برای پای پرانتزی به چه دکتری مراجعه کنیم؟

تسکین درد آرتروز بدون دارو
تسکین درد آرتروز بدون دارو
28 مهر 1402
بهترین زمان برای انجام حرکات اصلاحی
بهترین زمان برای انجام حرکات اصلاحی
30 مهر 1402
برای پای پرانتزی به چه دکتری مراجعه کنیم؟
3.9
(22)

با دیدن پای پرانتزی کودک اولین چیزی که به ذهن هر والدینی می رسد این است که برای پای پرانتزی به چه دکتری مراجعه کنیم؟ چگونه می توانیم بدون جراحی و با تمرینات اصلاحی مشکل پای پرانتزی را درمان نماییم؟

ژنوواروم یا پای پرانتزی را می توان با روش های غیر جراحی یا جراحی اصلاح کرد. درمان های غیرجراحی شامل کشش، ورزش اسلینگ، ورزش مقاومت عضلانی، کایروپراکتیک و غیره هستند. ورزش کششی و الاستیک در میان درمان های غیرجراحی مداخلاتی می باشند که دسترسی به آنها آسان است.

چرا پا‌ها پرانتزی می شوند؟

بگذارید یک نکته جالب در مورد پای پرانتزی یا کمانی بگوییم. همه ما در کودکی به مدت دو سال پاهای کمانی داریم. وقتی کودک در رحم است، وضعیت پاهای جنین به گونه ای قرار می گیرد که لگن خمیده می شود و به سمت بیرون می چرخد. همچنین زانو در قسمت پایین ساق با خمیدگی همراه است. در نتیجه پا به سمت داخل می چرخد.

به دلیل این وضعیت در دوران بارداری، پاها در دوران نوزادی و کودکی کمان می مانند. وقتی کودک یک و نیم یا دو ساله می شود، پاها به تدریج صاف می شوند. زمانی که ساق پا با گذشت زمان و افزایش سن بهتر نشود، جای نگرانی است و باید فوراً به پزشک مراجعه نمایید اما برای پای پرانتزی به چه پزشکی مراجعه کنیم؟

برای پای پرانتزی به چه پزشکی مراجعه کنیم؟

در درمان پای پرانتزی انتخاب پزشک متخصص اولین مرحله می باشد. شاید این سوال برای تان پیش بیاید که برای پای پرانتزی به چه پزشکی مراجعه کنیم؟ متخصص حرکات اصلاحی، متخصص ارتوپدی و فیزیوتراپیست متخصصانی هستند که می توانند در درمان پای پرانتزی به شما کمک کنند.

مزیت مراجعه به متخصص حرکات اصلاحی این است که این متخصص می تواند بدون هیچ گونه مداخله ای با شیوه های طبیعی و ورزش های ساده مشکل شما را حل کند. در حقیقت متخصص حرکات اصلاحی می تواند بدون هیچ گونه عمل جراحی شکاف موجود در بین برنامه تمرینات ورزشی و توانبخشی را پر کند. از طرف دیگر تمرینات اصلاحی که متخصصین حرکات اصلاحی ارائه می دهند علاوه بر درمان پای پرانتزی بهترین راه برای پیشگیری از دیگر ناهنجاری های اسکلتی، عضلانی و استخوانی هستند که ممکن است بر اثر عدم درمان پای کمانی در دراز مدت بروز کنند.

تا اینجا متوجه شدیم که برای پای پرانتزی به چه دکتری مراجعه کنیم اما برخی از مهم ترین تمرینات اصلاحی که متخصصین حرکات اصلاحی تجویز می کنند به شرح زیر می باشند.

تمرینات اصلاحی برای درمان پای پرانتزی

یکی از پاسخ های علمی به این سوال که برای درمان پای پرانتزی به چه دکتری مراجعه کنیم متخصص حرکات اصلاحی می باشد.

متخصص حرکات اصلاحی برای درمان پای پرانتزی به دو گروه تمرین تخصصی می پردازد. این تمرینات عبارتند از: تمرینات کششی و تقویتی.

