نحوه‌ی بلند کردن یک جسم سنگین

علل بروز شانه نا برابر
علل بروز شانه نا برابر
10 دی 1402
نرمی غضروف پشت کشکک
نرمی غضروف پشت کشکک
12 دی 1402
نحوه‌ی بلند کردن یک جسم سنگین
0
(0)

یکی از عواملی که در ایجاد کمردرد و آسیب به ستون فقرات بسیار شایع است. چگونگی بلند کردن یک جسم سنگین است که اگر بدون توجه به نکات صحیح و در نظر گرفتن سلامت مهره‌ها باشد ممکن است باعث ایجاد آسیب‌های جدی و کمردرد شود. برای یاد گرفتن نکات صحیح بلند کردن اجسام از روی زمین حتما به گفته‌های داخل ویدئوی اینستاگرام توجه کنید و ادامه‌ی این مقاله را بخوانید.

https://www.instagram.com/p/CIa_44CH_LB/?igshid=MzRlODBiNWFlZA==

بلند کردن یک جسم سنگین به تنهایی ممکن است راحت به نظر برسد، اما می‌تواند باعث آسیب و فشار جدی شود، حتی زمانی که با خیال راحت انجام شود. قبل از اینکه جسمی را بلند کنید، همیشه وزن آن را قبل از بلند کردن آن امتحان کنید. بسته به وزن جسم، ممکن است آن را با دست بلند کنید یا به تجهیزاتی برای انتقال جسم در فواصل طولانی‌تر نیاز داشته باشید. اگر شغلی دارید که نیاز به بلند کردن مداوم اثاثیه دارد یا فقط اثاثیه را جابجا می‌کنید، تمرین تکنیک‌های ایمن می‌تواند به کاهش بار کمک کند.

بلند کردن اجسام با فرم مناسب

مرحله 1

تعیین کنید که آیا بار جامد است یا حاوی مایع است. در حالی که مواد جامد در هنگام حمل و نقل حرکت نمی‌کنند، اما اگر ظرفی حاوی مایع حمل می‌کنید، وزن می‌تواند جابجا شود. اگر نمی‌توانید ظرفی را که حمل می‌کنید ببینید، کمی آن را تکان دهید و به مایع داخل آن گوش دهید. اگر ظرف مایع است، در حین حمل، مطمئن شوید که آن را تکان ندهید و یا به محلی تکیه ندهید.

قبل از بلند کردن اجسام جامد، قطعات شل یا متحرک را بررسی کنید. این‌ها ممکن است سقوط کنند یا نحوه توزیع وزن را تغییر دهند.

مرحله 2

سعی کنید یک گوشه از جسم را بردارید تا تصوری از وزن آن داشته باشید. در کنار جسم خود روی زمین زانو بزنید و با دو دست گوشه‌ی آن را بگیرید. سعی کنید جسم را بلند کنید تا 1 گوشه آن کاملاً از زمین جدا شود. با بلند کردن یک گوشه، می‌توانید وزن کل جسم را فرض کنید و تعیین کنید که آیا می‌توانید آن را به تنهایی بلند کنید یا خیر.

اگر نمی‌توانید گوشه‌ی جسم را به تنهایی بلند کنید، سعی نکنید تمام شی را بلند کنید.

اگر می‌خواهید یک شی بلند مانند قفسه کتاب را بلند کنید، ابتدا آن را به طولانی‌ترین سمت آن خم کنید تا حمل وزن آسان‌تر شود.

مرحله 3

جلوی جسم بایستید و پاها را به اندازه عرض شانه باز کنید. در فاصله‌ی حدود 1 فوت (30 سانتی متر) از جسم بایستید. پاهای خود را در عرض یا کمی بیشتر از عرض شانه نگه دارید. یک پا را کمی جلوتر از دیگری قرار دهید تا در امتداد طرف جسمی که بلند می‌کنید قرار گیرد.

اگر جسم مستطیلی مانند میز را بلند می‌کنید، روی یکی از اضلاع بلند بایستید تا وزن به راحتی تقسیم شود.

