط با استفاده از تکنیک‌های صحیح بلند کردن که وزن را توزیع می‌کند و فشار روی کمر را کاهش می‌دهد، شروع کنید. هنگامی که برای بلند کردن کودک خود می‌روید، از باسن خود خم شوید یا اگر پایین‌تر است، زانوهای خود را خم کنید تا به طور پیوسته خود را پایین بیاورید.

4. از وسایل پشتیبانی استفاده کنید

بستن شکم پس از زایمان یک راه عالی برای کمک به بهبودی بدن پس از سزارین است. به خصوص اگر بعد از سزارین کمردرد را تجربه می‌کنید، یک باند حمایتی پس از زایمان به آرامی عضلات مرکزی بدن را فشرده می‌کند که حرکت در اطراف انجام فعالیت‌های روزانه را بسیار آسان‌تر می‌کند.

مادرانی که از شکم بند پس از زایمان استفاده کرده‌اند، متوجه شده‌اند که چگونه مواد با خاصیت ارتجاعی از عضلات پشت و شکم آن‌ها در طول دوران نقاهت پس از زایمان طبیعی یا سزارین حمایت می‌کند.

5. استراحت کافی داشته باشید

خواب گاهی اوقات بهترین دارو برای بدن ما در دوران نقاهت یا بهبودی است. استراحت به بدن فرصتی می‌دهد تا روی استفاده از انرژی خود برای کمک به بهبودی پس از زایمان و سزارین تمرکز کند. دراز کشیدن یا نشستن راحت نیز به این معنی است که بدن به خوبی حمایت شده و آرام است که احتمال کمردرد را کاهش می‌دهد.

6. آرامش و مدیریت استرس

هنگامی که ما احساس استرس می‌کنیم، بدن ما هورمونی به نام کورتیزول ترشح می‌کند که می‌تواند بدن ما را به روش‌های مختلفی از جمله کاهش جریان خون به رگ‌های خونی، ایجاد تنش در عضلات، افزایش حساسیت به درد و التهاب تحت تاثیر قرار دهد. می‌توانید با شرکت در ورزش‌های آرام و منظم مانند پیاده‌روی یا یوگا، خواب کافی و تمرین ذهن آگاهی یا تکنیک‌های آرامش‌بخش مانند مدیتیشن، راه‌هایی برای مدیریت استرس و آرامش پیدا کنید.

7. از گرما یا سرما درمانی استفاده کنید

هیچ چیز آرامش‌بخش‌تر از یک حمام آب گرم برای غرق شدن در عضلات یا مفاصل دردناک نیست. همچنین می‌توانید با استفاده از بسته‌های ژل یا بطری‌های آب گرم روی ناحیه مورد نظر، همین اثر را داشته باشید تا به از بین بردن هر گونه تنش ایجاد شده در ماهیچه‌ها کمک کنید. بسته‌های یخ نیز اثر مشابهی دارند زیرا به کاهش التهاب کمک می‌کنند و اگر می‌خواهید برای کاهش هر گونه ناراحتی ماساژ دهید، بدن را در حالت آرامش بیشتری قرار می‌دهد.

با بسته‌های سرد یا گرم، بهترین کار این است که آن‌ها را مستقیماً روی پوست قرار ندهید و یک لایه لباس یا حوله بین آن‌ها قرار دهید تا آسیب بیشتری به دنبال نداشته باشد. توصیه می‌شود بسته‌های گرم یا سرد را هر بار به مدت 15 تا 20 دقیقه استفاده کنید و سپس متناوب کنید.

8. ماساژ بگیرید

شریک زندگی، یک دوست یا یک ماساژور معتبر می‌تواند برای تسکین هر گونه دردی که از کمردرد احساس می‌کنید، به شما ماساژ بدهد. اگر به یک متخصص مراجعه می‌کنید، مهم است که در مورد جراحی خود به آن‌ها بگویید تا بتوانند در اطراف نواحی حساس آرام تر عمل کنند یا شما را در موقعیت مناسب قرار دهند.