برخی از تمرینات کششی برای ژنوواروم

متخصص حرکات اصلاحی برای اصلاح ژنوواروم روی کشش دو عضله تمرکز می کند. یکی عضله همسترینگ است که در پشت ران قرار دارد و دیگری عضله اداکتور می باشد که در قسمت داخلی ران واقع شده است.

کشش عضلات همسترینگ در نشستن طولانی برای ژنوواروم: این تمرین کششی در حالت نشسته انجام می شود. کاری که انجام می دهیم این است که یک زانو را خم می کنیم. زانوی دیگر باید صاف بماند. سپس به حالت قائم می نشینیم. در مرحله بعد پا و انگشتان پا را به سمت خود می کشیم. در صورت امکان صاف بنشینید و کمی به سمت جلو خم شوید تا در پشت ران کشش خوبی را احساس کنید.

کشش همسترینگ در نشستن طولانی برای ژنوواروم.

کشش اداکتور با دو پا در کنار هم: بنشینید و هر دو پا و کف پا را به هم وصل کنید. پس از آن به جلو خم شوید. سعی کنید ران خود را تا حد امکان پایین بیاورید، زانوها را پایین نگه دارید و برای یک دقیقه به همان حالت بمانید. این ورزش برای درمان پای پرانتزی بسیار مفید می باشد.

کشش اداکتور با دو پا در کنار هم.

تمرینات کششی اداکتور برای صاف کردن پاهای کمان: تمرین بعدی نیز کششی است. یک بار دیگر کف هر دو پای خود را به هم بچسبانید. این بار به سمت جلو خم نمی شوید، بلکه به صورت اریب خم خواهید شد. شانه کمی به سمت زانوی طرف مقابل خم می گردد. یک دقیقه به همین حالت بمانید.

تمرین اصلاحی برای درمان پای پرانتزی.

کشش عضلات اداکتور: یک زانو را صاف کنید و زانوی دیگر را بر روی آن قرار دهید. پس از آن یک شانه را در جهت زانوی طرف مقابل خم خواهید کرد. دست های خود را به سمت عقب ببرید، درست مانند شکل زیر.

تمرین اصلاحی دیگر برای پای کمان.

پس از این که دست های خود را پشت سر تان قرار دادید، یکی از شانه ها را به یک سمت خم کنید. درست مانند شکل بالا. یک دقیقه به همین حالت بمانید.

در هر جلسه از تمرینات اصلاحی برای درمان پای پرانتزی حداقل دو یا سه بار این حرکات را انجام می دهید.

چرا برای پای پرانتزی به متخصص حرکات اصلاحی مراجعه کنیم؟

تا اینجا متوجه شدید که برای پای پرانتزی به چه دکتری مراجعه کنید. با این حال شاید این سوال برای تان مطرح شود که چرا متخصص حرکات اصلاحی را برای درمان پای پرانتزی انتخاب کنیم.

متخصص حرکات اصلاحی سعی می کند بدون مداخله جراحی خفیف ترین تا حادترین شرایط پای پرانتزی را به کمک تمرینات اصلاحی که علم اثربخشی آنها را به اثبات رسانده است درمان کند. پای پرانتزی یکی از ناهنجاری های بدنی به شمار می رود که در اثر ضعف عضله های دو سر رانی، کوتاه شدن عضله همسترینگ و همچنین کوتاه شدن عضله نیم غشایی بروز می کند. تمرینات اصلاحی که متخصص حرکات اصلاحی تجویز می کند می توانند این ضعف های عضلانی را به شیوه طبیعی و غیرجراحی درمان نمایند.

نتیجه گیری

اگر نگران این موضوع هستید که برای درمان پای پرانتزی به چه دکتری مراجعه کنیم، حتما متخصص حرکات اصلاحی را در اولویت قرار دهید.

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟

برای امتیاز دهی روی ستاره ها کلیک کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره تلفنی رایگان