بررسی پاهای پرانتزی مهدی قائدی

درمان‌های گیاهی برای کمردرد
درمان‌های گیاهی برای کمردرد
11 آذر 1402
تمرین در آب و زانو درد
تمرین در آب و زانو درد
13 آذر 1402
بررسی پاهای پرانتزی مهدی قائدی
3.8
(10)

آیا به پاهای پرانتزی مهدی قائدی توجه کرده اید؟ پاهای پرانتزی مهدی قائدی پس از چالش هایی که در زمین فوتبال با یکی دیگر از بازیکنان به وجود آمد از لنز دوربین ها در امان نماندند.

پاهای پرانتزی مهدی قائدی در یکی از چالش ها در زمین فوتبال به گونه ای قرار گرفتند که مچ پا با ساق پا، زانو و جلوی ران یک زاویه قائم را ایجاد کردند. به طور طبیعی در این حالت باید این بازیکن دچار پارگی قطعی رباط صلیبی می شد اما بخت با مهدی قائدی یار بود. درواقع پاهای پرانتزی مهدی قائدی به کمک او آمدند.

دراین مقاله می خواهیم درباره مزیت پاهای پرانتزی در فوتبال حرف بزنیم.درنهایت نیز شما را با عوارض عدم درمان ژنو واروم و درمان پاهای پرانتزی آشنا خواهیم کرد.

ژنو واروم یا پای پرانتزی چیست؟

ژنو واروم یکی از ناهنجاری های زاویه ای در زانو ها است. پای پرانتزی یکی از شایع ترین تغییرات آناتومیکی در هم راستایی اسکلتی عضلانی و یکی از دلایل رایج ارجاع به متخصصین حرکات اصلاحی می باشد. ژنو واروم فیزیولوژیک اغلب یک چرخش داخلی و غیر طبیعی در استخوان درشت نی است که بعد از دو سالگی رخ می دهد. در حالی که ژنو واروم پاتولوژیک ممکن است ناشی از بیماری بلانت، اختلالات سیستمیک (مانند راشیتیسم و سایر بیماری های متابولیک استخوان)، دیسپلازی استخوان، رشد نامتقارن ناشی از ترومای یک طرفه، عفونت یا نئوپلاسم باشد. اگرچه نوع فیزیولوژیک با افزایش سن ممکن است بهبود یابد اما ژنو واروم پاتولوژیک در طول رشد اسکلتی بدتر می شود.

پژوهش ها حاکی از آنند که استرس و فشار روی مفصل بر اثر تمرینات مداوم و فشرده ورزشی مانند فوتبال در دوران نوجوانی ممکن است منجر به نقص رشدی شود.

تقریباً 3 تا 11 درصد کودکان هنگام شرکت در ورزش های مختلف به ویژه فوتبال دچار آسیب می شوند. بازی فوتبال به طور منظم مفصل زانو را در معرض فشار و فشارهای گشتاوری قرار می دهد که به ژنو واروم در اندام تحتانی منجر می شود.

ژنو واروم باعث آسیب به غضروف مفصل تیبیوفمورال می شود که محفظه داخلی زانو در آنجا قرار دارد و بیشتر از مینیسک جانبی مستعد آسیب می باشد. این آسیب می تواند منجر به آرتروز زانو شود. علاوه بر این مفصل کشکک رانی ممکن است آسیب ببیند. از این رو پای پرانتزی یک عامل خطر برای درد کشکک رانی در ورزشکاران است.

پاهای پرانتزی مهدی قائدی.

مزایای پای پرانتزی در فوتبال

چندین مطالعه بیومکانیکی نشان دادند که ضربه زدن به توپ در فوتبال یک حرکت مورب می باشد. این حرکت مورب در مقایسه با ضربه مستقیم منجر به حداکثر سرعت توپ می شود. شوت زدن به توپ نه تنها شامل خم شدن لگن و اکستنشن زانو بلکه شامل اداکشن نیز است.