هنگام تلاش برای بلند کردن چیزی از روی زمین از پوشیدن لباس‌های تنگ خودداری کنید.

مرحله 4

زانوهای خود را خم کنید و در حالی که خود را پایین می‌آورید پشت خود را صاف نگه دارید. در حالی که بدن خود را به آرامی به سمت زمین پایین می‌آورید، زانوهای خود را خم نگه دارید. برای کمک به صاف نگه داشتن بدن و حمایت از قسمت پایین کمر، در حین چمباتمه زدن، شکم خود را سفت کنید.

همیشه زانوهای خود را در طول لیفت خم نگه دارید تا به حفظ مرکز تعادل خود کمک کنید.

اگر جسم روی زمین نیست تا جایی که نیاز دارید خم شوید تا بهترین قسمت آن را بگیرید.

نکته: اگر سابقه پزشکی مانند مشکل یا درد کمر دارید، از فرد دیگری برای حمل بار کمک بخواهید.

مرحله 5

بار را بگیرید تا وزن به طور مساوی بین دستان توزیع شود. دسته‌های محکمی را پیدا کنید که بتوانید به راحتی آن‌ها را نگه دارید. هدف بگیرید که جسم را نزدیک پایین یا در سنگین‌ترین نقطه آن نگه دارید تا بتوانید به راحتی وزن را کنترل کنید. اطمینان حاصل کنید که یک محل محکم برای نگهداری دارید تا جسم از دستتان لیز نخورد.

به عنوان مثال، یک میز را از طولانی‌ترین سمت بگیرید و روی میز یا لبه‌ی زیری آن را نگه دارید. برای تحمل وزن، بازوها را به اندازه عرض شانه باز کنید.

اگر جسم دارای دسته است، در صورت امکان از آن‌ها استفاده کنید.

اگر می‌خواهید کنترل بهتری برای نگهداری جسم خود داشته باشید، دستکش کار بپوشید.

سعی نکنید جسم را تنها با یک دست حمل کنید.

مرحله 6

هنگامی که بار را با پاهای خود بلند می‌کنید، کمر خود را صاف نگه دارید. در حالی که پاهای خود را صاف می‌کنید، جسم را محکم به سمت سینه خود بغل کنید. تا جایی که می‌توانید وزن خود را فقط با استفاده از پاهای خود تحمل کنید. هنگام بلند کردن جسم کمر خود را خم نکنید زیرا ممکن است باعث درد شود. تا زمانی که در حالت ایستاده قرار بگیرید به بلند کردن جسم ادامه دهید.

اگر شروع به بلند کردن جسم کردید اما نمی‌توانید به حالت ایستاده برگردید، آن را روی زمین بگذارید و کمک بخواهید. اگر برای بلند کردن آن تلاش می‌کنید، آن را حمل نکنید.

مرحله 7

برای انتقال جسم به آرامی راه بروید. برای حفظ تعادل، پاهای خود را کمی خم کنید. قدم‌های کوچک بردارید تا کنترل شی را از دست ندهید. به جای نگاه کردن به شی، چشمان خود را در مقابل خود نگه دارید. هنگامی که نیاز به چرخش دارید، پاهای خود را به هم بزنید تا زمانی که به سمت راست بروید.

هنگام بلند کردن جسم از چرخاندن بدن خودداری کنید.

اگر نیاز دارید که جسم را در فاصله طولانی حمل کنید، در نیمه راه استراحت کوتاهی داشته باشید تا بتوانید استراحت کنید و دوباره محل نگهداری دست خود را تنظیم کنید. اگر می‌توانید جسم را در سطح کمر قرار دهید تا بتوانید به راحتی دوباره آن را بردارید.

مرحله 8

زانوهای خود را خم کنید تا جسم را پایین بیاورید. هنگامی که به محلی که باید جسم را در آن قرار دهید رسیدید، پشت خود را صاف نگه دارید و زانوهای خود را در حالت اسکات خم کنید. قبل از رها کردن، مطمئن شوید که قسمت پایین جسم با زمین تماس کامل دارد.

