اشتباهات رایج در زمان انجام حرکات اصلاحی

زانو درد در بارداری و هرچیزی که باید بدانید
زانو درد در بارداری و هرچیزی که باید بدانید
23 مهر 1402
تاریخچه رشته حرکات اصلاحی
تاریخچه رشته حرکات اصلاحی
25 مهر 1402
اشتباهات رایج در زمان انجام حرکات اصلاحی
4
(3)

اشتباهات رایج در زمان انجام حرکات اصلاحی می توانند تمام زحماتی که برای بهبود ساختار عضلانی اسکلتی خود انجام می دهید را از بین ببرند. انجام ورزش های منظم و تمرینات اصلاحی تاثیر مستقیمی بر سلامتی و تقویت عضلات و استخوان ها و همچنین بهبود سبک زندگی سالم دارد. تمرینات اصلاحی چه در حین کار کردن و چه در زندگی روزمره به افراد کمک می کنند تا احساس بهتری داشته باشند. برای اجتناب از اشتباهات رایج در زمان انجام حرکات اصلاحی باید درک درست و عمیقی از چهار مرحله اصلی پیوستار تمرین اصلاحی یعنی مهار، کشش یا طویل شدن عضله، فعال کردن عضله و مرحله ادغام داشته باشیم.

اهمیت شناسایی اشتباهات رایج در زمان انجام حرکات اصلاحی.

علم پشت تمرین اصلاحی

ورزش اصلاحی به اهمیت ارتباط بین سیستم عصبی عضلانی بدن و پتانسیل ترمیم کامل آن اشاره می کند. همانطور که سیستم عصبی عضلانی وظیفه حرکت و تعادل را برعهده دارد، عدم تعادل ناشی از سبک زندگی بی تحرک و همچنین آسیب های احتمالی در اثر عادات اشتباه می توانند این هماهنگی ظریف را مختل کنند و منجر به تغییر الگوها و درد شوند.

تمرینات اصلاحی بر روی سازگاری عصبی عضلانی تمرکز دارند و از انعطاف پذیری قابل توجه مغز برای تغییر الگوهای حرکتی استفاده می کنند. حرکات اصلاحی با هدف قرار دادن دقیق عضلات ضعیف و مفاصل نامناسب به آموزش مجدد و صحیح مکانیک حرکتی بدن کمک می کنند.

اشتباهات رایج در زمان انجام حرکات اصلاحی مانع از افزایش ثبات مفاصل و کاهش سطح درد می شوند.

اگر حرکات اصلاحی درست انجام نشوند چه اتفاقی می افتد

تمرینات و حرکات اصلاحی یک شمشیر دو لبه هستند. به عبارت دیگر هرچند تمرینات اصلاحی بهترین شیوه برای رفع اختلالات اسکلتی-عضلانی می باشند اما هر گونه اشتباهات رایج در زمان انجام حرکات اصلاحی مانند عدم تعادل عضلانی، مشکلات وضعیتی و الگوهای حرکتی ناهنجار می توانند به ایجاد ناراحتی، درد و در بدترین حالت آسیب شوند. در حقیقت در علم حرکات اصلاحی هر حرکت صحیح را تمرین اصلاحی می نامند.

اهمیت یادگیری حرکات اصلاحی درست.

برخی از کلی ترین اشتباهات رایج در زمان انجام حرکات اصلاحی

  • پرش از مرحله گرم کردن: ماهیچه ها و بافت های همبند خود را مانند یک نوار لاستیکی در نظر بگیرید. اگر یک کش را زمانی که سرد است بکشید، فقط می تواند بچرخد اما اگر آن لاستیک را گرم کنید، بسیار کشسان و انعطاف پذیرتر می شود. گرم کردن قبل از انجام تمرینات و حرکات اصلاحی ماهیچه ها، قلب و ریه های شما را برای فعالیت بدنی آماده می کند، خطر آسیب دیدگی را کاهش می دهد و به آماده سازی ذهن شما برای تمرینات پیش رو کمک می نماید. هنگامی که گرم کردن را به درستی انجام می دهید، دمای ماهیچه ها و کل بدن شما افزایش می یابد. در نتیجه جریان خون با افزایش همراه خواهد بود. این امر به نوبه خود باعث بهبود گردش خون و کشش عضلانی می شود و می تواند دامنه حرکت را افزایش دهد. با این اوصاف یکی از اشتباهات رایج در زمان حرکات اصلاحی عدم توجه به گرم کردن بدن است.
  • نادیده گرفتن دوره بهبودی: یکی دیگر از اشتباهات رایج در زمان انجام حرکات اصلاحی تمرین کردن افراطی می باشد. وقتی بیش از حد تمرین می کنید به بدن خود زمان کافی برای بهبودی و تجدید قوا نمی دهید. این امر بر عملکرد شما تأثیر منفی می گذارد و بدن شما را مستعد فرسودگی و آسیب می کند.

