انواع اسکولیوز

درمان خانگی درد شانه
درمان خانگی درد شانه
15 آبان 1399
فعالیت بدنی در مردان
فعالیت بدنی در مردان
20 آبان 1399
انواع اسکولیوز
3.7
(7)

پزشکان اغلب جراحی نخاعی را برای مبتلایان به اسکولیوز شدید (50 درجه یا بیشتر) توصیه می‌کنند، اما معمولاً جراحی بهترین گزینه برای درمان طولانی مدت اسکولیوز نیست. اگر شما دارای اسکولیوز متوسط یا شدید هستید، ممکن است به نظر برسد که خیلی دیر است که بدون اقدامات شدید مانند جراحی یا بریس منحنی اسکولیوز ستون فقرات خود را اصلاح کنید؛ ولی با این وجود، تمرینات اصلاحی و توانبخشی بسیاری هستند که می‌تواند عضلات ستون فقرات را تثبیت کرده و درد ناشی از اسکولیوز را به سرعت کاهش دهد.

بيش از 80 درصد موارد اسكوليوز ايديوپاتيك است و دارای علتی نامعلوم است. در مراحل اولیه آن، اسکولیوز خفیف نامیده می‌شود زیرا انحنای آن کمتر از 25 درجه است. فرد در هر سنی ممکن است اسکولیوز خفیف داشته باشد. اگر اسکولیوز پیشرفت کند و منحنی ستون فقرات به 25 تا 50 درجه برسد، اسکولیوز متوسط در نظر گرفته می‌شود. منحنی‌هایی با اندازه بیش از 50 درجه به عنوان اسکولیوز شدید تعریف می‌شوند.

فرم ویزیت آنلاین و رایگان

اگر تا به امروز ویزیت نشده اید لطفا فرم زیر را تکمیل نمایید تا همکاران ما با شما تماس گرفته و زمان ویزیت آنلاین رایگان را با شما هماهنگ نمایند.

جراحی اسکولیوز و استفاده از بریس

بسته به نظر پزشک، برای درمان اسکولیوز، جراحی فیوژن نخاعی ممکن است توصیه شود. توصیه برای جراحی اسکولیوزیس فقط یک راهنما است و غالباً روشی است جهت کاهش نگرانی اصلی بیمارانی که جهت درمان اسکولیوز اقدام کرده‌اند. جراحی اسکولیوز در درجه اول برای بهبود زیبایی ظاهری انجام می‌شود زیرا وجود حتی یک منحنی شدید به ندرت برای زندگی فرد تهدید کننده است و جراحی نیز عوارض طولانی مدت زیادی دارد.

بسیاری از افراد تا قبل از عمل، درد اسکولیوز را تجربه نمی‌کنند. این یکی از دلایل زیادی است که متخصصان حرکات اصلاحی تا زمانی که تمام گزینه‌های درمانی غیر جراحی تمام نشده باشند، جراحی اسکولیوز را توصیه نمی‌کنند. تا زمانی که سن رشد کودک به پایان رسیده باشد، وجود اسکولیوز خطرناک است. اگر فرد دارای اسکولیوز متوسط باشد، مهار اسکولیوز توصیه می‌شود.

به دلایل زیادی استفاده از بریس ها را توصیه نمی‌شود، زیرا هدف استفاده از بریس فقط تلاش برای درمان منحنی است نه وضعیت اسکولیوز. همچنین، اغلب استفاده از بریس علاوه بر استرس روانی باعث ایجاد انحطاط ماهیچه و درد نیز می‌شود. اسکولیوز به طور معمول در کودکان 10 تا 14 ساله تشخیص داده می‌شود، اگرچه که ممکن است اسکولیوز از سنین پایین‌تر هم شروع شود.

فرد قبل از تشخیص بیماری می‌تواند دارای اسکولیوز متوسط باشد، زیرا افرادی که دارای اسکولیوز خفیف هستند از وجود این منحنی‌های خفیف معمولاً غافل می‌شوند؛ بنابراین، پزشک ممکن است توصیه کند کودک شما 23 ساعت شبانه روز از بریس های محکم استفاده کند و جهت درمان اسکولیوز یک برنامه درمانی منحصر به فرد که پیشرفت اسکولیوز را متوقف می‌کند برای شما تجویز ‌کند. قبل از رسیدن منحنی‌ها به 30 درجه (از آنجا که پیشرفت در آن مرحله وجود دارد) بیشترین موفقیت را با برنامه آموزش توان‌بخشی کسب کرده‌ایم، اما این برنامه به افراد دارای اسکولیوز با منحنی‌های شدید هم کمک می‌کند.