درمان‌های حرفه‌ای برای کمردرد ناشی از سزارین

1. فیزیوتراپی

هنگامی که پزشک اجازه داد بعد از زایمان سزارین ورزش را شروع کنید، می‌توانید تمرینات ساده‌ای را انجام دهید که به آرامی عضلات مرکزی بدن را کشیده و تقویت می‌کند. ورزش‌هایی مانند حرکات یوگا، پیلاتس، پیاده‌روی و تکنیک‌های تنفسی همگی ورزش‌های بی‌خطری برای امتحان پس از سزارین در نظر گرفته می‌شوند. پیاده روی گردش خون را بهبود می‌بخشد که به نوبه خود اسپاسم و التهاب را کاهش می‌دهد و ورزش به طور کلی باعث کاهش کمردرد پس از سزارین شده و باعث تحرک می‌شود.

2. ماساژ درمانی

هنگام رزرو ماساژ، باید بررسی کنید که ماساژور در مورد ماساژ پس از زایمان آموزش دیده است و برای اطمینان از اینکه به درستی بهبود می‌یابید، توسط پزشک معاینه شده‌اید. معمولاً باید 6 تا 8 هفته صبر کنید تا بتوانید بعد از سزارین ماساژ بگیرید. ماساژ یک راه عالی برای از بین بردن تنش، اسپاسم عضلانی و بهبود گردش خون است. این به بدن کمک می‌کند تا استراحت کند و استرس را از بین ببرد که همچنین شانس تجربه کمردرد را پس از سزارین کاهش می‌دهد.

درمان درد کمر زنان با سابقه‌ی زایمان سزارین

3. برای کاهش اسپاسم از داروهای مسکن استفاده کنید

اگر همچنان درد کمر را تجربه می‌کنید یا درد بدتر می‌شود، با پزشک خود در مورد گزینه‌های تسکین درد در دسترس صحبت کنید. حتما به نوزاد خود شیر می‌دهید تا پزشک دارویی را برای شما تجویز کند که استفاده از آن در دوران شیردهی بی خطر باشد.

4. در موارد نادر: مداخله جراحی

به ندرت، مداخله جراحی برای تسکین کمردرد پس از سزارین مورد نیاز است. یک مطالعه نشان داد زنانی که پس از زایمان سزارین تحت درمان با لیزر سطح پایین (LLLT) برای کمردرد قرار گرفتند، حتی تنها چند ساعت پس از جراحی سزارین، دردشان به میزان قابل توجهی کاهش یافت. اگر احساس بی‌حسی در پشت یا پاها، تب بالا، یا درد شدیدی دارید که حرکت را محدود می‌کند، فوراً با پزشک خود صحبت کنید تا بتواند مراقبت‌های لازم را به توصیه کند.

مهم است که با یک ارائه دهنده مراقبت‌های بهداشتی مشورت کنید تا تعیین کنید کدام درمان‌ها و درمان‌های حرفه‌ای برای شرایط خاص فرد مناسب هستند و اطمینان حاصل کنید که بهترین مراقبت ممکن را دریافت می‌کنید.

ملاحظات رژیم غذایی و تغییرات سبک زندگی برای تسکین طولانی مدت کمردرد

ملاحظات غذایی

هنگامی که بدن ما درد دارد، می‌توانیم مواد غذایی را انتخاب کنیم تا به بهبودی بدن خود کمک کنیم یا مانع از آن شویم. تغذیه نقش بسیار زیادی در بهبودی پس از سزارین و هر عمل جراحی در این زمینه دارد. برخی از غذاها دارای خواص ضد التهابی طبیعی هستند که احتمال درد و بروز درد را کاهش می‌دهد. در حالی که بهتر است از غذاهای دیگر اجتناب کنید زیرا التهاب را تشدید می‌کنند.

