از درد کمر نمیتونم بشینم (+راه حل سریع)

کمر درد عصبی چگونه است؟
کمر درد عصبی چگونه است؟
23 آبان 1402
معرفی چند وب سایت و هوش مصنوعی برای تمرین
معرفی چند وب سایت و هوش مصنوعی برای تمرین
25 آبان 1402
کمر درد عصبی چگونه است؟
کمر درد عصبی چگونه است؟
23 آبان 1402
معرفی چند وب سایت و هوش مصنوعی برای تمرین
معرفی چند وب سایت و هوش مصنوعی برای تمرین
25 آبان 1402
3.3
(25)

امروزه اکثرا این جمله را می شنویم از درد کمر نمیتونم بشینم. با توجه به تغییر ماهیت شغل ها و پررنگ تر شدن استفاده از اینترنت تقریبا افراد مختلفی را می بینیم که از درد کمر ناله می کنند و مدام این جمله که از درد کمر نمیتونم بنشینم را تکرار می نمایند. با توجه به آمار موجود از هر پنج بزرگسال تقریبا چهار نفر از درد کمر شکایت می کنند.  

کمر درد به عنوان درد در مهره های L1 تا L5 تعریف می شود. این مهره ها بخشی از ستون فقرات را تشکیل می دهند که در پایه ستون فقرات به سمت داخل خم می شوند.

دلیل رایج درد کمر داشتن وضعیت بد در هنگام نشستن است. نشستن در حالت خمیده می تواند به دیسک ها فشار وارد کند.

در این مقاله می خواهیم علل کمر درد و راه های درمان آن را بیان کنیم. اگر می خواهید با حرکات اصلاحی غیرتهاجمی از کمر درد خلاص شوید، بهتر است تا پایان مقاله با ما همراه باشید.

علل کمر

همه کمر دردها یکسان نیستند و دلایل احتمالی زیادی برایشان وجود دارد. برخی از علل کمر درد عبارتند از:

  • سیاتیک: سیاتیک به درد در عصب سیاتیک اشاره دارد. این عصب از پایه ستون فقرات به پشت پاها امتداد دارد. کمر درد عصبی می تواند ناشی از شرایط مختلف از جمله خار استخوان در ستون فقرات باشد. نشستن طولانی مدت می تواند آن را بدتر کند.
  • فتق دیسک: درد در ناحیه کمر یکی از اولین چیزهایی است که در صورت داشتن فتق دیسک تجربه خواهید کرد. فشار روی دیسک باعث می شود که دیسک از شکل طبیعی خود خارج گردد. در نتیجه به نخاع و اعصاب این ناحیه فشار وارد می شود و باعث درد کمر و حتی بی حسی خواهد شد. افراد مسن اغلب به عنوان بخش طبیعی از روند پیری دچار فتق دیسک می شوند. از طرف دیگر فتق دیسک می تواند در نتیجه زمین خوردن، بلند کردن اجسام به روش اشتباه یا آسیب حرکتی مکرر اتفاق بیفتد.
  • فشار عضلانی: کشیدگی عضلانی در قسمت تحتانی کمر کشیدگی کمر نامیده می شود. کشیدگی کمر زمانی اتفاق می‌افتد که بیش از حد  به عضلات کمر فشار وارد کنید. اگر کشیدگی عضلانی دارید، ممکن است دردی را تجربه کنید که به باسن شما کشیده می شود اما در پاهای خود احساس درد نخواهید داشت. همچنین هر گونه فشاری باعث سفت شدن کمر و سخت شدن حرکت آن می شود.