هدف از برنامه‌های فردی برای درمان اسکولیوز این است:

تثبیت و کاهش منحنی ستون فقرات

کاهش مقاومت بافت‌های نرم

جابه جایی ستون فقرات

در درمان اسکولیوز برای کنترل عضلات در راستای مناسب باید برنامه های حرکتی مغز مجددا طرح ریزی شود.

با تجهیزات و تمرینات تخصصی، استحکام اسکولیوز کاهش می‌یابد، بنابراین منحنی ستون فقرات فرد انعطاف پذیرتر می‌شود. این روند بدون درد در طی درمان اسکولیوز به ما امکان می‌دهد تا انحنای طبیعی ستون فقرات را از بین نبریم و فقط آن را کاهش دهیم. ورزش‌هایی که باعث بهبود عملکرد عضلانی در افراد دارای اسکولیوز می‌شوند مهم‌ترین جنبه برای درمان هستند زیرا منحنی ستون فقرات یکی از علائم اسکولیوز است نه خود آن.

ارتباط عملکرد مغز و انواع اسکولیوز

اگرچه اسکولیوز ایدیوپاتیک دلیل شناخته شده‌ای ندارد، اما می‌دانیم که پیشرفت این بیماری ناشی از ناهماهنگی بین مغز و عضلاتی است که ستون فقرات را پشتیبانی می‌کند.

مغز باید سیگنال‌هایی را ارسال کند که به عضلات اطراف ستون فقرات بگوید در برابر گرانش واکنش نشان دهند و ستون فقرات را مستقیم نگه دارند اما یا مغز پیام‌ها را ارسال نمی‌کند یا آن‌ها توسط انتقال‌دهنده‌های عصبی مغز انجام می‌گیرند و هرگز به عضلات نمی‌رسند.

تمرینات اصلاحی ایجاد حرکات اضافی را اصلاح می‌کند و باعث می‌شود ستون فقرات در جهت صحیح تغییر کند. این تمرینات مانند نشستن و برخاستن‌ها نیستند که یک تمرین فعال هستند. در عوض، به سر، تنه و لگن فرد وزنه‌ای آویزان می‌شود، این باعث خواهد شد بدن او دوباره ثبات را با نیروی جاذبه برقرار کند. این تمرینات واکنش‌های ناخودآگاه مورد نیاز برای تصحیح نادرست ارتباط عضلات مغز را برانگیخته می‌کند. علاوه بر این، آزمایش تغذیه‌ای را برای یافتن عدم تعادل هورمونی و انتقال دهنده عصبی که در این سوء مصرف عصبی و پیشرفت اسکولیوز نقش دارند، انجام می‌شود. استفاده از مکمل‌های مناسب می‌تواند عدم تعادل فرد را اصلاح کند به طوری که بازتوانی عضلات کارآمدتر و ماندگارتر خواهد شد.

درمان اسکولیوز کودکان

اگر کودک شما دارای اسکولیوز متوسط یا شدید است، باید قبل از قبول توصیه بریس یا جراحی، تمام گزینه‌های موجود را در نظر بگیرید. جهت درمان اسکولیوز، جراحی ستون فقرات خطرناک است و باعث درد طولانی مدت و همچنین عوارض بسیاری می‌شود زیرا اسکولیوز را درمان نمی‌کند. پس از پایان درمان، بریس های سفت مخصوص اسکولیوز منجر به وخیم‌تر شدن وضعیت عضلات و پیشرفت سریع اسکولیوز می‌شوند.

(فرزند شما نمی‌تواند جهت درمان اسکولیوز برای همیشه بریس ببندد.)

در رابطه با کاهش منحنی اسکولیوز کودک خود بدون استفاده از درمان‌های دردناک و غیر جراحی با یک متخصص حرکات اصلاحی و توان‌بخشی صحبت کنید.

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟

برای امتیاز دهی روی ستاره ها کلیک کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره تلفنی رایگان