غذاهای ضد التهاب:

غذاهایی که باید از ایجاد التهاب اجتناب کنید:

میوه‌ها (به عنوان مثال، انواع توت‌ها، انگور، گوجه فرنگی)

سبزیجات (به عنوان مثال، کلم بروکلی)

ماهی‌های چرب (مانند سالمون)

آجیل

دانه

زردچوبه

چای سبز

آووکادو

غذاهای حاوی قند اضافه شده (مانند سس سالاد، چاشنی‌ها)

گوشت فرآوری شده

کربوهیدرات‌های تصفیه شده (برنج سفید، نان سفید، ماکارونی)

شیرین کننده‌های مصنوعی

الکل

هنگامی که صحبت از مدیریت درد و التهاب در بدن می‌شود، هیدراته ماندن به طور گسترده نادیده گرفته می‌شود. هیدراتاسیون مناسب برای حفظ سلامت ماهیچه‌ها و مفاصل بسیار مهم است. با نوشیدن آب کافی، از فرآیندهای درمانی طبیعی بدن حمایت می‌کنید و می‌توانید از گرفتگی و سفتی عضلات جلوگیری کنید.

انواع غذاهای ضد التهابی که به دلیل پتانسیل خود در تسکین کمردرد پس از سزارین شناخته شده‌اند

اگر احساس می‌کنید که بدن شما می‌تواند برای دریافت مواد مغذی مورد نیاز خود از مکمل استفاده کند، افزودن یک مکمل ممکن است راه پیش رو باشد. ابتدا، قبل از مصرف هر گونه مکملی، با یک ارائه دهنده مراقبت‌های بهداشتی مشورت کنید تا مطمئن شوید که مصرف آن‌ها در این شرایط برای شما بی خطر است. برخی از افراد ممکن است از مکمل‌هایی مانند اسیدهای چرب امگا 3، زردچوبه یا گلوکزامین بهره مند شوند که خواص ضد التهابی دارند و می‌توانند از سلامت مفاصل حمایت کنند.

تغییرات سبک زندگی

حفظ وزن مناسب متناسب با قد به کاهش کمردرد کمک می‌کند. اضافه وزن بدن می‌تواند فشار بیشتری به کمر وارد کند که سپس منجر به مشکلات بیشتر کمردرد می‌شود. اگر وزن اضافی دارید، یک رژیم غذایی متعادل و ورزش منظم برای دستیابی و حفظ وزن سالم در نظر بگیرید. برای راهنمایی شخصی با یک ارائه دهنده مراقبت‌های بهداشتی یا متخصص تغذیه مشورت کنید.

حفظ وضعیت بدنی مناسب برای پیشگیری از کمردرد بسیار مهم است. هنگام نشستن، ایستادن و راه رفتن مراقب وضعیت بدن خود باشید. عضلات اصلی خود را برای حمایت از ستون فقرات خود درگیر کنید و تنظیمات ارگونومیک را برای محیط کار و محیط خانه خود در نظر بگیرید. اگر زمان زیادی را صرف انجام فعالیت‌های خاصی مانند نشستن پشت میز می‌کنید، یک صندلی اداری بخرید که پشت و گردن را پشتیبانی می‌کند. از زیرپایی استفاده کنید تا پاها در ارتفاع مناسب زیر میز قرار گیرند. هنگامی که به کودک خود غذا می‌دهید، از بالش یا یک بالشتک شیردهی برای تحمل وزن کودک استفاده کنید تا بتوانید راحت و بدون زور زدن بنشینید.

ورزش منظم و تحرک برای مدیریت کمردرد ضروری است. گنجاندن تمرینات منظم و کم تاثیر در روال خود می‌تواند عضلات پشت را تقویت کرده و انعطاف پذیری کلی را بهبود بخشد. فعالیت‌هایی مانند شنا، پیاده روی و یوگا می‌توانند مفید باشند. قبل از شروع یک برنامه ورزشی جدید با یک ارائه دهنده مراقبت‌های بهداشتی مشورت کنید، به خصوص اگر شرایط پزشکی زمینه‌ای دارید.