نتایج تحقیقات نشان می دهند که پای پرانتزی مهدی قائدی یک مزیت فوق العاده در پیاده سازی تکنیک های فوتبال مانند شوت زدن با روی پا می باشد.

با توجه به این تحقیقات میانگین امتیاز عملکرد فوتبالیست های دارای پاهای پرانتزی در مقایسه با فوتبالیست های دارای پاهای طبیعی بالاتر است. در واقع پاهای پرانتزی مهدی قائدی در شوت زدن با روی پا عملکرد بهتری دارند.

در حقیقت پای پرانتزی مهدی قائدی نه تنها در زدن شوت اختلالی ایجاد نکرد بلکه مانع از بروز برخی از آسیب ها در طول مسابقه نیز شد.

عدم درمان پا‌ی پرانتزی

پاهای پرانتزی مهدی قائدی در حوزه فوتبال یک حسن برای او به حساب می آید. با این حال آیا پاهای پرانتزی فوتبالیست ها در سنین بالا نیز حسن به حساب می آید؟ آیا نباید فکری برای درمان آنها کرد؟

عدم درمان پای پرانتزی عوارض جدی و خطرناکی را به همراه خواهد داشت. برخی از مهم ترین عوارض عدم درمان ژنو واروم عبارتند از:

  • اعمال فشار زیاد به سطوح داخلی مفصل های زانو ها و تحمل درد شدید در سنین بالا
  • ایجاد کشش در بافت های نرم موجود در قسمت های داخلی زانو ها و تجربه درد غیر قابل تحمل در سنین بالا
  • تغییر شکل در ساختار کلی پاها با افزایش سن و ظاهر ناخوشایند آنها
  • تجربه آرتروز زودرس

اکنون که متوجه شدید عدم درمان پاهای پرانتزی چه عوارضی به همراه دارد، بهتر است با دو حرکت اصلاحی ایده آل برای درمان ژنو واروم آشنا شوید.

حرکات اصلاحی برای درمان قطعی پاهای پرانتزی

  1. کشش همسترینگ به پشت
کشش همسترینگ به پشت.

این کشش به تقویت عضلات در پاها، باسن و زانو کمک می نماید. همچنین موجب می شود تا زانو های کمانی به سمت داخل متمایل شوند.

  • دراز بکشید.
  • پاهای خود را کاملا صاف نمایید.
  • سعی کنید تا یکی از پاها را بالا بیاورید. توجه نمایید که هیچگونه فشار و دردی به شما وارد نشود.
  • چند ثانیه باید در این شرایط بمانید. سپس به آرامی پای خود را روی زمین بگذارید. همین حرکت را با پای دیگر امتحان کنید.
  • این حرکت اصلاحی را باید برای هر کدام از پاها تقریبا 10 بار انجام دهید.
  • کشش داخلی ران در حالت نشسته
کشش داخلی ران در حالت نشسته.

این حرکت اصلاحی از بهترین راه ها برای خلاص شدن از شر پاهای پرانتزی به طور طبیعی و بدون جراحی است.

  • کشش داخلی ران در حالت نشسته برای درمان طبیعی پاهای کمانی عالی می باشد؛ زیرا به تقویت عضلات ابداکتور لگن شما کمک می کند.
  • ابتدا روی زمین بنشینید و سپس پاهای خود را جلو بیاورید به طوری که کف پاها همدیگر را لمس کنند.  
  • اکنون در حالی که زانوها در حالت درست و طبیعی قرار گرفتند آنها را به سمت پایین فشار دهید و قبل از رها کردنشان حداقل 10 ثانیه در این حالت باید بمانید.
  • این کشش را حداقل 10 بار برای رسیدن بهترین نتیجه تکرار کنید.

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟

برای امتیاز دهی روی ستاره ها کلیک کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره تلفنی رایگان