سایر علل کمر درد

  • بیماری دژنراتیو دیسک: هنگامی که دیسک های بین استخوان ها در قسمت تحتانی ستون فقرات آسیب ببینند، به آن بیماری دیسک کمر یا دژنراتیو دیسک می گویند.
  • تنگی کانال نخاعی: استخوان های ستون فقرات هر کدام سوراخی در وسط دارند که لوله ای را تشکیل می دهند که نخاع از آن عبور می کند. این اعصاب سراسر بدن شما را به مغز متصل می نمایند. وقتی آن لوله به اندازه کافی پهن نباشد، طناب عصبی فشرده می شود و می تواند باعث درد کمر، ضعف یا بی حسی شود. به این حالت تنگی نخاع می گویند. تنگی ستون فقرات می تواند نتیجه یک آسیب، آرتریت، تومور یا عفونت باشد. برخی از افراد نیز ممکن است با کانال نخاعی باریک به دنیا بیایند.

حرکات اصلاحی

چند بار این جمله را گفته اید که از درد کمر نمیتونم بشینم؟ آیا همه راه های موجود برای درمان کمر درد را امتحان کرده اید؟ چندین تمرین وجود دارد که به تقویت کمر شما کمک می کنند. این سه تمرین کششی را امتحان کنید تا کمرتان قوی‌تر شود.

از درد کمر نمیتونم بشینم به همین دلیل حرکات اصلاحی را انجام می دهم.

The plank

  • ساعدهای خود را روی زمین قرار دهید.
  • آرنج ها را در راستای شانه ها نگه دارید، روی ساعد و انگشتان پا فشار دهید، پشت خود را صاف نمایید و آرنج ها را روی زمین بگذارید.
  • چند ثانیه در این حالت بمانید و سپس پایین بیایید.
از درد کمر نمیتونم بشینم و باید به متخصص حرکات اصلاحی مراجعه کنم.

The bird dog

  • روی دست ها و زانوهای خود قرار بگیرید و پشت خود را صاف نگه دارید.
  • یک پا و بازوی مقابل با آن را مستقیماً به سمت بیرون دراز کنید.
  • پنج ثانیه در این حالت بمانید و سپس استراحت کنید.
  • سپس همین حرکت اصلاحی را با پا و بازوی دیگر تکرار نمایید.
از درد کمر نمیتونم بشینم باید به دنبال حرکات اصلاحی اصولی باشم.

The arch

  • به پشت دراز بکشید و بازوها را در پهلوی خود قرار دهید.
  • به تدریج باسن خود را با استفاده از عضلات پشت، باسن و شکم بلند کنید.
  • پنج ثانیه در این حالت بمانید و سپس استراحت کنید.

سایر توصیه های اصلاحی برای درمان کمر درد

  • عضلات اصلی خود را تقویت کنید: عضلات اطراف پشت شما باید برای حمایت از ستون فقرات و کاهش فشار بر روی کمر تقویت شوند. ماهیچه های مرکزی بدن به ندرت در طول فعالیت های روزمره استفاده می شوند. از این رو باید از طریق تمرینات خاص و هدفمند تقویت شوند. برای درمان کمر درد هر روز چند دقیقه را به انجام چند تمرین اصلی ساده اختصاص دهید.
  • روزانه حرکات کششی انجام دهید: بسیاری از مشکلات کمر ناشی از سفت شدن عضلات هستند. اگر عضلات پشت شما سفت شوند، فشار بیشتری را بر کل ستون فقرات شما از جمله مفاصل وارد می کنند. برای ارتقای سلامت ستون فقرات و درمان کمر درد به حرکات کششی روزانه عادت کنید.
  • از نشستن با وضعیت نامناسب خودداری کنید: اگر وضعیت نشستن درست نباشد، دیسک های پایین ستون فقرات حتی بیشتر از زمانی که ایستاده اید فشار را تحمل می کنند. اگر مجبور هستید برای مدت طولانی بنشینید، به یاد داشته باشید که هر چند وقت یکبار برخیزید و راه بروید.
  • پیاده روی کنید: پیاده روی یک ورزش بسیار ایمن و خوب برای کمر درد است. پیاده روی سریع به شما کمک می کند وزن خود را سالم نگه دارید.

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟

برای امتیاز دهی روی ستاره ها کلیک کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This will close in 0 seconds