تمرینات اصلاحی بر حفظ تعادل بهترین، موثرترین و کارآمدترین شیوه برای پیشگیری از زمین خوردن، آسیب های احتمالی به مفاصل و استخوان های بدن هستند. عدم تعادل به ویژه در زنان سالمند موجب زمین خوردن، سقوط از پله و صدمات جدی دیگر می شود که ممکن است عواقب خطرناک و جبران ناپذیری را در پی داشته باشد.
خبر خوب این است که عدم تعادل قابل پیشگیری است. تاثیر تمرینات اصلاحی بر روی تعادل زنان را نباید دست کم بگیریم. در حقیقت این حرکات اصلاحی بخشی مهم و موثر در پیشگیری از هر گونه آسیب های احتمالی ناشی از عدم تعادل هستند. انجام تمرینات ایمن در خانه می تواند به تقویت پایین تنه شما بانوان عزیز برای ارتقای تعادل و کاهش خطر کلی سقوط کمک کند.
یک متخصص حرکات اصلاحی می تواند تعادل شما را ارزیابی کند و تمرینات مناسبی را تجویز نماید که متناسب با نیازها شما باشند. متخصص حرکات اصلاحی کارشناس تمرینات و ورزش های اصلاحی است که کیفیت زندگی را از طریق مراقبت های عملی و آموزش اصولی تمرینات اصلاحی به بیمار بهبود می بخشد.
در این مقاله می خواهیم دربارۀ تاثیر تمرینات اصلاحی بر روی تعادل زنان، علل عدم تعادل و برخی از حرکات اصلاحی برای رفع عدم تعادل حرف بزنیم.
فهرست مطالب
حرکت های مفاصل و استخوان های انسان ماهیتی متقابل دارند. به عبارت دیگر گروه های عضلانی مخالف باید برای انجام حرکات مناسب با همدیگر هماهنگ شوند.
طول و قدرت عضلات بین گروه های عضلانی مخالف باید برای انجام حرکات مناسب و همچنین عملکرد طبیعی در تعادل باشند.
دو نوع اصلی عدم تعادل عضلانی وجود دارد:
عدم تعادل با افزایش سن به ویژه در زنان شایع تر است. از این رو از تاثیر تمرینات اصلاحی بر روی تعادل زنان در دوران سالمندی نباید ساده گذشت.
چه چیزی باعث عدم تعادل عضلانی می شود؟
عدم تعادل عضلانی اغلب نتیجه موارد زیر است:
تقویت عضلات به طور کلی مفید است. با این حال اگر بیش از حد بر روی برخی از نواحی بدن تمرکز کنید در حالی که از برخی دیگر غافل شوید، ممکن است با عدم تعادل عضلانی مواجه شوید.
عدم تعادل عضلانی می تواند منجر به مشکلات فیزیکی زیر شود:
عدم تعادل عضلانی همچنین می تواند منجر به بی ثباتی گردد. این امر می تواند منجر به افزایش خطر آسیب در موارد زیر شود:
تا اینجا متوجه شدید که عدم تعادل چه مشکلاتی را به همراه دارد. در بخش زیر می خواهیم تاثیر تمرینات اصلاحی بر روی تعادل زنان را بررسی نمایید.
همیشه قبل از شروع یک برنامه ورزشی خانگی با متخصص حرکات اصلاحی مجرب مشورت کنید. برخی از مهم ترین تمرینات اصلاحی برای تقویت تعادل در زنان عبارتند از:
با ایستادن در نزدیکی یک تکیه گاه محکم به مدت 20 تا 30 ثانیه به آرامی مارچ بزنید.
به مرور زمان می توانید سرعت و سطحی که بر روی آن مارچ می زنید را تغییر دهید.
روی 1 پا بایستید. به آرامی پای دیگر خود را به سمت جلوی بلند کنید. پای کشیده خود را تا حد امکان صاف نگه دارید و آن را به مرکز برگردانید. سپس همان پا را به آرامی به سمت بیرون ببرید و سپس به سمت پایین برگردانید. در مرحلۀ بعد باید پای خود را در پشت بدن دراز کنید و به سمت پایین بیاورید.
تا زمانی که می توانید روی یک پا بایستید. بهتر 30 ثانیه در این حالت بمانید. به یاد داشته باشید که در نزدیکی یک سطح نگهدارنده محکم این تمرین اصلاحی را انجام دهید تا در صورت عدم تعادل به آن تکیه نمایید.
سپس با پای بعدی این حرکت را انجام دهید. سعی کنید این کار را 3-5 بار روی هر پا انجام دهید.
از آنجایی که انجام این حرکت اصلاحی به مرور زمان ممکن است برایتان آسانتر شود، سعی کنید در هنگام انجام آن خود را به چالش بکشید. برای مثال در زمان مسواک زدن، ظرف شستن، صحبت کردن با تلفن و غیره این حرکت را انجام دهید.
1 پا را مستقیماً جلوی پای دیگر قرار دهید، به طوری که پاشنه پای جلویی با پنجه پای عقب برخورد کند. تا جایی که می توانید این حالت را حفظ کنید. بهتر است 30 ثانیه در این حالت بمانید.
تاثیر حرکات اصلاحی بر روی تعادل زنان در صورتی که زیر نظر متخصص حرکات اصلاحی انجام شود به مراتب دو چندان خواهد شد. همچنین متخصص حرکات اصلاحی می تواند به مرور زمان تمرینات اصلاحی پیشرفته تری را متناسب با نیاز شما تجویز کند.