اگر جعبه‌ها را بلند می‌کنید و حمل می‌کنید، آن‌ها را در سطح کمر قرار دهید تا مجبور نباشید هنگام باز کردن آن‌ها خم شوید.

مرحله 9

اگر با وزن احساس راحتی نمی‌کنید از دیگران بخواهید برای حمل شی کمک کنند. اگر مطمئن نیستید که بعد از آزمایش وزن می‌توانید جسم را حمل کنید، سعی نکنید آن را به تنهایی بلند کنید. در عوض، از چند نفر کمک بخواهید که جسم را با خود حمل کنند تا وزن را به طور مساوی بین شما تقسیم کند.

اگر کسی نیست که به شما کمک کند، به دنبال کمک‌های مکانیکی بگردید.

استفاده از تجهیزات بالابر در محل کار

مرحله 1

هر گونه قانون برای بلند کردن اجسام سنگین را که شغل شما در نظر گرفته است را دنبال کنید. با سرپرست خود مشورت کنید تا ببینید چه قوانین و ابزارهایی برای حمل اجسام سنگین در حین کار وجود دارد. قوانین و خط مشی‌ها را مرور کنید تا در حین کار به شما یا شخص دیگری آسیب نرساند.

به عنوان مثال، اگر نیاز دارید چیزی را در یک طبقه کارخانه جابجا کنید و نمی‌دانید چگونه، به جای بلند کردن آن به تنهایی از شخص دیگری بپرسید که چه کاری باید انجام شود.

اگر به درستی با تجهیزات آموزش ندیده‌اید، سعی نکنید چیزی را بلند کنید.

مرحله 2

اگر نیاز به جابجایی وسایل بزرگ دارید از چرخ متحرک استفاده کنید. چرخ متحرک به شما این امکان را می‌دهند که وسایل بزرگ را به تنهایی روی یک سطح صاف جابجا کنید. لبه‌ی چرخ متحرک خود را زیر جسم قرار دهید. شی را در جای خود روی چرخ ببندید تا نیفتد. چرخ را به عقب به سمت خود خم کنید تا جسم را بلند کنید. شی را به ناحیه‌ای که می‌خواهید قرار دهید بغلتانید و قسمت پایین آن را بیرون بکشید.

اگر به تنهایی نمی‌توانید جسم را به عقب برگردانید، کمک بخواهید.

چرخه‌ای متحرک را می‌توان از اکثر فروشگاه‌های سخت افزار اجاره کرد.

مرحله 3

اگر با شریک زندگی خود هستید، اجسام سنگین را با ابزار دو کاربره بلند کنید. ای ابزارها مهارهایی هستند که توسط 2 نفر استفاده می‌شود تا بتوانند یک جسم سنگین را بین خود حمل کنند. مهار را روی سر خود بکشید تا یک X در وسط پشت شما ایجاد شود و سگک فلزی در سطح کمر قرار گیرد. از یک نفر بخواهید در هر طرف جسم بایستد تسمه بالابر را زیر آن قرار دهد. هر طرف جسم را نگه دارید و همزمان با پاهای خود بلند کنید.

مرحله 4

اگر اجسام خیلی سنگین را بلند می‌کنید از لیفتراک یا جک دستی استفاده کنید. بسیاری از انبارها یا مشاغلی که نیاز به باربری سنگین دارند، دارای لیفتراک یا جک پالت برای حمل بارهای سنگین تر هستند. دندانه‌های لیفتراک یا جک پالت خود را با دهانه‌های کناره‌های پالت بپوشانید. یا اهرم لیفتراک را که بار را بالا می‌برد بکشید، یا روی دسته جک پالت دستی فشار دهید تا بار را بلند کنید.

بررسی کنید که آیا شرکت یا منطقه شما برای رانندگی لیفتراک به مجوز نیاز دارد یا خیر.

اطمینان حاصل کنید که وزن به طور مساوی روی پالت توزیع شده است تا چیزی از بین نرود یا واژگون نشود.

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟

برای امتیاز دهی روی ستاره ها کلیک کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره تلفنی رایگان