سایر اشتباهات

  • عدم حفظ انسجام و ثبات: از دیگر اشتباهات رایج در زمان انجام حرکات اصلاحی این است افراد اغلب از یک تمرین به تمرین دیگر می‌پرند و می‌خواهند همه چیز را امتحان کنند. بهتر است یک روال مناسب را تحت نظارت متخصص حرکات اصلاحی در پیش بگیرید و از آن پیروی کنید؛ زیرا ثبات بهترین نتایج را به همراه دارد. در حالی که اولین قانون حفظ انسجام است، دومین قانون استفاده از تکنیک مناسب می باشد. تکنیکی را انتخاب کنید که برای شرایط فعلی شما مناسب باشد.
  • خیلی راحت شدن: کلید اصلی موفقیت در حرکات اصلاحی این است که همه تمرینات را نباید یکجا انجام داد. از طرف دیگر نباید خیلی هم بی خیال پیش رفت. سنجیده عمل کنید و به مرور زمان سرعت تمرینات اصلاحی را زیر نظر متخصص حرکات اصلاحی به آرامی افزایش دهید.

اصول اساسی در انجام تمرینات اصلاحی

سایر اشتباهات رایج در زمان انجام حرکات اصلاحی عبارتند از: الگوبرداری از سایت های غیرعلمی برای انجام تمرینات اصلاحی، انجام خودسرانه و بدون تخصص حرکات اصلاحی، عدم مشورت با متخصصین و کارشناسان حوزه تمرینات و حرکات اصلاحی.

پیمایش در سفر تمرینی اصلاحی مستلزم اصول زیر است:

  • به تدریج شروع کنید: ابتدا به آرامی تمرینات هدفمند را شروع کنید و به تدریج با سازگاری بدنتان زمان را افزایش دهید.
  • ثبات: برای رسیدن به عملکرد ایده آل هر هفته 2 تا 3 جلسه را به انجام حرکات درست اصلاحی اختصاص دهید.
  • به صدای بدن خود گوش دهید: از انجام حرکات و ورزش های اصلاحی که باعث درد می شوند خودداری کنید. در صورت لزوم این تمرینات را اصلاح کنید یا با یک متخصص مشورت نمایید.
  • رویکرد خود را شخصی کنید: روال خود را با نیازهای منحصر به فرد خود تنظیم کنید. در هنگام انجام تمرینات اصلاحی برای بهبودی از آسیب بر توانبخشی تمرکز نمایید.

درک اختلالات حرکتی رایج و تأثیر آنها

در سبک زندگی کم تحرک امروزی اختلالات رایج حرکتی رفاه جسمی را مختل می کنند و منجر به درد، محدودیت تحرک و آسیب پذیری در برابر صدمات می شوند.

همه این اختلالات از عادت‌ها و مکانیک‌های ضعیف بدن ناشی می گردند. برخی از این عادات اشتباه عبارتند از:

  • وضعیت سر رو به جلو که منجر به درد گردن می شود.
  • شانه‌های گرد یا قوز شانه که باعث ضعف قسمت بالایی کمر خواهد شد.
  • شیب لگن قدامی که به ناراحتی کمر منجر می شود.
  • والگوس زانو (زانوی ضربدری) با افزایش خطرات آسیب زانو همراه می باشد.

درمان تمام این اختلالات انجام درست ورزش ها و حرکات اصلاحی می باشد. رویکرد هدفمند در انجام حرکات اصلاحی شامل کشش، تقویت و بازآموزی عصبی عضلانی است. این تمرین‌ها با مدیریت علل ریشه‌ای افراد را قادر می‌سازند تا اختلالات حرکتی را برطرف کرده و تحرک بدون درد را بازگردانند. همچنین راهی متحول کننده برای افزایش نشاط فیزیکی ارائه می‌دهند. البته یکی از مهم ترین اشتباهات رایج در زمان انجام حرکات اصلاحی عدم مشاوره با متخصصین این حوزه است. افراد گمان می کنند که با انجام هر ورزش و تمرینی خودشان قادرند تا به این رویکرد هدفمند در انجام حرکات اصلاحی دست یابند.

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟

برای امتیاز دهی روی ستاره ها کلیک کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هر سوالی داری از
هوش مصنوعی رایگان دکتر گلشنی بپرس!

close icon
close icon