جستجوی حمایت عاطفی

مدیریت کمردرد بعد از سزارین نه تنها شامل جنبه‌های فیزیکی است، بلکه به عوارض عاطفی نیز می‌پردازد. در اینجا چند راهبرد مقابله‌ای و راه‌هایی برای جستجوی حمایت عاطفی آورده شده است:

تکنیک‌های ذهن-بدن: تمرین تکنیک‌های ذهن-بدن مانند مدیتیشن ذهن آگاهی، آرام‌سازی پیشرونده عضلانی یا تصویرسازی هدایت‌شده می‌تواند به شما در مدیریت استرس، کاهش اضطراب و افزایش آرامش کمک کند.

گروه‌های حمایتی: پیوستن به یک گروه حمایتی برای افرادی که کمردرد پس از سزارین را تجربه کرده‌اند را در نظر بگیرید. به اشتراک گذاشتن تجربیات و توصیه‌ها با دیگرانی که چالش‌های مشابهی را پشت سر گذاشته‌اند می‌تواند آرامش‌بخش و آموزنده باشد.

کمک حرفه‌ای: اگر متوجه شدید که کمردرد تلفات روحی قابل توجهی دارد یا اگر برای مقابله با آن مشکل دارید، در جستجوی کمک حرفه‌ای تردید نکنید. یک درمانگر یا مشاور می‌تواند استراتژی‌ها و حمایت‌هایی را برای کمک به در جهت یابی جنبه‌های عاطفی درد ارائه دهد.

چه زمانی برای کمردرد بعد از سزارین به پزشک مراجعه کنید

پس از سزارین، به احتمال زیاد چند روز در بیمارستان خواهید ماند تا متخصصان پزشکی بتوانند روند بهبودی را زیر نظر داشته باشند و در صورت نیاز به در مورد نوزادتان کمک کنند. در هفته‌های پس از جراحی، پزشک معاینات منظمی را با شما و نوزادتان برنامه‌ریزی می‌کند تا تعیین کند که آیا برای کمک به بهبودی به حمایت یا مداخله اضافی نیاز دارید یا خیر. آن‌ها همچنین به شما خواهند گفت که آیا شروع مجدد فعالیت‌های خاصی مانند رانندگی و ورزش بی خطر است یا خیر.

اگر کمر درد شدید است و تحرک را محدود می‌کند یا هر یک از موارد زیر را تجربه می‌کنید، باید بدون تاخیر با پزشک خود مشورت کنید. نادیده گرفتن علائم هشداردهنده ممکن است منجر به عوارض بیشتر شود، بنابراین تشخیص زودهنگام و مداخله برای بهبودی پس از جراحی بسیار مهم است.

علائمی که باید به آن‌ها توجه کرد:

مشکل در حرکت یا راه رفتن.

بی حسی یا گزگز.

از دست دادن کنترل مثانه یا روده.

خونریزی بیش از حد یا ترشح غیر معمول.

و در نهایت، مهم است که توجه داشته باشید که وقتی کمر درد دارید، مجبور نیستید «فقط آن را ادامه دهید». بدن تحت عمل جراحی بزرگ قرار گرفته است و اکنون از شما انتظار می‌رود که در دوران نقاهت از نوزادی مراقبت کنید – این برای یک نفر بسیار زیاد است! در درخواست کمک و جستجوی حمایت برای کمک به مدیریت کمردرد پس از زایمان فعال باشید.


اگر می خواهید اثر حرکات اصلاحی در درد کمر زنان برای کمک به ریکاوری بعد از سزارین را بدانید بر روی لینک زیر کلیک کنید.
5 تمرین حرکات اصلاحی در درد کمر زنان برای کمک به ریکاوری بعد از سزارین

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟

برای امتیاز دهی روی ستاره ها کلیک کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره تلفنی رایگان